TRaCeGuitar 1141 Napisano 5 Marzec 2014 Ogólnie nie musimy sobie żałować amunicji...ważne żeby nie strzelać z tej normalnej czyli najlepszej a używać tej tworzonej w metrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juza_88 136 Napisano 6 Marzec 2014 No to więc tak :))Jako świeży nabywca platynki w Metro LL powiem krótko... KLIMAT genialny :) Błędów również sporo z tego co piszą inni :D bo u mnie wyglądało to tak:- raz sie gra zawiesiła, obeszło sie bez resetowania konsoli, wystarczyło Zakonczenie Gry w głownym menu ps3- raz gra wpusciła mnie do pomieszczenia gdzie nie było wyjscia- idiotyczny sposób skradania :PI to by było natyle hehe jak za drugim razem gre przechodziłem jako Ninja, żaden błąd sie nie pokazał, więc fakt faktem miałem tylko 2 "bugi" :)Nie mam pojęcia co teraz będe robił hehe Tomb niechce mi sie ruszac, więc może wrócę wymaksować Vanquish'a :))Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zmstr 365 Napisano 6 Marzec 2014 Mnie póki co zawiesiła się raz i tylko reset konsoli pomógł. Co do klimatu, to zgodzę się, że jest meeega. Do tego nie czytałem książki, więc całość tego świata, jego reguły, to jest dla mnie obce i dopiero to wszystko poznaję - wszystko pochłaniam jak małe dziecko bajki :) Najlepsza moja reakcja jak do tej pory to: rzuciłem tylko "Ty sk****nu" jak się okazało po wspólnym spożyciu alkoholu, że Paweł nie był tak szczerego i bohaterskiego serca, jak się na początku wydawało i wydał mnie czerwonym 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kovacs 367 Napisano 6 Marzec 2014 Dodatek z pajączkami ukończony. Może spoglądam na całość przez różowe okulary, ale coraz bardziej podoba mi się to uniwersum. Sam dodatek, na ukończenie którego potrzeba około godzinki, mega klimatyczny. Dla mnie numer dwa, tuż po ruinach biblioteki. Jak tylko dorwę kiedyś xboxa, to od razu odpalam pierwszą część. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 18 Maj 2014 (edytowane) Jako iz mam opoznienie w ogrywaniu tytulow plusowych dopiero teraz usiadlem do Metro:LL Doszedzlem do rodzialu Ośrodek - wiec mysle ze moge podzielic sie pierwszymi wrazeniami. Graficznie gra nie rzuca na kolana, jest poprawnie, grafika ktora jest w grze zupelnie nie przeszkadza mi czerpac przyjemnosci z grania a pierwsze wyjscie na powierzchnie to bylo przezycie! Klimat - no ten wylewa sie wrecz z ekranu, rzucony w akcje proboje jak najbardziej byc czescia tej historii. Cos co na poczatku samym nieco wybilo mnie z rytmu to fakt ze kwestie poboczne wyglaszane przez NPC nie sa tlumaczone (gram pl napisami, dzwiek en). Byc moze nie zwrocilbym na to uwagi gdyby nie to ze postaci mowia z akcentem, co pare razy niestety spowodowalo ze mala czesc dialogu mi umknela. A ze jestem ciekawy gry to podchodzilem do kazdej napotkanej postaci/grupki postaci posluchac o czym mowia. Niemy bohater - jesli Artem nie jest niemowa to odrobinke nie pozwala mi sie to bardziej wczuc w postac, poznac jej zdanie jesli wyglosilby choc jedna kwestie. Jak do tej pory nie uswiadczylem bugow. Gre przechodze raczej po cichu choc nie waham sie uzyc nozy czy tez broni z tlumikiem zeby eksterminowac wrogow. Oczywiscie mimo iz sie proboje chowac to czesto niestety wrogowie wszczynaja alarm. Moze jesli gra mi sie bardzo sposoba sproboje sprostac wyzwaniu jej przejscia bez zabijania wrogow. Jest dobrze :) a mam nadzieje ze im dalej tym bedzie jeszcze lepiej :) EDIT: kurcze wkrecilo mi sie - chyba dzis oleje inne zajecia i sobie pogram :) Edytowane 18 Maj 2014 przez MagEllan 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 18 Maj 2014 Oczywiscie mimo iz sie proboje chowac to czesto niestety wrogowie wszczynaja alarm. Hmm, coś robisz źle. Ukończyłem grę po cichu i bez zabić - udało mi się bez większych problemów. Zwracaj uwagę na zegarek Artema, jeśli nie swieci to nie ma opcji, żebyś został wykryty. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dilerus 485 Napisano 18 Maj 2014 (edytowane) Zwracaj uwagę na zegarek Artema, jeśli nie swieci to nie ma opcji, żebyś został wykryty. Tak myślałem, że ten zegarek ma jakiś sens...niestety sam jakoś nie zrozumiałem (jakże skomplikowanych) zasad jego działania :P Dzięki za podpowiedź. Co do samej gry, to chyba dzięki niej uda mi się wyjść z tzw. zmęczenia materiału i odnajduje powoli z powrotem radochę z grania po kilku miesiącach posuchy.A wszystko dzięki...("wait for it")...genialnemu klimatowi tej produkcji. PS. Nie wiem czy ze mną coś jest nie tak, ale: naziści i akcja z miarką kończąca się "Gratuluje jesteś mutantem" rozbawiła mnie do łez. Edytowane 18 Maj 2014 przez Dilerus 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 25 Czerwiec 2014 (edytowane) Jak by kogoś ominęła Plusowa oferta, to za grosze (na Allegro już od 54 zł za nówkę) można wyrwać Metro: Last Light Wydanie Kompletne. Wszystkie DLC (łącznie z trybem stalkera i dodatkową bronią) są już na płycie, wiec nie trzeba niczego zasysać. Polecam. Edytowane 25 Czerwiec 2014 przez Numinex 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 26 Czerwiec 2014 Na dzień dobry zaliczyłem misje z Chronicle Pack. Epizody Pawła i Khana zdecydowanie najlepsze, chociaż ten drugi podchodzi mi najbardziej - kojarzy mi się z jedną z misji z Metro 2033, a takich klimatów troszkę mi brakowało w Last Light. Misja Anny taka sobie - krótka, a skradanie jakieś wymuszone i bez polotu. Odpaliłem też na chwilę misję Heavy Squad oraz Snajperów i... nie ogarniam :p. W tej pierwszej powtarzam po 20 razy jeden checkpoint i ciągle padam, nie mam pojęcia w ogóle kto skąd strzela. W tej drugiej zaś odrzuciły mnie totalnie spieprzone checkpointy - a właściwie ich notoryczny brak. Kurde, 30 min skradania i kombinowania kogo ściągnąć najpierw, by potem zaczynać od nowa? Trochę kwas, zwłaszcza że przechodzi się to metodą prób i błędów. Misję w Bibliotece i Pająki zostawiam na jutro, a resztę - na koniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kovacs 367 Napisano 26 Czerwiec 2014 Misję w Bibliotece i Pająki zostawiam na jutro, a resztę - na koniec. Najlepsze dwie misje zostawiłeś sobie na koniec. Miłego ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 26 Czerwiec 2014 (edytowane) "Na koniec" zostawiam te najmniej ciekawe moim zdaniem . Kshatriya i Pająki idą wcześniej jako danie główne, po przystawkach w postaci Kronik. Edytowane 26 Czerwiec 2014 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 29 Czerwiec 2014 (edytowane) Kryjówka Pająków i Kshatriya zaliczone - świetne misje. Znakomicie wypełniają lukę z pełnej gry, gdzie brakowało takich bardziej survival horrorowych etapów. Misja z pająkami, mimo że liniowa, ma fajny klimat, nową broń i zapewnia zadowalający czas gry. Szukanie różnych źródeł światła cały czas podkręca atmosferę, zwłaszcza gdy gra się po raz pierwszy. Kshatriya zaś to małe mistrzostwo - bo nie dość, że powrót do levelu i klimatu z Metro 2033, to i sam gameplay rewelacyjny. Niemal pełna swoboda w eksploracji, dużo rozgałęzień, skrótów, survivalowa otoczka, konieczność inteligentnego zarządzania ekwipunkiem. Też mam nadzieję, że w kolejnej pełnej grze będzie więcej takich etapów. No i kilka godzin gry - zwłaszcza w drugiej połowie, gdzie człowiek porusza się ostrożnie metr po metrze. Bibliotekarze wydali mi się o wiele trudniejsi do ubicia niż w M2033. Edytowane 29 Czerwiec 2014 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TJHicks 49 Napisano 1 Lipiec 2014 Poradnik z trofeami gdzieś znajdę PL ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 4 Lipiec 2014 (edytowane) Jest tu ktoś, kto zaliczył tę totalnie spieprzoną misję ciężkiego oddziału (z DLC Frakcji) i ma rady, jak zniszczyć czołg na samym końcu? To jest jakiś żart - tyle co skończyłem normalną grę na Stalkerze Hardcore i to był banał w porównaniu z tym. Zginąłem mniej razy, niż teraz, podczas tej dziesięciominutowej misji. Wyczytałem, że mam strzelać z granatnika nad czołg. Spoko, sam do tego doszedłem, ale walę tymi granatami bez końca, a po jakimś czasie i tak ginę, bo dostaję rakietą, której nie sposób uciec. Edytowane 4 Lipiec 2014 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TJHicks 49 Napisano 9 Lipiec 2014 Szkoda, że gra ma tyle błędów, raz zawiesiła się konsola, drugi raz wszedłem gdzieś do pomieszczenia gdzie o dziwo nie mogę wyjścia i muszę rozdział od nowa zaczynać. Gra wciąga ale błędy sprawiają, że odechciewa się grać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dilerus 485 Napisano 9 Lipiec 2014 Mam pytanie odnośnie przejścia gry bez zabijania ludzi: czy jeżeli przez przypadek zabiłem jednego gościa, to ten fakt od razu się gdzieś zapisuje? Czy jest szansa, że jeśli szybko wyszedłem do menu PS3 to nie zaliczyło mi tej śmierci, czy jednak muszę zaczynać całą zabawę od początku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkelx 46 Napisano 9 Styczeń 2015 Edycja kompletna zakupiona za 51 zł i dzisiaj paczkę odbieram z poczty ;) Po Deusie wpadamy do postapokaliptycznego świata i działamy w pełni! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkelx 46 Napisano 13 Styczeń 2015 No i zaczęte! Pierwszy dylemat - jakie dialogi wybrać? Padło na rosyjskie i szczerze mówiąc brzmi to zabawnie ale też zarazem klimatycznie. Dzisiaj będzie dłuższe posiedzenie z grą - właśnie ruszam do tego jednego Cienia, kałach z tłumikiem na start i w drogę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 13 Styczeń 2015 (edytowane) Oczywiście, że rosyjskie :) Jedyny minus to wybiórcze tłumaczenie - wiele dialogów i tekstów "w tle" nie posiada tłumaczenia w postaci napisów, co trochę zasysa, bo to właśnie te dyskusje zasłyszane na stacjach nakręcają klimat. Edytowane 13 Styczeń 2015 przez Numinex 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkelx 46 Napisano 13 Styczeń 2015 No właśnie - po angielsku to zawsze coś tam się wyłapie a z rosyjskiego pamiętam jakieś pojedyncze słowa po czasach liceum ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkelx 46 Napisano 14 Styczeń 2015 Jestem jakoś w 1/3 gry i mam pytanie co do tych dodatkowych misji - można sobie je rozegrać w dowolnym momencie czy lepiej już zabrać się za to po skończeniu gry? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kovacs 367 Napisano 14 Styczeń 2015 Jeżeli piszesz o DLC, to je odpalasz w dowolnym momencie z menu głównego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkelx 46 Napisano 14 Styczeń 2015 (edytowane) Tak tak - widziałem już gdzie one są, odpaliłem misję snajperów ale przez myśl mi przeszło czy nie lepiej zachować chronologię - najpierw podstawka a potem dlc. Edytowane 14 Styczeń 2015 przez majkelx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kovacs 367 Napisano 14 Styczeń 2015 Te DLC nie są jakoś mocno nastawione na fabułę. Ze dwa przeplatają się z podstawką, reszta to twór niezależny. Są też dość krótkie. Od siebie polecam misję w bibliotece i tę z pajączkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 14 Styczeń 2015 (edytowane) Tylko jedna uwaga - o ile dobrze pamiętam, to save'y z DLC nadpisują się z resztą (nie wiem czy nie także tymi z podstawki). W wypadku rozpoczęcia jednego dodatku można więc stracić progres z innego oraz głównej historii. Poza tym faktycznie najlepiej ogarnąć najpierw fabułę i mechanikę. Wtedy dodatki są nie tylko ciekawsze, ale i prostsze do ogarnięcia. Edytowane 14 Styczeń 2015 przez Numinex 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach