Skocz do zawartości
Grecky

Kulinarny forumek

Rekomendowane odpowiedzi

Na placek tortilli wrzucamy skladniki typu ser, szynka, pomidor itd. skladamy w pol i wrzucamy do opiekacza. Czesto robie tylko z serem i serkiem topionym a placka trzeba dluzej trzymac zeby dobrze sie przypiekl oraz oczywiscie podawane z ketchupem lub dipem serowym. Podczas ogladania meczu jest to zajebista, prosta i szybka do zrobienia przekaska ktora idealnie pasuje do solonych orzeszkow ziemnych i wspaniale zaprzyjaznia sie z zimnym browcem.

73726b467f2db.jpg

f17114c865213.jpg

 

 

Murowane 5 gwiazdek michelin-pneu-guide.jpg

 

 

  • Like 4

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No ja ostatnio bez udziwnień. W sobotę kurczak w mleku kokosowym z czerwoną pastą curry plus papryka, marchewka i cukinia. W niedzielę trochę bardziej po męsku na stół wjechały żeberka w miodzie :obama: a na dzisiaj i jutro przygotowałem krem z pomidorów z mozzarellą. 

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

sw6tERO.gif

Edytowane przez kill

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj na obiadokolację zaserwowałem Frittatę. Środek to wiadomo, co kto lubi. U mnie pomidorki, szpinak, trochę kiełbaski, cebulka i górę posypałem Grana Padano. Zjadłbym całą taką patelnię :obama:

 

WAZc79S.jpg

 

nbKShnK.jpg

  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
2 godziny temu, Grecky napisał:

Dzisiaj na obiadokolację zaserwowałem Frittatę. Środek to wiadomo, co kto lubi. U mnie pomidorki, szpinak, trochę kiełbaski, cebulka i górę posypałem Grana Padano. Zjadłbym całą taką patelnię :obama:

 

WAZc79S.jpg

 

nbKShnK.jpg

Normalnie forumowa Geslerowa jak nic... ;)

 

Gut Dzob...

 

EDIT: Indukcja to podstawa w kuchni :)

Edytowane przez DigitalMan_PL

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Indukcja? Chyba kpisz, najlepiej gotuje się na gazie :30vm3cw:

  • Like 4

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wszystko w domu mam na prąd. Na gaz to mogę sobie kupić co najwyżej zapalniczkę. Poza tym indukcja jest zajebista, nie wyobrażam sobie powrotu na gaz. 

 

Poza tym najlepiej gotuje się na prawdziwym ogniu w jaskini :30vm3cw:

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
44 minut temu, Grecky napisał:

Poza tym najlepiej gotuje się na prawdziwym ogniu w jaskini :30vm3cw:

 

Potwierdzam, zdecydowanie :banderas:

 

 

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dlatego Ja osobiście rozdupczę piwnicę i zrobię Sobie prywatną mini jaskinie w ogniskiem i PS PRO... ooo 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
6 godzin temu, toreso napisał:

Indukcja? Chyba kpisz, najlepiej gotuje się na gazie :30vm3cw:

Bez gazu amfy i piwa nie uwarzysz:duda:

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wy tu jakieś Karbonary na goudzie a ja co? Patrzcie na tą cebulę, tyle wygrać w życiu :1_grinning:

cf45aa0f471a1928efa75b1b3a754471.jpg

 

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

IMG_20170304_132412.jpgIMG_20170304_132418.jpg

 

Daquas w wykonaniu szwagierki, niebo w gębie tyle napisze

 

 

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

 

 

 

 

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sami pozerzy. To sa prawdziwe kulinaria z pitokiem na wierzchu.

 

 

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Panowie bez pitolenia prosto z mostu...

 

Polecam tą ciekawą przyprawę ma naprawdę zaskakującą kompozycje smakową :)

http://www.kamis.pl/produkty/mieszanki-przypraw/grill/kurczak-smoky-texan

 

i-kamis-grill-mates-kurczak-smoky-texan-

 

A tutaj prezent od znajomego :) Do mojej kolekcji dołączają nowe przyprawy tym razem z Birmy :):) (niewiele bo nie wiele, ale zawsze coś :) )...

IJRaETw.jpg

 

No zupełnie inne, ciężko mi powiedzieć nawet jak smakują, inaczej :)

(na początki pierwsze skojarzenie, jakiś Szafran i Jakaś papryczka, ale to na oko, a jak spróbowałem to gówno prawda :24_stuck_out_tongue: Zupełnie inny smak :) )

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
10 minut temu, kill napisał:

Jak tu nie lubić Biedroneczki :banderas:

 

  Pokaż ukrytą zawartość

I IKEI

:Gmoch:

 

iLU0N3f.jpg

 

Nie chwal się bo zaraz zobaczysz co nasza forumkowa Geslerowa vel Bany tobie powie o takim bieda obiedzie :24_stuck_out_tongue:

 

BTW: Dla mnie spoko :24_stuck_out_tongue: choć ja bym wolał sadzone na czymś tam (w sensie na wędlince lub boczku)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, kill napisał:

Jak szparagi duszone w maśle to dla ciebie bieda obiad to ja już nie mam pytań :siara:

 

Czytaj mój przyjacielu ;) NIE DLA MNIE... pisałem o Banym :24_stuck_out_tongue: (to nasz VIP kulinarny z najwyższej półki)

 

Dla mnie pisałem, że spoko pycha :24_stuck_out_tongue: tylko jajko sadzone na czymś :24_stuck_out_tongue:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jajo sadzone, ziemniak z boczkowo- cebulową okrasą i jakiś kefirek pitny , mmmmmm.....:listek:

Edytowane przez okoni
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, okoni napisał:

Jajo sadzone, ziemniak z boczkowo- cebulową okrasą i jakiś kefirek pitny , mmmmmm.....:listek:

 

Ale nie pitol, tylko zrób i dawaj fotke a nie.... Tak na sucho na klawirce wyklepać każdy może...

 

BTW: już niedługo będzie pogoda na takie lekkie dania typu:

 

Jajko sadzone, ziemniaczek gotowany z koperkiem i masełkiem + fasolka szparagowa z zeszkloną bułką tartą/mizeria/jakikolwiek inny przyjemny dodatek :24_stuck_out_tongue:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

deserek8bfcdd4437b5439cbb9bd602335e89eb.jpg

  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
11 minut temu, DigitalMan_PL napisał:

 

Ale nie pitol, tylko zrób i dawaj fotke a nie.... Tak na sucho na klawirce wyklepać każdy może...

 

BTW: już niedługo będzie pogoda na takie lekkie dania typu:

 

Jajko sadzone, ziemniaczek gotowany z koperkiem i masełkiem + fasolka szparagowa z zeszkloną bułką tartą/mizeria/jakikolwiek inny przyjemny dodatek :24_stuck_out_tongue:

Ale mi te jajo to się zamarzyło , nie mam czasu ani chęci na robotę. Tak siebie westchnąłem i zamlaskałem, dziś na obiad mam kotlety, ziemniaki i ogórka kiszonego. Bieda danie :38_worried:

Btw. 

Cwir, co to za kakałowy klocek? :pazura:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
O 26.02.2017 o 03:20, SkibaPL napisał:

Na placek tortilli wrzucamy skladniki typu ser, szynka, pomidor itd. skladamy w pol i wrzucamy do opiekacza. Czesto robie tylko z serem i serkiem topionym a placka trzeba dluzej trzymac zeby dobrze sie przypiekl oraz oczywiscie podawane z ketchupem lub dipem serowym. Podczas ogladania meczu jest to zajebista, prosta i szybka do zrobienia przekaska ktora idealnie pasuje do solonych orzeszkow ziemnych i wspaniale zaprzyjaznia sie z zimnym browcem.

73726b467f2db.jpg

f17114c865213.jpg

 

 

Murowane 5 gwiazdek michelin-pneu-guide.jpg

 

 

 

 

można to też robić na patelni jak naleśnik (tyle że się kładzie tortille a nie leje ciasto), a zamiast keczupu wchuj lepiej smakuje z hummusem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×