Jump to content
Sign in to follow this  
timetoshake

Twój Ulubiony Magazyn.

Recommended Posts

Panie i Panowie.

Czy ma ktoś na zbyciu [słono zapłacę] PSX Extreme numery  2  oraz 3 ? 

Tylko tych dwóch egzemplarzy brakuje mi do skompletowania całej kolekcji.

Serdecznie proszę o pomoc :)

Widzieliście wyciągnięty z grobu Secret Service? Widziałem dzisiaj w kiosku ale zastanawiam się nad zakupem, by nie zmienić zdania wobec nieżyjącej legendy. Tak było z reaktywacją świetnego Top Secret'u, która pierwowzoru nie przypominała i szybko padła. Z drugiej strony fajnie, że ktoś próbuje legendy ożywiać i przeciwstawić się hegemonii CDA. Sam mam biblioteczkę starych czasopism na ranczu i jak tylko jestem na wsi to wspomnienia wracają w postaci ŚGK, Gamblera, Resetu, Gier Komputerowych, SS, TS, CDA też ale klimat legend był jakiś bardziej wyraźny.

Widzieliście wyciągnięty z grobu Secret Service? Widziałem dzisiaj w kiosku ale zastanawiam się nad zakupem, by nie zmienić zdania wobec nieżyjącej legendy. Tak było z reaktywacją świetnego Top Secret'u, która pierwowzoru nie przypominała i szybko padła. Z drugiej strony fajnie, że ktoś próbuje legendy ożywiać i przeciwstawić się hegemonii CDA. Sam mam biblioteczkę starych czasopism na ranczu i jak tylko jestem na wsi to wspomnienia wracają w postaci ŚGK, Gamblera, Resetu, Gier Komputerowych, SS, TS, CDA też ale klimat legend był jakiś bardziej wyraźny.

Ja sobie ostatnio kupiłem, celem umilenia podróży PKP i się zawiodłem. Nowy SS, nijak ma się do tego kultowego, dawnego czasopisma jakim był SS. Recki (w sumie to opisy + fotki, duża recka jest jedna - gierki Chmielarza) są strasznie biedne i napisane tak, jakby autorzy przechodzili te gry tylko na Youtubie, i nie wiedzieli za bardzo o co kaman. To samo jest z publicytyką (na którą liczyłem najbardziej) - zero pomysłu na artykuły, jakieś lanie wody, pisane chyba tylko celem zapchania strony. Wydaje mi się, że autorzy zatrzymali się w rozwoju growym w czasach swojej świetności i są przekonani, że pociągną to pisemko na nostalgii i ewentualnym żebraniu na jakimś polskim Kickstarterze. Gazetkę wywaliłem do kosza po przeczytaniu - żałuje zmarnowanej kasy, bo mogłem sobie kupić nową skórkę do CoD'a ;)

Nowe SS to gazeta dla ludzi którzy pamiętają stare ss, nie mają internetu w domu i interesuja sie grami w minimalnym stopniu.

Moje ulubione swego czasu to:

Wamp, Cats (Edycja Specjalna z CD), Twoj Weekend.

• Like 1

Naturalnie PSX, Focus i od czasu do czasu Newsweek.

Ale jak chodziłeś do podstawówki, to spełniał swoje zadanie, gdy prosiłeś panią z kiosku by pokazała gazetę :laugh: 

Kupiłem dzisiaj Secret Service i mam mieszane uczucia. Jeszcze bardzo się nie wczytywałem, ale w środku zamiast wielu obrazków mogłoby być więcej jakiegoś dobrego tekstu. Strona tytułowa i ostatnia jakieś twarde i grube. Ale są ze 3 recenzje przygodówek: The Vanishing of Ethan Carter, Broken Age i Broken Sword 5, tekst o siedzibie Lucas Arts i historia wytwórni Sierra ;) W sumie ok 100 stron średnio zapełnionych tekstem.