Skocz do zawartości
prezes

LCD

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Hmm, parametry wydają się w porządku, tylko dlaczego wolisz samsunga zamiast bravię? W tej półce cenowej na pewno znajdziesz ciekawy model od SONY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazlem takiego za 8 tys a bravie w takiej cenie raczej nie kupie a podobno sony bierze matryce od samsunga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość adam

Czy czytał  ktoś recenzję monitora lcd 22 cale Lg L226WT?  Ma HDCP, więc pasuje do ps3, ale nigdzie nie mogę znaleźć recenzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie SONY wcale nie jest polecane. Poczytajcie sobie http://www.hdtv.com.pl/forum/index.php

Mnóstwo testów TV LCD i plazm. Na tym forum jest też gość, który sprzedaje TV i urządza pokazy w domu. Przyjeżdża z 4 TV i możesz sobie przez 2-3 godzinki potestować. To jest super sprawa. Ja w ten sposób kupiłem swój (sprawdziłem w domu Sharp-a, Samsunga i JVC i wybrałem ten ostatni ze względu na najlepszą ostrość i kolory).

Mogę dać namiary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym samym forum jest gość który twierdzi, że pozłacany kabel HDMI jest lepszy od niepozłacanego.

Dziękuję za taką fachowość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A nie? Przecież wtedy 0 układa się bardziej pionowo a 1 ma ładniejszy daszek  8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na tym samym forum jest gość który twierdzi, że pozłacany kabel HDMI jest lepszy od niepozłacanego.

Dziękuję za taką fachowość.

I to znaczy że całe forum jest do d...? Doskonałe twierdzenie.

Moim zdaniem idealny sposób aby się przekonać jak odbiera TV, to wypróbowanie go u siebie w domu. W MM czy innym sklepie odpalą ci odpowiednio spreparowany materiał HD i wszystko będzie super. Problem polega na tym, że jak przyjdziesz do domu, ustawisz TV w innej odległości niż w sklepie, z zupełnie innym oświetleniem, z inną jakością sygnału to się możesz bardzo zdziwić (oczywiście akurat w MM można go oddać w ciagu 7 dni, ale z wielkim pudłem nie chce mi się jeździć w tą i z powrotem).

Kupno TV, bo ktoś powiedział na forum że akurat ten model jest fajny jest nieracjonalne. Ja tylko polecam obejrzeć sprzęt w akcji u siebie w domu. Porad pseudofachowców nikt nie musi słuchać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość RudiFM

Jak dla mnie lepszym rozwiązaniem jest zakup monitora z rozdziałką FullHD.

Ja tak zrobiłem.

1) 24" LCD BenQ - FullHD - 1920x1080

2) mała plamka,

3) żona - nie musisz słuchać "kiedy kończysz, bo zaraz KLAN"

4) w diabły innych wyjść - podpięty mam pod monitor komputer, PS3, ferdka itd.

5) poza tym cena - tańszy od TV LCD np. Bravia coś około 8 tysięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co kto lubi. Ja wolę grać na 37" niż 24"  ;) A jak leci Klan to i tak jeszcze jestem w pracy  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marcinoo - ależ ja nie mówię, że się z tobą nie zgadzam. Wręcz przeciwnie - twierdzę, że na forum niewiele poza pewnymi ogólnikami się nie dowiesz. Do tego zapominasz o trollach ze sklepów, którym płaci się za odwiedzanie tego typu forów (zaraz mi ktoś zarzuci teorię spiskową) i wypisywanie “odpowiednich” informacji. Żyjemy w erze reklamy.

Najlepiej przekonać się co do jakości sprzętu wypróbowując go w miejscu docelowym. Tyle, że niestety - żaden ze sklepów się na coś takiego nie zgodzi.

Niniejszym stawiam wyzwanie: darmowa reklama w <a href="http://www.ps3site.pl">portalu</a> oraz <a href="http://ps3forum.pl">forum</a> przez 6 miesięcy (baner z boku forum i zmiana tła) dla pierwszego poważnego sklepu z elektroniką, który pozwoli przez 7 dni testować sprzęt w domu przed zakupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
marcinoo - ależ ja nie mówię, że się z tobą nie zgadzam. Wręcz przeciwnie - twierdzę, że na forum niewiele poza pewnymi ogólnikami się nie dowiesz. Do tego zapominasz o trollach ze sklepów, którym płaci się za odwiedzanie tego typu forów (zaraz mi ktoś zarzuci teorię spiskową) i wypisywanie “odpowiednich” informacji. Żyjemy w erze reklamy.

Najlepiej przekonać się co do jakości sprzętu wypróbowując go w miejscu docelowym. Tyle, że niestety - żaden ze sklepów się na coś takiego nie zgodzi.

Niniejszym stawiam wyzwanie: darmowa reklama w <a href="http://www.ps3site.pl">portalu</a> oraz <a href="http://ps3forum.pl">forum</a> przez 6 miesięcy (baner z boku forum i zmiana tła) dla pierwszego poważnego sklepu z elektroniką, który pozwoli przez 7 dni testować sprzęt w domu przed zakupem.

ad teoria spiskowa - to nie jest żadna teoria, to są fakty  ;) Pracowałem kiedyś w dużej firmie (nie powiem z jakiej branży), która zatrudniała tzw agencje zajmujące się PR online - ludzie z takich agencji siedzą 24h/24h w internecie i analizują wszystkie informacje pojawiające się na temat firmy w sieci - poczynając od newsów, poprzez fora a kończąć na głupich komentarzach w onecie (tak moderują dyskusję żeby firma wyszła cacy).

ad wypróbowanie w miejscu docelowym - na 7 dni przed zakupem to może nie, ale tak jak napisałem - do mnie do domu przyjechały przed zakupem 4 TV i przez 3 godziny udało mi się co nieco wypróbować (TV przez kabel, podłączenie kompa, podłączenie PS2, XBOX-a, DVD). Dzięki temu wybrałem TV,  z którego jestem zadowolony (no prawie bo na razie HDMI mi nie działa - ale już naprawiają).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość adam

PS3, to nie tylko gry ale i internet.  Jak wygladają strony www, albo edytor tekstu  na takim, powiedzmy, telewizorze LCD z rodzielczością 1366 x 768 (WXGA)?  Czy  przy takiej rodzielczości internet i edytor tekstu n atkim tv są okay??(bo chciałbym wykorzystywać tez te "pcetowe)funkcje ps3 i w związku z tym nie wiem: monitor czy telewizor)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość RedHand

Jestem w posiadaniu Sony Bravia i jestem z tego tv bardzo zadowolony. Kolory mam takie jak w sklepie były ;-) Oczywiście przy sygnale HD. No i nie zapłaciłem 8k... Ale pewnie mówicie o większych "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość adam

Myślałem o tv LCD 26 cali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cysio

Na tv 32" hd , linux wyglada bardzo wyraznie. (nie to co tvout z kompa) wiec da sie normalnie pisac, czy przegladac strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PS3, to nie tylko gry ale i internet.  Jak wygladają strony www, albo edytor tekstu  na takim, powiedzmy, telewizorze LCD z rodzielczością 1366 x 768 (WXGA)?  Czy  przy takiej rodzielczości internet i edytor tekstu n atkim tv są okay??(bo chciałbym wykorzystywać tez te "pcetowe)funkcje ps3 i w związku z tym nie wiem: monitor czy telewizor)

Na razie swojego TV (37") w HD z PS3 jeszcze nie widziałem (spiszę wrażenia jak wróci z serwisu) ale podłączałem do niego kiedyś kompa (DVI) i generalnie da się przeglądać strony WWW ale obraz nie jest super ostry. Z tym że podobno JVC słabo z kompami współpracują. Do tego lepszy jest Samsung (tylko że Samsung oferował znacznie gorszą jakość obrazu przy oglądaniu telewizji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie o to chodzi.Z wyborem LCDeka jest o tyle problem że sprzedawcy,jak jest wybór pomiedzy Samsunga a Sony polecają tę pierwsza firmę twierdzac że Sony w znacznym stopniu kożysta z technologi Samsunga np:matryce.A z moich obserwacji wynika że jednak Samsungi są nieco tańsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o takim monitorze do PS3:

http://www.samsung.com/Products/Monitor/LC...22MEWSFVXAA.asp

Ja się zastanawiam w szczególności nad tym jak będzie wyglądał obraz, gdyż monitor ma 16:10 a nie 16:9.

Boję się czy obraz nie będzie rozciągnięty i/lub zniekształcony?  :-

Proszę o radę (najlepiej kogoś kto korzysta właśnie z monitora LCD do PS3).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

orion17. Sam kupuje do PS3 monitor Samsung 226BW. Jest to 22calowa panorama z HDCP i DVI. Monitorek 1 klasa. Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki za info. Będę go miał  24 maja, jak przetestuje to napisze jak się sprawuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
panowie co myslicie o tym tv http://www.samsung.com/pl/products/televis...tv/le40f71b.asp czy ten model bedzie dobry do ps3 czy kolor czarny bedzie czarny czy tez szary z gory dzieki za odpowiedzi

To bardzo dobry LCD najwyzsza polka Samsunga (ten sam panel, jak w Sony Bravia seria X-takze obecnie best model). W odroznieniu od Sony, powyzszy model ma leprza elektronike (brak overscanu, 1080p na wszystkich wejsciach HDMI/VGA/Component) oraz czytnik kart + wbudowana przegladarke zdjec.

Calosc wykonana bardzo dokladnie, idealnie wspolgra z PS3 - to samo czarne wykonczenie (niestety chwyta kurz). Jesli masz kase - kupuj! Ja mam jego wiekszego brata 46' tez w wersji F71 i jestem zachwycony. Co do wyswietlania czarnego - koloru - dla mnie bomba (tylko pamietaj nie jest to plazma, ktorej czarny jest glebszy).

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pomijam fakt wypalania sie plazm... jak kogos stac na urzadzenie za wiecej niz 20 tys i wiecej... to sory ale , mysle ze taka osoba ma w tylku fakt wypalania matrycy.... za 4-5 lat kupi nowy model i tyle (to tak jak z samochodami). A przecietny Kowalski, (z calym szacunkiem do Kowalskich) nie zerknie nawet na cos takiego jak telewizor plazmowy.... chyba ze jest nie doinformowany i lyknie za 4-5 tys plazme, ktora max co wyswietli to SD (576p) i faktycznie, padnie mu po okolo 4/5 latach namietnego ogladania Polsatu.... ;-)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, może i Ciebie lub Oriona stać ;) Ale przeciętnego ludka, który głosował na (.....) a mieszka nadal w tym kraju...

Blah, nie będę schodził na te tematy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.