stefek 0 Napisano 5 Marzec 2013 Poprosze o wskazowki w jaki sposob sprawdzic na konsoli czy nie ma bana na konto PSN ? bede mial mozliwosc przetestowania konsoli przed kupnem i chcialbym to profilaktycznie sprawdzic niezaleznie od tego co mowi sprzedawca.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 5 Marzec 2013 Podłącz konsolę do neta i sprawdź czy się zaloguje do PSN, nawet jeśli to konto które tam jest ma Banana na PSN to nie jest żaden problem, założysz sobie nowe konto na siebie. No chyba że kupujesz Ps3 z grami na dysku to już większy problem. Bardziej martwiłbym się na Twoim miejscu o stan jej bebechów. Z używkami jest tak że ludzie piszą że kupili (Yupi) a po miesiącu zazwyczaj piszą co to znaczy że dioda która zawsze była czerwona lub zielona nagle świeci na żółto ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefek 0 Napisano 7 Marzec 2013 Podłącz konsolę do neta i sprawdź czy się zaloguje do PSN, nawet jeśli to konto które tam jest ma Banana na PSN to nie jest żaden problem, założysz sobie nowe konto na siebie. No chyba że kupujesz Ps3 z grami na dysku to już większy problem. Bardziej martwiłbym się na Twoim miejscu o stan jej bebechów. Z używkami jest tak że ludzie piszą że kupili (Yupi) a po miesiącu zazwyczaj piszą co to znaczy że dioda która zawsze była czerwona lub zielona nagle świeci na żółto ;) testowana konsola miala juz zalozone jakies konto i pare gier na dysku, ale udalo sie wejsc do serwisow tych PSN/PS store/home, chyba nic nie stoi na przeszkodzie aby w razie kupna istniejace konto skasowac i zalozyc na tej samej konsoli nowe konto ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 7 Marzec 2013 testowana konsola miala juz zalozone jakies konto i pare gier na dysku, ale udalo sie wejsc do serwisow tych PSN/PS store/home, chyba nic nie stoi na przeszkodzie aby w razie kupna istniejace konto skasowac i zalozyc na tej samej konsoli nowe konto ? Kasując konto, które tam jest stracisz możliwość uruchomienia gier, które zakupił poprzedni właściciel. Oczywiście nowe konto dla siebie możesz założyć bez problemu, tym samym będziesz mógł przejść wszystkie zakupione gry na swoim profilu, pod warunkiem jednak, że usuniesz konto poprzedniego właściciela dopiero po ich zaliczeniu. No chyba, że nie zależy Ci na tych grach. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nathrent 106 Napisano 7 Marzec 2013 a tak z ciekawości można gdzieś sprawdzić ile kont było aktywowanych na danej konsoli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefek 0 Napisano 7 Marzec 2013 Kasując konto, które tam jest stracisz możliwość uruchomienia gier, które zakupił poprzedni właściciel. Oczywiście nowe konto dla siebie możesz założyć bez problemu, tym samym będziesz mógł przejść wszystkie zakupione gry na swoim profilu, pod warunkiem jednak, że usuniesz konto poprzedniego właściciela dopiero po ich zaliczeniu. No chyba, że nie zależy Ci na tych grach. ;) w tej chwili nie mam dostepu do ps3, masz na mysli gier zakupionych w tej platnej usludze PS+ ? w tej usludze PS+ mozna miec w danym momencie tylko jedno konto na dana konsole ? a tak z ciekawości można gdzieś sprawdzić ile kont było aktywowanych na danej konsoli? przylaczam sie do pytania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 7 Marzec 2013 A jakie to ma znaczenie? Nie, nie można. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 7 Marzec 2013 A jakie to ma znaczenie? Nie, nie można. Może ze względu na limit ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 7 Marzec 2013 Limit dotyczy kont które są aktualnie na konsoli, a nie wszystkich jakie były. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nathrent 106 Napisano 7 Marzec 2013 ok, zorientowałem się, że nie chodzi o konta, które były na konsoli, lub które aktualnie są na konsoli, a o konta które stworzyło się na konsoli, jak się przekroczy ten limit to nie można stworzyć nowego konta, ale według tego co poniżej, można poprosić kogoś o stworzenie takiego konta i udostępnienia go nam, (druga sprawa, przecież konto po połączeniu PSN w SEN, można chyba stworzyć przez internet na stronie http://store.playstation.com/accounts/register/beginNewAccountRegistrationFlow.action) http://gametrade.pl/link/30054- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 12 Marzec 2013 w tej chwili nie mam dostepu do ps3, masz na mysli gier zakupionych w tej platnej usludze PS+ ? w tej usludze PS+ mozna miec w danym momencie tylko jedno konto na dana konsole ? Mam na myśli każdą grę kupioną z PSS. Gry z Plusa wygasają po wygaśnięciu subskrypcji, niezależnie od obecności konta właściciela na konsoli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 12 Maj 2013 Czy za posiadanie konta PSN US grozi ban ? Mam tylko polskie, a właśnie takie US bardzo by mi się przydało.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 12 Maj 2013 Nie grozi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 12 Maj 2013 A jest gdzieś taki zapis w regulaminie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 12 Maj 2013 Nie ma...możesz mieć dowolne konto na dowolnej konsoli. Sony nie banuje tego tak jak kiedyś robił to m$. Spokojnie możesz na jednej konsoli mieć konto Eu,Us i JP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domi1017 0 Napisano 10 Czerwiec 2013 Witam. Mam do Was pytanie. Otóż grałem mecz w FUT. Wygrywałem jakieś 6-0 i przeciwnik się tak wkurzył, że zaczął wyzywać mnie i ogólnie Polaków. Więc ja się mu odwdzięczyłem i też zacząłem go wyzywać. I on mnie zgłosił na PSN. Dostałem bana. Dzisiaj mija równo tydzień od dostania bana i dalej nie moge wejść na PSN. A z tego co wiem ban za obrażanie jest na 1 tydzień. POMOCY ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 10 Czerwiec 2013 Masz nauczkę. Nie odpisuj takim agentom, tylko po prostu ich złoś. ;] Gościu specjalnie Cie sprowokował i teraz to Ty masz bana... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domi1017 0 Napisano 10 Czerwiec 2013 Masz nauczkę. Nie odpisuj takim agentom, tylko po prostu ich złoś. ;] Gościu specjalnie Cie sprowokował i teraz to Ty masz bana... A na jak długo jest ten ban ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 10 Czerwiec 2013 Gdzieś mi się obiło u uszy, że 30 dni... ewentualnie sprawdź po kodzie błędu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 10 Czerwiec 2013 Powinieneś dostać wiadomość email od Sony z info o powodzie i czasie trwania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lennox 1641 Napisano 10 Czerwiec 2013 Witam. Mam do Was pytanie. Otóż grałem mecz w FUT. Wygrywałem jakieś 6-0 i przeciwnik się tak wkurzył, że zaczął wyzywać mnie i ogólnie Polaków. Więc ja się mu odwdzięczyłem i też zacząłem go wyzywać. I on mnie zgłosił na PSN. Dostałem bana. Dzisiaj mija równo tydzień od dostania bana i dalej nie moge wejść na PSN. A z tego co wiem ban za obrażanie jest na 1 tydzień. POMOCY ! Jeszcze się przyznawaj, że tak się dałeś załatwić :D Big Shame ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domi1017 0 Napisano 10 Czerwiec 2013 Gdzieś mi się obiło u uszy, że 30 dni... ewentualnie sprawdź po kodzie błędu. Gdzie to sprawdzić ? Numer błędu to: 8002A231 Powinieneś dostać wiadomość email od Sony z info o powodzie i czasie trwania. Niestety nic nie dostałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 10 Czerwiec 2013 Jak nic nie dostałeś to skontaktuj się z Sony email/telefon i zapytaj na jak długo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domi1017 0 Napisano 10 Czerwiec 2013 Jak nic nie dostałeś to skontaktuj się z Sony email/telefon i zapytaj na jak długo. A mógłbyś mi podać e-mail do Sony bo nigdzie nie moge znaleźć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 10 Czerwiec 2013 A mógłbyś mi podać e-mail do Sony bo nigdzie nie moge znaleźć. www.google.com 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach