Skocz do zawartości
Killer--PL

Odzyskanie gier z PSS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie, mam mały problem. niedawno sprzedałem ps3 , przed oddaniem ps3 wiadomo , wyczyściłem konsole do zera i mam pytanie.Usunąłem konto bez wcześniejszego dezaktywowania go i chciałbym aby ktoś mi napisał czy gdy zakupie nową konsole, zaloguję sie na moje konto, to czy bedę miał m ożliwość pobrania z pss gier które wcześnie kupiłem na poprzedniej ps3 w pss? Wchodziłem też z poziomu komputera na moje konto i o dziwo była tam możliwość dezaktywacji konta psp,prosze o POMOC :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoje konto możesz aktywować na 5 różnych konsolach, i na 5 konsol możesz sobie ściągnąć gry z PSS.

Oczywiście pod warunkiem że nie użyczyłeś już 4 osobą swoich gier.

Edytowane przez qgar
sio do szkly !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoje konto możesz aktywować na 5 różnych konsolach, i na 5 konsol możesz sobie ściągnąć gry z PSS.

Oczywiście pod warunkiem że nie użyczyłeś już 4 osobą swoich gier.

Tak tylko tak jak mówiłem nie dezaktywowałem konta na poprzedniej konsol, czy to nie przeszkadza? Dodam że nikomu nie udostępniałem mojego konta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli po prostu usunąłeś Usera z tym kontem z XMB i przywróciłeś ustawienia fabryczne to nie ma problemu - wpisujesz login, hasło na nowej konsoli, wchodzisz do PSS w historię zakupów i ściągasz co tam chcesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli po prostu usunąłeś Usera z tym kontem z XMB i przywróciłeś ustawienia fabryczne to nie ma problemu - wpisujesz login, hasło na nowej konsoli, wchodzisz do PSS w historię zakupów i ściągasz co tam chcesz...

w połowie września jak już zakupie nowe ps3 to dam znać czy się udało , dziękuję za info :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uda się na pewno, ja niedawno też zmieniałem ps3 i nie było żadnych problemów z ponownym ściągnięciem gier i dodatków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uda się na pewno, ja niedawno też zmieniałem ps3 i nie było żadnych problemów z ponownym ściągnięciem gier i dodatków.

Rozumiem Cię doskonale ale...Czy dezaktywowałeś konto czy po prostu usunąłeś profil? Ja tak właśnie zrobiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem Cię doskonale ale...Czy dezaktywowałeś konto czy po prostu usunąłeś profil? Ja tak właśnie zrobiłem.

nie sądzę, aby to miało jakiekolwiek znaczenie. Usuwając konto nie usuwasz profilu, bo profil nie jest przypisany tylko do jednego, jedynego "swojego" konta. Pozatym możesz logować się przez PC, więc na nowym PS3 też będziesz mógł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zalogowałem się na to forum w poszukiwaniu tematu z którego mógłbym się dowiedzieć jak usunąć wszystkie prywatne dane z konsoli PS3 i niestety nie znalazłem takiego tematu, dlatego dopisuję się tutaj. Chodzi o to, że zamierzam sprzedać swoją konsolę i zakupić slim-a ale przed tym chciałbym usunąć wszelkie dane z konsoli (login i hasło, dane karty kredytowej itd), które następny użytkownik może przeglądać, jednocześnie chcę zostawić gry i dema, które znajdują się na dysku. W jaki sposób można to wykonać?? Czy wystarczy przywrócenie ustawień fabrycznych, czy może w jakiś sposób można zgrać pewne rzeczy (dema i pełne wersje gier) na pendriva i zrobić format dysku?? Czy format dysku ma takie same skutki jak w PC i potem trzeba instalować soft, czy jest to częściowy format (usunięcie wszystkiego oprócz systemu)??

Nie mogę znaleźć w necie odpowiedzi na powyższe pytania (lub źle szukam), więc prosiłbym o pomoc i wyrozumiałość dla nowego użytkownika :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej by było, abyś skasował swój profil w konsoli, a kolejny użytkownik po prostu sobie pościąga to co musi. Nic na pendrive nie da się skopiować, a przy usunięciu tylko loginu i hasła z autologowania zostaje wszystko inne, a do tego samego profilu na konsoli drugiego konta PSN nie da się przypisać, więc nowy user mógłby się cieszyć demami/grami z HDD, ale już graniem online, korzystaniem z PSS nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź, ale chciałbym wiedzieć jak skasować konto na konsoli, bo nie mogę znaleźć takiej opcji. Co do zgrywania na pendrive to rozumiem, że nawet save-ów nie będę mógł zgrać?? W save jest opcja "copy", czyli gdzieś to mogę przenieść.

Mam rozumieć, że usunięcie konta z konsoli spowoduje, że nowy użytkownik włączając pierwszy raz konsolę, będzie musiał założyć nowe konto ale jednocześnie będzie mógł korzystać z zainstalowanych demówek i pełnych gier?? A co z Home?? To można w ogóle usunąć z konsoli, bo przecież jest tam profil stworzony przeze mnie.

Generalnie chodzi mi o skróconą instrukcję wyczyszczenia konsoli tak aby nie pozostały ślady po moim profilu.

Będę wdzięczny za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczyść GameData Utility  i  saved data utility ze WSZYSTKIEGO. Potem usuń profil  (w XMB na maksa dajesz w lewo, zaznaczasz profil, trójkąt i delete).  

Hope it helps.

GDU i SDU są w zakładce game.

Karty kredytowe, adresy itp, wyczyść ręcznie w Account coś tam.

Edytowane przez EndarSeth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, spróbuję z tym powalczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy miał podobnie, sprzedał konsolę (kończyła się gwarancja) i zostawił na niej swój profil,

Po zakupie nowej konsoli zalogował sie na swój profił i zmienił hasło na nowe, automatycznie użytkownik na starej konsoli nie mógł się już na niego logować ....

Kumpel ściągnął sobie na dysk swoje gry kupione w PSS + 2 które w międzyczasie zakupił nowy użytkownik jego starej konsoli :)

Generalnie wyszedł na tym całkiem nieźle ...

Edytowane przez Tomo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, jasne. A gdyby tamten użytkownik starej konsoli zmienił hasło pierwszy, to Twój znajomy byłby w

Jeśli masz hasło zapamiętane (tak jak ja mam, dla wygody), to jeśli nie odznaczysz tego zapamiętania,  nowy użytkownik konsoli mógłby z niego korzystać. A co do zmiany hasła to mój błąd; zapomniałem , że trzeba podać stare żeby wpisać nowe.

Edytowane przez EndarSeth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem

Jak miałby je zmienić jeśli go nie znał, było zapamiętane w konsoli, chyba że umiesz czytać co kryje się pod **************,

Po drugie nawet gdyby mogłoby się to mu udać to wcale nie oznacza że próbował ... a widocznie nie miał zamiaru go zmieniać i nie zmienił ...

Edytowane przez Tomo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a można zmienić hasło nie podając poprzedniego, które jest w formie "********" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczyść GameData Utility i saved data utility ze WSZYSTKIEGO. Potem usuń profil (w XMB na maksa dajesz w lewo, zaznaczasz profil, trójkąt i delete).

Jak zaznaczam profil to jest tylko "information" i jedyne co mogę zrobić to zmiana obrazka, więc jak to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zaznaczam profil to jest tylko "information" i jedyne co mogę zrobić to zmiana obrazka, więc jak to?

Utwórz nowy profil, jakikolwiek, to nie ma znaczenia. Musi być chociarz jeden profil na kosnoli, wtedy resztę można usunąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem o to właśnie zapytać ale widzę już odpowiedź :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś kupiłem ps3slim i odzyskałem swoje gry :) temat można zamknąć chyba że komuś się przyda :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.