Skocz do zawartości
cwir

Pes Vs Fifa

PES vs FIFA  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którą grę kupujesz w tym roku?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

A odkąd komputer jest wyzwaniem w grach ? Jak taki się mocny czułeś, to mogłeś zagrać na manualu, dostałbyś od komputera kilka bramek zaliczki, byś nie umiał dwóch celnych podań wymienić.

FIFA nie jest taktyczna ? To, że nie umiesz zastosować wszystkich suwaków, nie oznacza, że gra nie jest taktyczna. Ja na przykład taktyką bawię się od edycji 10 i mogę z dumą stwierdzić, że stworzyłem i pomogłem na forach stworzyć bardzo dobre taktyki, co ważne różnorodne. Do gry kontrami, przetrzymywania piłki ... Po prostu trzeba umieć to zrobić.

Widać, że jesteś laikiem, bo tylko oni nie zauważają zmian w 11, na korzyść 10. Fakt, że wymieniłem ją na PES-a ma tylko jednego plusa- teraz mam GT5 :)

Podaj konkretne argumenty "przeciw" bo na razie to jest jeden wielki bełkot z twojej strony. Jak już je podasz to ja Tobie wypiszę czarno na białym konkretne argumenty dlaczego nie FIFA. Będzie ich minimum 10.Dla mnie jak na ten moment nie masz pojęcia o czym piszesz i właśnie ty reprezentujesz typowego laika w tej dziedzinie.

Edytowane przez lons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czyli jestes fanem fify co wpadl ponarzekac na pesa?

Jestem fanem dobrych gier, po prostu radzę koledze, żeby brał FIFĘ, bo ta jest najzwyczajniej w świecie lepsza.

Podaj konkretne argumenty "przeciw" bo na razie to jest jeden wielki bełkot z twojej strony. Jak już je podasz to ja Tobie wypiszę czarno na białym konkretne argumenty dlaczego nie FIFA. Będzie ich minimum 10.Dla mnie jak na ten moment nie masz pojęcia o czym piszesz i właśnie ty reprezentujesz typowego laika w tej dziedzinie.

Bełkotem to można nazwać twoje wypowiedzi. Robisz z siebie 'głupka' na forum psx extreme, chcesz i tu ?

Co mam Ci napisać ? Dlaczego FIFA jest lepsza ? Proszę bardzo:

-lepsza grafika, animacje

-więcej trybów rozgrywki

-piłkarze nie biegają jak w garnku kisielu

-więcej trybów gry

-lepiej rozwiązane zwody

-gra jest dużo bardziej skillowa na ręcznych

-o dziwo więcej opcji taktycznych (w custom tactis robi się cuda )

-lepsze przełączanie się

-Lepszy system dryblingu i odbioru piłki

-kapitalny OST i lokalizacja

-wsparcie aktualizacjami

-darmowy content- Ultimate Team

-bramkarze

Co jest gorsze:

-sfera edycji

-Twarze zawodników

-tempo rozgrywki

-stamina i możliwość grania non-stop pressingiem

-strzały z daleka ( za szybko opadają )

-MLO minimalnie lepsze niż FUT ( w mojej opinii )

FIFA> PES

W latach 2008-2011

Edytowane przez Tshabalala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

witam jestem nowy mam maly dylemat .wpes 2011 online ml mam wartosc druzyny 40 mlionow rozegranych prawie 500 meczow bylem w d3 spadlem do d4 i nie moge z niej wyjsc i raz bylem w 1/4 d5 . natomiast zaczynam turniej i dostaje w du..w kazdym meczu ,koncze turniej wchodze w szybki mecz i wygrywam z kolesiem z d2 np 3:0 . jak widze ze turniej w d3 czy d4 wygrywa koles z wartoscia druzyny 20 ml to daje do myslenia.jednym slowem cos jest nie tak ma moze ktos jakis pomysl .sklad to min olic kuyt frings muller .gram 4-4-2 a wczesniej innymi formacjami ma ktos jakies pomysly dzieki za rady

Może są lepszymi graczami? ;) Wiesz, nie każdy kozak musi babrać się w szybkich meczach. Woli pograć w turnieju i tyle.

Jestem fanem dobrych gier, po prostu radzę koledze, żeby brał FIFĘ, bo ta jest najzwyczajniej w świecie lepsza.

-lepsza grafika, animacje (najśmieszniejsze jejst to, że twarze, które są częścią grafiki, dodałeś do wad)

-więcej trybów rozgrywki (bzdura)

-więcej trybów gry (dubelek i bzduraw jednym)

-lepiej rozwiązane zwody

-lepsze przełączanie się (masz rację, czasem przełaczanie w multi wariuje, ale sporadycznie. Nie sądzę, zeby FIFka tego nie miała ;P)

-wsparcie aktualizacjami (to samo masz w PESie)

-darmowy content- Ultimate Team (w PESie jest jednym z trybów gry obecnym od początku; BTW darmowy "content" też pojawia sie w PESie)

-bramkarze (część graczy woli mieć na budzie niepokonane cyborgi, a część kopaczy, którym czasem powinie się noga/ręka. :P)

FIFA> PES

Na zielono oznaczam Twoje "argumenty", które są czysto subiektywną oceną (osobiście uważam, że należy je przypisać PESowi. :D).

Na niebiesko zaznaczam bełkot/dublowanie tych samych elementów.

Na biało- argumenty, z którymi się częściowo zgadzam.

Ćwir, mógłbyś to wszystko przenieść do właściwego tematu? Jak tak dalej pójdzie, to znowu się dym zrobi...

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bełkotem to można nazwać twoje wypowiedzi. Robisz z siebie 'głupka' na forum psx extreme, chcesz i tu ?

-lepsza grafika, animacje

-więcej trybów rozgrywki

-więcej trybów gry

-lepiej rozwiązane zwody

-lepsze przełączanie się

-wsparcie aktualizacjami

-darmowy content- Ultimate Team

-bramkarze

Co jest gorsze:

-sfera edycji

-Twarze zawodników

-tempo rozgrywki

-stamina i możliwość grania non-stop pressingiem

-strzały z daleka ( za szybko opadają )

-MLO minimalnie lepsze niż FUT ( w mojej opinii )

FIFA> PES

W latach 2008-2011

Dlaczego FIFA nie? Proszę bardzo:

- Za szybkie tempo na ustawieniach wyjściowych

2. Ping pong w podaniach co na asyście nie ma nic, ale to kompletnie nic wspólnego z piłka nożną

3. Pressing po maksie

3. Podania z nóżki do nóżki z precyzją 100%

4. Tak zwane wieczne klepanie i wykończenie z 5 metrów. Gra ogólnie polegająca tylko na klepie. Zero kombinacyjnej gry.

5. Mało różnorodnych bramek

6. Mecze bardzo podobne do siebie

7. System kolizji przypomina bardziej ten z rugby

8. Personality + muszą jeszcze na indywidualnościami popracować

9.Momentum

10. Stamina

11. Zbyt częste kuriozalne bramki z główek

12. Finezyjne strzały z 20 metrów

13. Rogale przy wrzutkach zero realizmu

14. Masa debilnie wpadających bramek

15. Skrypty, skrypty i jeszcze raz skrypty

16 Dziwne parobole lotu piłki

17. Zbyt często bramkarze czynią cuda patrz norma to wyjęcie piłki z okienka

18. Dziwne cuda w minutach 40-45, 85-90

Jeżeli według ciebie FIFA jest taka dobra to w takim razie gramy w zupełnie inne gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno fifa nie ma więcej trybów, jedynie co ma to głupawe typu : stwórz turniej itd. w taki tryb się nawet grać nie chce. Co do taktyki, chyba nie grzebałeś dokładnie w Pes'ie co i jak, bo bzdury piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kolei, odpowiem na zarzuty każdego z Was, spokojnie:

@Ćwir-

Twarze naturalnie są jednym z elementów grafiki. Jednak zauważ, że w czasie meczu widzimy je z 3 razy. A te w FIFIE nie ustępują już tak znacząco jak kiedyś. Dlatego uważam, że FIFA ma lepszą grafę, bo z daleka wygląda lepiej.

Jest więcej trybów rozgrywki-

Masz szybki mecz, tryb kariery, ligę i puchary, jest UT, jest gra po sieci 11 na 11

PES nie ma gry 11 na 11, chyba, że pojawiła się jakaś nowość, co ?

Wystarczy włączyć filmik na YT i widać jak absurdalnie nierealistycznie biegają w PESie. Porównuję do kisielu, bo piłkarzom w grze od Konami niejako powietrze stawia opór nie do przebicia.

Następny argument to po prostu chochlik dziennikarski, powtórzyłem się .

Zwody są lepiej rozwiązane- przede wszystkim nie ma takiej głupoty, że można całą kombinację pod jedno machnięcie palcem ustawić. Wyobrażacie sobie w tekkenie coś takie walnąć? Dajecie kwadrat i macie kopniak z półobrotu, lewy prosty, prawy sierpowy, juggle i podcinkę. W PESie są na dwóch gałkach rozłożone, więc powoduje to niezły chaos, do którego można się oczywiście przyzwyczaić. Ja preferuję jednak kombinację L2 i prawa gałka- po prostu genialny w swej prostocie, a przy tym oferuje więcej kombinacji ( w FIFIE jest więcej zwodów )

Według Ciebie gra nie jest bardziej skillowa na ręcznych niż PES? Sorry, ale chyba w FIFE nie grałeś- żeby zrobić w miarę składną akcję na ręcznych potrzeba tygodni praktyki.

We 'Własnej Taktyce' są bardziej widoczne przełożenia na sytuację na boisku, niż w vis a vis w PESie. Tutaj nie ma co się kłócić, sprawdzałem to ;)

Przełączanie sporadycznie nawala? Nie zliczę wszystkich kurw, którymi rzucałem, bo pionek w PESie nie ruszył do piłki, która poleciała obok.

Automatyczne 'lockowanie' w PESie jest DURNE ! Tak to wygląda, FIFA tutaj wymaga więcej od gracza, w kwestii odbioru piłki.

Według Ciebie lepsza jest lokalizacja w PESie ? Aha, a jest w ogóle ? Udźwiękowienie jest beznadziejne, fakt, jest lepiej niż kiedyś w PESie, ale dobre piosenki policzę na jednej ręce. Jesteś dla mnie ignorantem, jeśli uważasz, że muzyka w PESie jest lepsza. Co za bzdura.

No tak, ale w PESie na aktualizacje czeka się 3 miesiące, w grze dalej jest Braszczykowski, w reprezentacjach brakuje zawodników. Nie ma reakcji na zmiany w świecie futbolu- nie ma podnoszenia umiejętności zawodników, w FIFIE- jest .

Darmowy content też się pojawia- raz na pieprzone pół roku aktualizacja z nowymi butami, albo beczką śledzi zamiast piłek. WHOOAAA!!11

W FIFIE puszczają też babole, ale nie z taką częstotliwością jak w PESie. A zazwyczaj bronią to, co mają obronić.

W grze od EA poza tym napastnicy przynajmniej podążają za akcją, a w PESie ? Lecisz sam na sam, na 25 metrze jest napastnik, wbiegasz w 16, gość uciekł. Może to i dobrze, jeszcze zamiast przełączyć na niego, to przełączyłoby na liniowego.

@Lons

- Za szybkie tempo na ustawieniach wyjściowych- można je zmienić, można grać rankingi na wolnych, to kwestia ruszenia suwakiem. Taki z ciebie leń ?

2. Ping pong w podaniach co na asyście nie ma nic, ale to kompletnie nic wspólnego z piłka nożną- cały czas mówię o graniu na ręcznych, bo to jest ta właściwa FIFA

3. Pressing po maksie- Racja, wkurzające.

3. Podania z nóżki do nóżki z precyzją 100% - ale tak grać można na prawdę ( Barca ). Wracając do ręcznych- tam tak nie można. W sumie można, ale jak ktoś tak będzie grał na ręcznych to SALUDA EL CAMPEON

4. Tak zwane wieczne klepanie i wykończenie z 5 metrów. Gra ogólnie polegająca tylko na klepie. Zero kombinacyjnej gry.- Podaj mi definicję gry kombinacyjnej w takim razie.

5. Mało różnorodnych bramek- to, że grasz na jedno kopyto nie znaczy, że ja też. Zobaczyłbyś moje bramki, akcje to byś zmienił zdanie. Poza tym większość goli wygląda podobnie- strzał z pola karnego, spoza, samobój, główka- wiesz o co mi chodzi ?

6. Mecze bardzo podobne do siebie - Zależy od ciebie. Ja grałem głównie ze znajomymi, wielu z nich to czołówka w PL, także na podobnie mecze nie narzekam.

7. System kolizji przypomina bardziej ten z rugby- Ale lepszy niż w PESie, gdzie noga przenika przez głowę. Walka bark w bark jest bardziej realistyczna.

8. Personality + muszą jeszcze na indywidualnościami popracować- Jest różnica pomiędzy Berbatovem, Drogbą, Ronaldo, a Tevezem. Poruszanie, gra bez piłki, sylwetka. Już prędzej pro passing zawiodło.

9.Momentum- Racja.

10. Stamina-Racja

11. Zbyt częste kuriozalne bramki z główek - Na asyście, na ręcznych to wiadomka

12. Finezyjne strzały z 20 metrów- Na asyście taka bramka wywołuje irytację/ sekundowy uśmieszek- zależy czy ją strzelisz czy ktoś tobie. Na ręcznych- podziw i spuszczanie się na dywan

13. Rogale przy wrzutkach zero realizmu- Nie dostrzegłem tego, ale na asystach wrzutki są idiotyczne.

14. Masa debilnie wpadających bramek- Nie rozumiem, najpierw piszesz, że bramkarze bronią cuda, teraz, że wpadają bramki z dupy. Jak to jest ?

15. Skrypty, skrypty i jeszcze raz skrypty- Jak w każdej grze. BTW: Walącej się trybuny nie widziałem, w jakąś beczkę z prochem trzeba kopnąć ?

16 Dziwne parobole lotu piłki- Racja, szczególnie z dystansu

17. Zbyt często bramkarze czynią cuda patrz norma to wyjęcie piłki z okienka- Większość gra topowymi klubami, więc nie dziwota, że bramkarze stamtąd to geniusze. Jak w 10 grałem w turnieju 2na2 to z kumplem za głowy się łapaliśmy, jak widzieliśmy lapusy bramkarza Atletico Madrid.

18. Dziwne cuda w minutach 40-45, 85-90- Poniekąd się zgadzam, ale na Ziemi większość drużyn wykrzesuje kres możliwości w ostatnich minutach, szczególnie drugiej połówki. Chcesz przykłady ?

No i tyle panowie i panie, możemy kontynuować dyskusję, jeśli chcecie.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie wiem czy było w tej "dyskusji" przytaczana sprawa STEROWANIA RĘCZNEGO w fifie

Jeśli ktoś nie grał to niech nie mówi, że w fife nie da się grać. Fifa na manualu jest poezją. Daje duuuuużo więcej frajdy niż bezmyślna gra na asyście.

Zgadzam się że jest ping pong i 100% celne podania nawet w gąszczu zawodników...masakra...ale jest możliwość ominięcia tego, a grając na manualu nie zawacham się nazwać fify najlepszą grą w historii gier piłkarskich

prosze...mozecie mnei zjechać...ale tylko wtedy jeśli próbowaliście grac na manualu - jeśli graliście i wam sie nie podoba to znaczy że po prostu nie macie odpowiedniego SKILLa żeby się bawić w tą grę. Manual wymaga przestawienia bo za pewne graliscie od lat na pełnej asysycie we wszystkich tego typu grach. Słyszałem wypowiedzi "graczy"

- Manual do dupy jest...podać sie nie da a co dopiero strzelić

- ile meczów grałeś?

- grałem trzy mecze

Jak po trrzech meczach można wydawać ocene? Lata gry na asyscie i chęć żeby mieć wszystko na tacy robią swoje. Efektem jest narzekanie. Tak jakby mieć do garbatego że ma proste dzieci.

bolączek z PESa nie da się wyłączyć

Zgadzam się z thabalalą, że animacja jest koszmarna. Porównanie do kisielu uznaje za niezwykle trafne.

Co do zwodów...nie ma lepszego rozwiązania jak w fifie gdzie decydują nasze umiejętności manualne czy dany zwód zrobimy czy nie. W PESie wystarczy wcisnąć dany klawisz określoną ilość razy. Śmiech!

Do fify mogę się przyczepić za opcje edycji. Nie zmieniły sie one od lat. PES ma świetne możliwości edycji począwszy od strojów a kończąc na najważniejszym czyli formacjach i strategii.

Opcje edycji strojów itp możemy wytłumaczyć licencją i Konami chcąc zyskać jak najwięcej fanów musiało wymasterować ten element. Pracują nad tym od dawien dawna.

Narzekania kolegi Lonsa biorą się ewidentnie z grania na asyscie:

1. Ping pong w podaniach co na asyście nie ma nic, ale to kompletnie nic wspólnego z piłka nożną

Zagraj na manualu i napisz to jeszcze raz

3. Podania z nóżki do nóżki z precyzją 100%

j.w.

4. Tak zwane wieczne klepanie i wykończenie z 5 metrów. Gra ogólnie polegająca tylko na klepie. Zero kombinacyjnej gry.

j.w. z tym że jak dojdziesz do takiej akcji na manualu to czujesz że po prostu zrobiłeś super akcje! a to różnica w asyscie gdzie wystarczy naciskać przycisk i o nic wiecej się nie martwić bo konsola za nas odwali reszte roboty

5. Mało różnorodnych bramek

na manualu każda bramka jest inna bo sytuacja na boisku ciągle się zmienia. Trzeba być skoncentrowany cały czas. Bramkę cięzko strzelić (wyniki 0-0 1-0 2-1 3-1) dlatego ja problemu takiego nie mam

6. Mecze bardzo podobne do siebie

j.w. ja mam odczucie że na manualu każdy mecz jest inny- powód opisany jest wyżej

Grając z kolesiami, którzy grają na asyscie, takze odnoszę wrażenie iż każda akcja i bramka jest taka sama. Ale oni po prostu nie mają pasji a fifa na asyscie determinuje takie bezmyśle granie, a rutyna robi swoje. Grając 10 meczów dziennie z podobnymi do siebie graczami zatracamy gdzieś świeżość i piękno gry

7. System kolizji przypomina bardziej ten z rugby

sorry ale nie rozumiem...chyba w rugby są niezłe kolizje? co mają się głaskać na boisku ?

wg mnie kolizje względem 10 zostały w 11 znacznie poprawione

8. Personality + muszą jeszcze na indywidualnościami popracować

najpierw trzeba wiedzieć o co w tym aspekcie chodzi. Ale zgadzam się ze powinni popracować. Już na 12 jest zapowiadana poprawa w postaci CPU BĘDZIE CZĘSCIEJ KORZYSTAŁ ZE SPECYFIKI GRACZY POD SWOJĄ KONTROLĄ. Wniosek...nie mamy wpływu na personality + a bajki o tym ze fabregas będzie celniej podawał od stilicia włóżcie sobie między bajki bo nie o to w tym chodzi. Za to odpowiedzialne są statsy piłkarzy...od czegoś one są nie?

9.Momentum

Nie ma czegoś takiego na manualu - jedyne momentum to Twoje momentum czyli Twoja własna forma i świerzość umysłu, koncentracja w kluczowych fragmentach.

Random można przypisać jedynie do bramkarzy bo wiadomo że nad nimi kontroli nie mamy.

11. Zbyt częste kuriozalne bramki z główek

Na asyscie zgoda w 100%. Kazda wrzutka na nos i gol. Tak grają na necie. Ale zagraj na manualu i wrzuć na nos... góra raz/dwa razy w meczu, a dochodzi jeszcze trafienie do bramki

12. Finezyjne strzały z 20 metrów

strzel tak na manualu. Może po półtora tygodnia treningu...tak jak napisał thabalala...trafienie takiej bramki na manualu równa się ejakulacji

Tyle uwag odnośnie asysty

Dalsze odnoszenie się:

15. Skrypty, skrypty i jeszcze raz skrypty

a co ma być? w PESie nie ma skryptów? Prawdziwi zawodnicy biegają w Twoim TV?

16 Dziwne parobole lotu piłki

czasem "dziwne" to fakt...ale w PESie ppiłka lata jak należy :D

17. Zbyt często bramkarze czynią cuda patrz norma to wyjęcie piłki z okienka

Jak z bramkarzami w PESie? bo wydaje mi się że ciągle rzucają się jak na babe? Albo jak Lloris w meczu z Realem ostatnio.

@Kopaczk

Po pierwsze....czytasz wybiórczo i bez zrozumienia. Albo specjalnie chcesz naginać czyjeś wypowiedzi i sprowadzać je do absurdu/bzdury"

-lepsza grafika, animacje (najśmieszniejsze jejst to, że twarze, które są częścią grafiki, dodałeś do wad)

Grafika generalnie a twarze można oddzielić. Nie wiem czego się czepiasz? Można rozdzielić tekstury na ubiorze, jego wykonanie do twarzy czy innych części otoczenia.

- piłkarze biegają jak w garnku kisielu - dodałeś jako subiektywne odczucie...pobiegaj w kisielu a zrozumiesz

- gra jest bardziej skillowa na ręcznych - jak możesz traktować to jako subiektywne odczucie? Zapytaj graczy na ręcznych...po za tym jak gra może być bardziej skillowa na asyscie jeśli w dużej mierze gra zależy od konsoli ?!

Teraz więcej o PESie

PES w końcu poszedł o krok do przodu po poprzednich latach drepcząc w miejscu bądź nawet cofając się. Widać to gołym okiem ale sęk w tym, że jak można mówić, że gra która dopiero w tym roku jest jako tako grywalna, jest lepsza od gry która z roku na rok się rozwija? Fifa zatraciła pęd - to prawda. Sukces PESa za pewne napędzi machine i znów dwie firmy bedą toczyć bój. Mam nadzieje, że wróci PES z czasów PS2.

to tyle...czekam na lincz napinaczy

Edytowane przez Karanka
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba panowie od PESa zrozumieli już, która gra jest lepsza .

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze nie chce im sie dyskutowac?! i wola grac :thumbsup:

osobiscie sie nie wypowiadalem jeszcze, wiec : ja tam wole pes'a ,ale fifa w ostatnim czasie i tak sporo nadrobila. duzych roznic nie ma, ale pes jako calosc jest lepszy imo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wybrał bym Pes'a gdyby tylko nie te licencje, brak spolszczenia i jeszcze kilka takich szczegółów które sporo odejmują od całości. Dlatego zagrywam w Fifę. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze nie chce im sie dyskutowac?! i wola grac :thumbsup:

osobiscie sie nie wypowiadalem jeszcze, wiec : ja tam wole pes'a ,ale fifa w ostatnim czasie i tak sporo nadrobila. duzych roznic nie ma, ale pes jako calosc jest lepszy imo.

A odpowiesz na 'zarzuty' moje lub Karanki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze kupowałem Fife, ale czasem mam ochotę wywalić ją przez okno. W następnym roku kupie PESa, bo AI komputera w Fifie lekko irytuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A odpowiesz na 'zarzuty' moje lub Karanki ?

nie odpowiem.

na ps3 mam pes'a 2009. w wersje 2011 gralem na pc tylko, a wiem tez ze rozni sie ona sporo od wersji konsolowej. w nowa fife 2011 gralem tylko w demo. dlatego ciezko byloby mi odpowiedziec na zarzuty.

ciesze sie gra i nie szukam w niej wad :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że dział Ankiety powędrował do lamusa, od dziś temat PES vs Fifa będzie rezydował tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno wiele osób zauważy różnicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez wątpienia wolę FIFE !!!

Grałem w nią 5 lat temu, teraz gram i będę w nią grać ...

Prosta sprawa ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwielbiam grać w piłkę nożną na konsolach. Zaczęło się odczywiście od FIFY 98 World Cup i ISS'98 na PSX. Kilka lat na przekór temu, że moi koledzy zaczęli dzielić się na "obozy" fify i iss'a ja cieszyłem się obiema grami( przez jakiś czas grałem też David Beckham Soccer na PSX). Niestety, po genialnym wordl cupie '02 i niezłej fifie'03 seria od EA poszła jak dla mnie w złym kierunku i całkowicie zrezygnowałem z grania w ich kopanki. Tymczasem każda część ok KONAMI jest dla mnie lepsza od poprzedniej i mam ogromna radoche z grania obecnie z pesa2011 na ps3.

I ludzie, błagam, nie marnujcie życia na przekonywanie innych na temat wyższości fify nad pesem lub odwrotnie, bo i tak kilkoma postami na forum nikogo nie przekonacie. dla mnie PES>fifa i nikt mnie nie przekona do zmiany zdania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze, że zawsze grałem w PES'a, ale w tym roku normalniej i racjonalniej do tego podszedłem i się wkurzyłem. Zdenerwował mnie kompletnie fakt, że Konami od 2-3 lat próbuje coś nowego wprowadzić a tak naprawdę im nie wychodzi i psują coraz bardziej tą serię. Piłkarze ciągle wybiegający na spalony, brak aktualizacji składów, jak zobaczyłem Henry'ego w składzie Barcy to się za głowę złapałem jak można tak podstawowych rzeczy nie dopilnować, brak licencji na wiele klubów, tyle lat na rynku są i nie mogą tego załatwić, poprzekręcane nazwiska, stroje ogólnie nazwy, jedyne co moge przyznać to to, iż grafika jest na wysokim poziomie, ale nic poza tym. FIFA w tym roku pobiła strasznie, o wiele przyjemniej się gra, z resztą nie będę wymieniał zalet, ci co w temacie to będą wiedzieć o co chodzi. Mam nadzieję, że FIFA 12 będzie równie dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja grałem we wszystkie fify od 98 ale w niektóre to naprawdę zadżało mi się grywać kilka meczy i kosz(grałem na PC) za to przy PES bawiłem się rewelacyjnie przez długie dni.

I tak to się ciągnęło parę lat dopóki nie zakupiłem xboxa 360 odpalam PES 2010 i nagle zonk "Ale to szmelc jak mogłem w to grać:shok:"

Odpaliłem FIFE 10 i przypomniały mi się stare dobre czasy spędzone przy 98 :)

Zanim sprzedałem xboxa zdążyłem zagrać jeszcze w PES 11 ale nic się w moim odczuciu nie zmieniło kupiłem PS3 i zagrywam się w FIFE 11(a na full ręcznych to jest coś pięknego strzelić bramkę po długiej wymianie celnych podań).

Ostatnio byłem u kuzyna i on ma PES 11 na PC chciał żebym z nim zagrał początkowo odmawiałem bo miałem złe wspomnienia z tej gierki lecz okazało się że na PC całkiem inaczej to wygląda.

Nie będę się tu więcej rozpisywał bo nie ma sensu powiem tak KONSOLA=FIFA PC=PES takie jest moje zdanie!

Jeżeli chodzi o konsole to w moim odczuciu FIFA RZĄDZI!!!!!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to właśnie lubię w nextgenowej Fifie... Grałem w nią okrągły rok a i tak po obejrzeniu takiego filmiku mam poczucie że gówno umiem... i dalej mnie ta gra potrafi zaskoczyć... w PESie raczej nic mnie nie zaskoczy... To jest także odpowiedz co niektórzy widzą takiego w Fifie że wolą go od PESa... Po prostu to że można zrobić w Fifie naprawdę wszystko tylko zależy to od Twojego skilla...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy do Ciebie nadal nie dociera, ze to jest temat o pesie? Ten film bardziej przypomina fife street niz to co mozna ogladac w telewizorach. W pesie od twojego skilla zalezy jak sie bronisz i jak konstruujesz akcje a nie jakie combo z trickow ulozysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to właśnie lubię w nextgenowej Fifie... Grałem w nią okrągły rok a i tak po obejrzeniu takiego filmiku mam poczucie że gówno umiem... i dalej mnie ta gra potrafi zaskoczyć... w PESie raczej nic mnie nie zaskoczy... To jest także odpowiedz co niektórzy widzą takiego w Fifie że wolą go od PESa... Po prostu to że można zrobić w Fifie naprawdę wszystko tylko zależy to od Twojego skilla...

A tutaj masz moją krótką odpowiedź:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale żeś walnął kulą w płot. Jak można mienić się byłym wielkim fanem PESa i mówić, że w tej grze nic cie nie może zaskoczyć po dłuższym czasie spędzonym z grą. Każdy kto gra od lat w PESa wie, że jest dokładnie na odwrót. Sam miałem masę sytuacji gdzie graliśmy z kumplem versusa aż tu nagle jakaś inna animacja, strzał, dziwna/śmieszna bramka której do tej pory żaden z nas nie widział.

No i proszę Cię bardzo, nie wklejaj tu wiecej filmików z FIFY, ani takich jak ten powyżej ani z bublami nowego systemu kolizji, ani żadnych innych, bo ja mam tą grę serdecznie w dupie, dlatego też udzielam się w tym temacie i wchodzę tu poczytać o grze piłkarskiej którą kupuję co roku.

Edytowane przez Sherman
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi