Skocz do zawartości
mrtwister

Duke Nukem Forever

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Według doniesien z tego linka, ukończenie kampanii dla jednego gracza zajmie około 15 godzin gry. :)

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądają jak z wypasionego PC.

LOL wut? W ktorym miejscu? DNF wyglada baaaaardzo przecietnie, trailer z 2001r. jeszcze robil wrazenie jak wyszedl, ale to bylo 10 lat temu... IMO bedzie to gra zrobiona na sile, ktora dopadnie syndrom zbyt dlugiego okresu developingu, ta gra po prostu nie dorasta to standardow obecnie panujacych a runku - jakies multi? Co-op? Albo chociaz jakas innowacja w gameplay'u (jak np. skillshoty w Bulletstorm)? Bo ja tam widze jedynie sterego DN3D tylko z podrasowana grafa, a dla mnie to stanowczo za malo zeby kupic gre, same teksty Duke'a nie pomoga grze sie sprzedac, to nie CoD czy Halo ze ludzie poleca do sklepow tylko ze wzgledu na sam tytul.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie ta gra wygląda bardzo przeciętnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na szczescie nie sama grafika czlowiek zyje :thumbsup:

oby klimat byl dobry to gra sie sprzeda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL wut? W ktorym miejscu?

W miejscu rozdziałki i AA, ok? Nasza PS3 takiej grafiki nie generuje. O poziomie artystycznym nie wspomniałem nawet słowa.

P.S. Po paru komentarzach mam wrażenie, że gdy ja i cały świat grał w Duke'a to niektórych nie było jeszcze na świecie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można powiedzieć, że powiało "świeżością" w temacie FPSów hehe. No czegoś takiego jak

miotanie balasami

to z pewnością nie było :D Ciekawe czy jest trofik za zabicie tego bossa na stadionie tylko w ten sposób...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tak, to pytanie brzmi: co zjadł twórca owego "pocisku".

Szczypta historii:

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tak chamska, że aż śmieszna. :) Najprawdopodobniej zakupię. :) Niektóre panie są całkiem do rzeczy (np. żołnierka). :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś za specjalnie się tym tytułem nie interesowałem ale ostatnio w gazecie przeczytałem zapowiedź tej gry no i opowiem że chyba ją kupie jak tak stanieje do ok 120 zł zapowiada się ciekawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno sie pojawi na polce i pewnie zostawie sobie ta gre, ale nie w dniu premiery.. Moim zdaniem nie ma za bardzo szans z konkurencja ktora wychodzi w jej okolicy. Nadal ciekawi mnie to "multi" ktore ma w nim byc..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Multi mniej mnie interesuje. Grunt to udana kampania dla jednego gracza, choć tryb capture the babe zapowiada się fajnie. :D

LINK do informacji o multi i kilka zrzutów ekranu.

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorąca informacja dla fanów Duke`a- macie szansę zagrać w demo już w przyszłym tygodniu (LINK).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ultimie przy zakupie L.A. Noir w preorderku dostajemy rabat 20zl na nowego Duke Nukem :) jakby ktos chcial skorzystac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że nic już nie zatrzyma Duke'a przed ukazaniem się w sklepach. Wczoraj gra zyskała status Gold i trafiła do tłoczni.

Pomyśleć, że całe swoje dorosłe życie po maturze (i to z hakiem), czekałem na tą grę... heh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety demko nie zachęca do kupienia fulla przy premierze. Pierwsze wrarzenie to jakbym grał w zremasterowaną grę z ps2. Grafa bardzo przeciętna, blur jaki się załącza po wypiciu piwa przez Duka skutecznie zniechęca do powtórzenia tej czynności (już lepiej samemu się naiebać), długie loadingi po zgonie, doczytujące się kilka sekund textury podłoża, drętwe strzelanie nie dające żadnej satysfakcji...

Duke wrócił w kiepskim stylu i IMO nie obroni się kultowymi gadkami które już dla starszych o te naście lat fanów takie fajne nie są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obroni się obroni. Gameplay się liczy, a ten jest jak ze starego Duke'a.

Z oprawą się zgodzę. Niestety Unreal engine 2.5 to zeszła generacja. Na nim pisało się gry na poprzednie konsole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety demko nie zachęca do kupienia fulla przy premierze. Pierwsze wrarzenie to jakbym grał w zremasterowaną grę z ps2. Grafa bardzo przeciętna, blur jaki się załącza po wypiciu piwa przez Duka skutecznie zniechęca do powtórzenia tej czynności (już lepiej samemu się naiebać), długie loadingi po zgonie, doczytujące się kilka sekund textury podłoża, drętwe strzelanie nie dające żadnej satysfakcji...

Duke wrócił w kiepskim stylu i IMO nie obroni się kultowymi gadkami które już dla starszych o te naście lat fanów takie fajne nie są.

To podobno kod z PAX2010, ponoć full jest zupełnie inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem gameplaye z demka i wydaje mi się, że klimat, styl został zachowany. Nie podoba mi się jedynie, ze tak jak w Duke 3d, zamiast hmm jak to nazwać, licznika energii pokazującego jej dokładną ilość, mamy odradzanie się na wzór np. CoD'a.

Grafika rzeczywiście nie imponuje, zresztą, o ile dobrze pamiętam, grafika w Duke 3d w 1996 tez nie była w tamtych czasach imponująca. No ale za to była nowość w postaci interaktywnego otoczenia.

Teksty, humor Duke z tego co widzę pozostał. Zwłaszcza mój ulubiony:

"It's time to kick ass and chew bubble gum, and I am all out of gum"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie przez takie szczegóły jak regenerujący się pasek życia czy tylko 2 giwery które można mieć jednocześnie, gameplay nie jest taki jak dawniej. Wyszła gra rozdarta między dwoma epokami, z jednej strony próbowali oddać feeling starego Duka ale rozwiązania z current-genów temu nie służą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie autorzy nie byli dokładnie pewni czy chcą zrobić grę oldschoolową, jak Duke 3d, czy dostosować ją do dzisiejszych czasów, aby, wiadomo, kupili ją nie tylko nieco starsi gracze. W miarę oldschoolowa pozostała jedynie grafika i sposób walki :P. Co do klimatu, jednak nieco trudno go określić po krótkim demie.

Może pełniak będzie OK :).

No i czytałem gdzieś, ze podobno nie będzie multi, jeśli to prawda, dla mnie to kolejny spory minus, bo w multi w Duke3d grało się naprawdę nieźle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi