Skocz do zawartości
Emir

God of War III

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam taką prośbę do co poniektórych. Nie walcie spoilerami. Naprawdę nie każdy chce wiedzieć jak wygląda walka z Zeusem. Jeśli macie problem to na forum jest dział "Pomoc". Stworzono go po to, żeby zadawać pytania dotyczące problemów z przejściem gry. Jeśli musicie już pisać tutaj to używajcie funkcji spoiler. To nie jest takie trudne. Nie psujcie innym zabawy. Przepraszam za offtop.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@xzdunx

1. Graficznie, GoWIII to najwyzsza polka. Te gry, ktore wymieniles tez mialy swoje slabsze strony (U2 - twarze postaci, KZ2 - niektore tekstury), a nadal sa zaliczane do jednych z najlepiej wygladajacych gier na PS3.

2. W gameplay'u w slasherach nigdy nie nalezy liczyc na rewolucje. To cos co od poczatku ma byc swietnie zmontowane, by pozniej moc tylko troche poprawic na lepsze. Patrzac z Twojego punktu widzenia to Uncharted 2 to tylko troche podrasowane U1.

3. Brutalnosc, no bracie. Jezeli w tej grze na to narzekasz to juz tylko idz pograc sobie w Peggle, bo tam brutalnosci nie znajdziesz :P

Edytowane przez Kroogah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę uchodzić za takiego gdzie wszędzie znajdzie jakieś ale... aczkolwiek napisałem tylko co mi się w grze do końca nie podobało co nie zmienia faktu że dla mnie 9/10 jak się patrzy:P łatwo zachwalać i bronić, lecz troszkę trudniej po ochłonięciu napisać że gdzieś tam się myliłem... Po godzinie gry oczy same podskakiwały mi z radości ale pózniej bywały gorsze momenty(nudniejsze), dla mnie póki co jedyny tytuł 2010 zasługujący na 10-/10 to hr(- za pomniejsze błędy fabularne). poczekajmy na last guardian to wszystko przy tym odpadnie:P

Odnośnie brutalności, pisałem że nie mam nic przeciwko ale niektóre rzeczy tam są po prostu przegięte.... 1 i 2 były w sam raz po co jeszcze bardziej w to wchodzić sprawiając że w pewnych momentach gra robi się niesmaczna...

Edytowane przez xzdunx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.03.2010 o 19:54, Kroogah napisał:

@xzdunx

1. Graficznie, GoWIII to najwyzsza polka. Te gry, ktore wymieniles tez mialy swoje slabsze strony (U2 - twarze postaci, KZ2 - niektore tekstury), a nadal sa zaliczane do jednych z najlepiej wygladajacych gier na PS3.

wyabaczta mi offtop ale no noz mi sie w kieszeni otwiera ja kczytam ze u2 ma slabe twarze :o no FFS! obczaj cutscenke gdzie lazarevich spotyka nate'a i elene, no cholera toz to najwyzsza polka! albo kiedy kloci sie z chloe, albo shafer, stary kazda zmarszczka, bruzda. hera przy nim to jakas pomylka. nie przecze, kratos jest zrobiony naprawde rewelacyjnie, ale tylko on, no z lepszych postaci rzucila mi sie tylko w oczy (twarze)

pandora

i herkules. nie twierdze ze gow jest brzydki lepszy czy gorszy, ale mowiac ze u2 ma slabe twarze, mimike etc to jest mega naduzycie. i przylaczam sie do apelu grabeq'a. ludzie piszcie w dziale pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadna gra nie zasluguje na 10/10 ;) Nie ma perfekcyjnych gier. To takie, ktore sie Tobie nigdy przenigdy nie znudza i moglbys w nie grac latami i tylko w ta gre. Aczkolwiek wiadomo, dzisiejszy swiat gdzie kazda pierwsza lepsza gra otrzymuje 10/10 to nie podziela sie takiego zdania. Gusta takze robia swoje, ale ogolem nie ma gier perfekcyjnych. Dla mnie GoWIII to 9.5, bo otrzymalem wszystko co chcialem i jeszcze wiecej.

Odnosnie brutalnosci to wszystko zalezy od czlowieka. Wedlug mnie teraz na prawde pokazano taka bestialska brutalnosc Kratosa, gdyz dopiero teraz sie zmierzyl z bogami. Pamietasz koncowke GoWII gdy Kratos walczyl z wiesz kim? Powiedz mi, ze to nie byla brutalna walka :P Tworcy dobrze pokazali w tej czesci, ze Kratos wszystko zrobi byleby zabic Zeusa.

@up

Wybacz, ale nie zgodze sie z Toba. Wedlug mnie twarze postaci w U2 sa cholernie plastikowe, nie widac w ogole emocji w nich. Super, ze swietnie wygladaja, ale skoro nie oddaja emocji to co z tego? Poza tym, nie patrz na cutscenki, bo one a gameplay to 2 rozne rzeczy. Wystarczy spojrzec na GoWII. Tam cutscenki byly niesamowite, a gameplay? Juz nie ten sam poziom. Popatrz sobie podczas grania w U2 na twarze postaci. I porownaj sobie je z twarzami postaci w GoWIII. To nie ta sama liga. Uncharted 2 mistrzowsko wykonalo wyglad otoczen, a GoWIII miazdzy pod wzgledem wygladu postaci i szczegolnie mimiki twarzy.

Poza tym, nie mowilem ze U2 ma slabe twarze. Czy Killzone 2 ma slabe tekstury? Zdecydowanie nie. Po prostu nie sa rownie dobre co w innych grach. Tak samo jak twarze glowych bohaterow w U2, nie sa rownie dobre.

Edytowane przez Kroogah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ideał istnieje!!!!!!!!!! TETRIS!! zakończeń nieskończenie wiele, wielowątkowa akcja i ta epicka muzyka:P

A propo wiem że nie na temat ale dla mnie gra ideał to właśnie okami która od teraz kojarzy mi się z tobą:), a wracając do brutalności w gow3... 2-ka oprócz ostatniej walki z "sam wiesz kim" nie było tego co przedstawia część trzecia, która wręcz ocieka krwią, bebechami i flakami...(w 3-ce każda walka z jakimkolwiek bossem kończy się co najmniej oderwaniem jakiejś kończyny a o zmasakrowaniu twarzy nie wspomnę:P)

Edytowane przez xzdunx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.03.2010 o 20:38, xzdunx napisał:

Ideał istnieje!!!!!!!!!! TETRIS!! zakończeń nieskończenie wiele, wielowątkowa akcja i ta epicka muzyka:P

A propo wiem że nie na temat ale dla mnie gra ideał to właśnie okami która od teraz kojarzy mi się z tobą:), a wracając do brutalności w gow3... 2-ka oprócz ostatniej walki z "sam wiesz kim" nie było tego co przedstawia część trzecia, która wręcz ocieka krwią, bebechami i flakami...(w 3-ce każda walka z jakimkolwiek bossem kończy się co najmniej oderwaniem jakiejś kończyny a o zmasakrowaniu twarzy nie wspomnę:P)

Kurde, masz mnie. Sam grywam ciagle w Tetrisa, wiec moznaby powiedziec ze to gra-ideal :P Co do Okami, to jest to moja gra #1, aczkolwiek nie moge powiedziec ze to jest ideal. Kocham ta gre, ale to nie oznacza ze postawie jej oltarzyk i bede wiernie oddanym fanboyem Okami mowiacym, ze ta gra jest najlepsza na swiecie.

Co do tej brutalnosci to mysle, ze teraz tworcy mieli przewage w postaci mocy PS3. Tak podrasowali grafike, to czemu nie mieliby podniesc poziom brutalnosci i wszystko zrobic bardziej... realistyczne? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.03.2010 o 20:49, Kroogah napisał:

Kurde, masz mnie. Sam grywam ciagle w Tetrisa, wiec moznaby powiedziec ze to gra-ideal tongue.gif Co do Okami, to jest to moja gra #1, aczkolwiek nie moge powiedziec ze to jest ideal. Kocham ta gre, ale to nie oznacza ze postawie jej oltarzyk i bede wiernie oddanym fanboyem Okami mowiacym, ze ta gra jest najlepsza na swiecie.

Co do tej brutalnosci to mysle, ze teraz tworcy mieli przewage w postaci mocy PS3. Tak podrasowali grafike, to czemu nie mieliby podniesc poziom brutalnosci i wszystko zrobic bardziej... realistyczne? wink.gif

Bardziej realistyczne? Latający typek niszczący kilknaście razy większych przeciwników ma coś wspólnego z realizmem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.03.2010 o 21:01, wojtek15 napisał:

Bardziej realistyczne? Latający typek niszczący kilknaście razy większych przeciwników ma coś wspólnego z realizmem?

Brutalnosc "realistyczna" tu sie odnosci do odnoszonych obrazen przez postacie ;) Czyli odrywane konczyny, miazdzone czesci cial etc.

Edytowane przez Kroogah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szacun dla tych, którzy skończyli tą przeklętą grę na Chaosie. Ja na Tytanie męczę się z Hadesem już od 45 minut... ostatnia faza. Papieros i zabieram się za grubasa bo jestem na granicy frustracji, nawet nie chcę myśleć o tym co będzie później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.03.2010 o 19:46, xzdunx napisał:

Rewolucje graficzne... no proszę cię widziałeś włosy takiej np. Hery?? toś to woła o pomstę do nieba... Nie jest to godny konkurent w sprawach graficznych nawet dla takiego kz2, a o u2 nie wspomnę(tylko pierwsza godzina się wybija):P gameplay'owo trochę podrasowana dwójka. A brutalność?? czymś musiał zaszokować, tym to zrobił aczkolwiek jest to dość tanie podejście... Nie mam nic do brutalności w grach aczkolwiek tu lekko przegięto... Jako jedyny polski gracz zrzędze:P ale należy podkreślić że dalej jest to bardzo dobra produkcja.

Takich zapowiedzi nie było. Przypomnij sobie , widzieliśmy tylko demo na E3 i zero jakichkolwiek materiałów aż do marca. Może reporteży nakręcali hype , ale oficjalnych przechwalanek developera nie słyszałem.

Ale...

Po części masz rację , bo niektórym postaciom wyraźnie brakuje poligonów. Sam Kratos to mistrzostwo i ze swoimi 20tyś. poligonów bije na głowę Drake'a z U2 i jego 100tyś. poligonów. Ale czy nie jest to konkurent dla tej gry? Moim zdaniem jest , bo świat wygląda przepięknie (Hades , Tartar , pałac olimpijski) i tylko momentami czujemy niedosyt , lub jakieś uczucie niedbałości w otoczeniu (labirynt , ogrody). Oświetlenie to już po prostu bajka , chyba w żadnej innej grze nie widziałem tak dobrego dynamicznego oświetlenia. AA to również mistrzostwo , zero ząbków , na TV HD Ready gra musi wyglądać bosko...(Na Full HD gubi się trochę detali). Ostatnie starcie z Z. w przepięknej scenerii to arcydzieło , bardzo wysoki poziom grafiki , aż konsola zaczyna się dusić akurat w tym momencie.

Po gameplay'u zmian nie oczekiwałem , bo to kontynuacja dwójki , która zakończyła się cliffhanger'em. Jednak miło jest widzieć nowe bronie i zmieniony system magii.

Brutalność... wydaje mi się , że to nadal ten sam poziom co w poprzednich częściach , no może trochę wyższy. Jedyne co mi się za bardzo nie spodobało , to...

sposób w jaki wykańczamy Zeusa. Walenie w przycisk (kółko) , czyli walenie Zeusa po twarzy aż do takiego stopnia , że caly ekran mamy "zalany" krwią , to już lekka przesada :P

No i na koniec dodam , że dla mnie gra równiez bardzo się podobała mimo swoich wad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Ja wlasnie uwazam, ze to dobry sposob pokazania furii Kratosa. Nie zabijal jego dla zemsty, zabijal bo go nienawidzil, chcial jego totalnie zmasakrowac. Bys oslepiony wszystkim innym i po prostu walil w Zeusa az mu (Kratosowi/graczowi) juz nie starczy sily do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kroogah; widze ze nie dojdziemy do porozumienia w tej kwesti wiec lepiej to zostawic :) a co do samego gow to zagraj sobe iw alternatywnym kostiumie i zobacz ktore cut scenki sa tak naprawde realtime, a ktore prerender. bo widzisz cut scenki w u2 tez sa prerender na silniku, jak gow. w obu przypadkach idzie dosc latwo je rozpoznac, a jesli ktos ich nie odroznia to wlansie niech wlaczy alter kostium dla kratosa i wsio bedzie jasne ;) plus zgadzam si ejesli chodzi o finalowa scene. ja nasciskam, wpada trofik, wciaz naciskam, nic nie widac... bardzo bardzo wymowne, niby zadnych fajerwerkow a jednak to co sie dzieje pasuje idealnie do slowa zemsta, swietne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.03.2010 o 13:29, harry84 napisał:

Co sądzicie?

Cżyżby multi w pierwszym DLC? cool.gif

WTF ? To po prostu musi być żart, nie wyobrażam sobie multi w tej grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie brutalność to cecha Kratosa która wyrobiła się już w pierwszej części a z biegiem czasu poprostu udoskonalana pomysłami...

A co do gry jestem ogólnie zadowolony bo było troche potężniejszych walk nawet przy normalnych walkach grając na tytanie miałem problemy. Fabuła no nie jest tak mistrzowska jak w God of War II, ale zaskakiwała mnie w pewnych momentach. 10/10 dla tej gry nie dam ale 9 jak najbardziej zasłużone. Myślę że oczekiwania każdego fana tej serii co do tej gry zostały spełnione pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz gram w GOW 3 i jak sadzicie w jaka broń lepiej inwestowac w szpony hadesa czy lepiej ostrza wygnania ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 31.03.2010 o 08:16, Irass napisał:

Pierwszy raz gram w GOW 3 i jak sadzicie w jaka broń lepiej inwestowac w szpony hadesa czy lepiej ostrza wygnania ??

Najlepiej inwestować w podstawowa broń. Jest ona najlepiej zbalansowana i zawsze , gdy wszystko inne zawodzi , ona jest najlepsza w takich sytuacjach.

-----

Co do multi w grze , to jeśli będzie to coś na wzór tej ostatniej walki z Zeusem... no to czemu nie? :P Chociaż może się okazać , ze niektóre postacie są zbyt powlne żeby cos zrobić Kratosowi.

osobiście to w DLC chciałbym zobaczyć nowe kostiumy i Blade od Olympus jako zwykła broń , tak jak w GoWII. Chętniee bym też zobaczył zbroję boga z GoWII w najnowszej odsłonie.

Edytowane przez andryush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyliście, że wszystkie części God of War opierają się na jednym schemacie fabularnym? Gow I

Kratos przechodzi przez męki, próbując zdobyć Puszkę Pandory

Gow II -

Kratos przedziera się przez świątynie sióstr zabijając je i zdobywając moc, powrotu do czasów Zeusa

Gow III -

Próbuje zdobyć ten Ogień Olimpu

We wszystkich odsłonach Gowa, waleczny Kratos próbuje coś zdobyć, aby mógł zabić ostatecznego Bossa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm...

W pierwszej odsłonie bogowie wysyłają Kratosa aby zabił Aresa , aby tego dokonać , musi znaleźć puszkę Pandory.

W drugiej odsłonie Kratos jak bóg wojny pomaga swoim wojskom , później zostaje zabity przez Zeusa. Musi się udać do świątyń sióstr przeznaczenia , aby cofnąć się w czasie i móc wraz z tytanami zabić Zeusa.

W trzeciej odsłonie Kratos wraz z tytanami zdobywa Olimp , musi odnaleźć ponownie puszkę Pandory , ponieważ moc w niej zawarte pozwoli zabić boga bogów.

Właściwie tak. Schemat wygląda mniej więcej tak:

Kratosie , zrób to , ale aby tego dokonać musisz wcześniej zrobić to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w dwoch ostatnich grach schemat wyglada tak:

Zly Kratos z full powerem.

Mega Boss.

Zdrada.

Hades.

Pomoc od innej osoby.

Zaczynamy od poczatku. :P

Edytowane przez Kroogah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pierwsza platynka wpadła. Według mnie to trochę za prosta jest ta gra no ale właśnie zaczynam tryb Chaosu więc mam nadzieje że tu będzie dużo ciężej... Co do samej gry uważam że gra zasługuje na 10- dla mnie jedna z najlepszych gier na ps3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może mi napisać co daje przejście gry na poziomie Titan? Bo potrzebuje dodatkowej motywacji;)

@KavertPL

Na prawdę Titan był dla Ciebie taki śmiesznie prosty? Nie zaciąłeś się w żadnym miejscu? No, cóż jeśli tak to pogratulować. Mi wydaje się trudniejszy niż w pierwszych dwóch częściach. Walki z niektórymi bossami sprawiają mi więcej trudności niż te w Demon's Souls w New Game+. Wygląda na to, że to kwestia indywidualna.

Edytowane przez Grabeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 31.03.2010 o 11:11, Grabeq napisał:

Czy ktoś może mi napisać co daje przejście gry na poziomie Titan? Bo potrzebuje dodatkowej motywacji;)

@KavertPL

Na prawdę Titan był dla Ciebie taki śmiesznie prosty? Nie zaciąłeś się w żadnym miejscu? No, cóż jeśli tak to pogratulować. Mi wydaje się trudniejszy niż w pierwszych dwóch częściach. Walki z niektórymi bossami sprawiają mi więcej trudności niż te w Demon's Souls w New Game+. Wygląda na to, że to kwestia indywidualna.

Przejście na tytanie daje Ci Trofeum złote. 

To prawda zaciąłem się parę razy ale nie było to aż takie zacięcie że spędzałem w jednym zbyt długo ;d A że grę przechodziłem 2 raz bo pierwszy raz włączyłem sobie na normalu to już wszystko znałem i tak ciężko nie było. Zacząłem właśnie gre na chaosie i muszę powiedzieć że tu to dopiero jest ciężko ale mi sie to podoba ;d 

Edytowane przez KavertPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia co zrobić w tym labiryncie. Kiedy mogę już Here podnieść za pomocą przycisku O.

Został mi ostatni ten dzban do wypełnienia i teraz nie wiem...? Woda ścieka jakby do takiej kratki ściekowej i manipukacja Herą oraz tamtym pośągiel (komulna) nic nie daje.

Ostatnia droga otwiera się tylko kiedy ja tam wskoczę...!?

Pomoże ktoś...? PLS!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 31.03.2010 o 15:04, Son napisał:

Nie mam pojęcia co zrobić w tym labiryncie. Kiedy mogę już Here podnieść za pomocą przycisku O.

Został mi ostatni ten dzban do wypełnienia i teraz nie wiem...? Woda ścieka jakby do takiej kratki ściekowej i manipukacja Herą oraz tamtym pośągiel (komulna) nic nie daje.

Ostatnia droga otwiera się tylko kiedy ja tam wskoczę...!?

Pomoże ktoś...? PLS!

http://www.ps3site.pl/forum/topic/33819-god-of-war-3/page__st__40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi