MilkyWayPL 0 Napisano 10 Luty 2011 No tak. Mam 2 pady, w pierwszym zużyte są 2 mikro-joysticzki a drugi mi się zalał, w tym wypadku klikając :square: idzie mi strzałka wprawo itp. Moje pytanie to gdzie takiego pada naprawić? Byłem wszędzie, na rynku, w media markt, nigdzie nie mogę naprawić pada do ps3... Macie jakieś pomysły? jak nie to chociaż jak naprawić te mini joysticzki w pierwszym padzie? rozkręcałem, trudziłem się, i nic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dragio 95 Napisano 10 Luty 2011 W dniu 9.02.2011 o 20:37, pogoniarz1948 napisał: Witam mam problem z DS3 ponieważ juz jakiś czas temu mi sie zepsuł mówie ok wymienie baterie/akumulatorek będzie śmigać zamówiłem rozkręciłem zamówiłem wymieniłem a PAD i tak wogule nie działał.Za jakiś czas patrze kabelek całkiem rozwalony kupiłem podłączyłem.Niby wszystko ok ale pad działa ale tylko na kablu.Normalna ikonka że się ładuje ale gdy odłącze od kabla przestaje działać żadna ikonka się nie świeci.Funkcja 6axis działa.Nie wiem o co chodzi.Dzięki za pomocne odpowiedzi.Pozdrawiam Może zrestartuj pada, sparój na nowo .... może akurat zadziała. Cytat No tak.Mam 2 pady, w pierwszym zużyte są 2 mikro-joysticzki a drugi mi się zalał, w tym wypadku klikając :square: idzie mi strzałka wprawo itp. Moje pytanie to gdzie takiego pada naprawić? Byłem wszędzie, na rynku, w media markt, nigdzie nie mogę naprawić pada do ps3... Macie jakieś pomysły? jak nie to chociaż jak naprawić te mini joysticzki w pierwszym padzie? rozkręcałem, trudziłem się, i nic... Gdzieś czytałem tutaj na forum, że jakaś firma się zajmuje właśnie naprawami PS3 oraz padów , ale gdzie to było nie pamiętam - dość dawno o tym czytałem w temacie związanym z naprawą konsoli i YLOD'a . Co do zalanego pada... to pewnie jakieś zwarcie na obwodach, skoro go zalałeś. Jeśli nie uda Ci się znaleźć "kolegi" znającego się na elektronice i nie znajdziesz sklepu/firmy do naprawy, to zostaje tylko kupno nowego pada. Tego z wyeksploatowanymi grzybkami to raczej można uratować - wystarczy poszukać na forum, ale zapytać kogoś kto takie naprawy sam w domu robił (chyba nawet w tym temacie to było) W każdym razie powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MilkyWayPL 0 Napisano 10 Luty 2011 (edytowane) W dniu 10.02.2011 o 09:02, Dragio napisał: Może zrestartuj pada, sparój na nowo .... może akurat zadziała. Gdzieś czytałem tutaj na forum, że jakaś firma się zajmuje właśnie naprawami PS3 oraz padów , ale gdzie to było nie pamiętam - dość dawno o tym czytałem w temacie związanym z naprawą konsoli i YLOD'a . Co do zalanego pada... to pewnie jakieś zwarcie na obwodach, skoro go zalałeś. Jeśli nie uda Ci się znaleźć "kolegi" znającego się na elektronice i nie znajdziesz sklepu/firmy do naprawy, to zostaje tylko kupno nowego pada. Tego z wyeksploatowanymi grzybkami to raczej można uratować - wystarczy poszukać na forum, ale zapytać kogoś kto takie naprawy sam w domu robił (chyba nawet w tym temacie to było) W każdym razie powodzenia .. ok 2 pad poszedł na dobre... Pozostaje mi tylko naprawić w padzie nr. 2 analogi, które same skręcają w lewo... rozłożyłem, popatrzyłem... nie wiem jak to naprawić. Możecie pomóc? mam pada z częściami jakby co. Edytowane 10 Luty 2011 przez MilkyWayPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
delta3 35 Napisano 10 Luty 2011 W dniu 9.02.2011 o 20:37, pogoniarz1948 napisał: Witam mam problem z DS3 ponieważ juz jakiś czas temu mi sie zepsuł mówie ok wymienie baterie/akumulatorek będzie śmigać zamówiłem rozkręciłem zamówiłem wymieniłem a PAD i tak wogule nie działał.Za jakiś czas patrze kabelek całkiem rozwalony kupiłem podłączyłem.Niby wszystko ok ale pad działa ale tylko na kablu.Normalna ikonka że się ładuje ale gdy odłącze od kabla przestaje działać żadna ikonka się nie świeci.Funkcja 6axis działa.Nie wiem o co chodzi.Dzięki za pomocne odpowiedzi.Pozdrawiam Jeśli używałeś go już dość długo, to bateria pada, ale skoro wymieniłeś, to po prostu oddaj na gwarancję. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The Player 0 Napisano 10 Luty 2011 Panowie i Panie, nie orientujecie się czy pady z tej aukcji są oryginalne http://allegro.pl/nowy-oryginalny-pad-sony-ps3-dualshock3-gwarancja-i1453040029.html ? Bo cena zachęcająco na fotach wyglądają jak oryginalne, towar z chin, ale co teraz nie jest w chinach robione ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klera 18 Napisano 10 Luty 2011 http://www.ps3site.pl/forum/topic/39471-kup-pan-cegle/page__st__280 na temat tych padów było wiele dyskusji, wystarczy poszukac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pogoniarz1948 3 Napisano 11 Luty 2011 Nie mam już gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piciu42 3 Napisano 13 Luty 2011 Ludzie mam problem ponieważ przycisk r2 przestał odskakiwać tzn odskakiwał ale ciężko jakoś, rozebrałem pada i okazało się że jak są 2 zawiasy na przycisk to z jednego zawiasu wyskakuje przycisk, ale największy problem leży w tym że nie moge owego pada skręcić na nowo tzn nie pasuje wkładam i nie chce pasować prawa strona, nie wiem o co chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piciu42 3 Napisano 13 Luty 2011 Ok już sobie z tym poradziłem, pad był fabrycznie źle zrobiony, musiałem siłą przemieścić plastik i wyprostować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomq 2 Napisano 14 Luty 2011 Witam! Znalazłem dzisiaj na Allegro bardzo ciekawą ofertę Dualshocków jednak, zastanawia mnie ich oryginalność... Oto aukcja: http://allegro.pl/oryginalny-pad-sony-ps3-dualshock3-kolor-do-wyboru-i1441053784.html Sony wypuściło takie kolory swoich kontrolerów? Czy na pudełku powinny być jakieś hologramy? Na Allegro jest od chory podrób i bardzo ciężko się połapać czy to co piszą jest oryginalne czy może "oryginalne" w cudzysłowie... Nazbyt wiele kłamliwych sprzedawców. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 14 Luty 2011 w kilku miescach na forum toczyla sie dyskusja na temat tych padow. sam musisz poszukac, bo nikt tego za ciebie nie zrobi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz Dąbkowski 0 Napisano 16 Luty 2011 Otóż, zakupiłem pada ( DualShock 3) w media mark już ponad 2 miesiące temu. Od początku było coś nie tak z przyciskiem triangle (trójkąt). Teraz potrafi się całkowicie zablokować i dopiero po chwili być znów gotowy do użytku. Chciałbym się zapytać więc czy ktoś miał podobny problem ? Bo jechanie 30 km do Gdańska w celu reklamacji nie jest wizją pocieszającą . Z góry dziękuje za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 16 Luty 2011 (edytowane) W dniu 16.02.2011 o 06:08, Łukasz Dąbkowski napisał: Otóż, zakupiłem pada ( DualShock 3) w media mark już ponad 2 miesiące temu. Od początku było coś nie tak z przyciskiem triangle (trójkąt). Teraz potrafi się całkowicie zablokować i dopiero po chwili być znów gotowy do użytku. Chciałbym się zapytać więc czy ktoś miał podobny problem ? Bo jechanie 30 km do Gdańska w celu reklamacji nie jest wizją pocieszającą . Z góry dziękuje za odpowiedzi Mialem to samo - rozebranie na czynniki pierwsze i wyczyszczenie nic nie pomaga. Dopiero wizyta z pilniczkiem zalatwila sprawe Edytowane 16 Luty 2011 przez m0rph Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz Dąbkowski 0 Napisano 16 Luty 2011 W dniu 16.02.2011 o 06:57, m0rph napisał: Mialem to samo - rozebranie na czynniki pierwsze i wyczyszczenie nic nie pomaga. Dopiero wizyta z pilniczkiem zalatwila sprawe To jeszcze mi powiedz jak mam do tego pada się dobrać bo jak próbuje ręcznie to się mocno trzyma obudowy (boje się żeby czegoś nie uszkodzić bo jednak DS3 to 200 zł w obudowie) :< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan Wujek Ja 0 Napisano 17 Luty 2011 (edytowane) Cześc, ps3 mam od października kupione w zestawie z movem w MM w kielcach. Od początku zdawało mi się, że z padem jest coś nie tak, jakoś dziwnie skrzypi, jest lekki i w ogóle jak jakaś tania podróba. Dopiero wczoraj miałem okazje pograć u kumpla na jego DS3 (konsola kupiona kilka tygodni przed moją) i jest o niebo lepiej. Czy możliwe jest, że trafiłem na model z jakiejś słabej partii czy coś? Mogę go odesłać z reklamacją do sony? Edytowane 17 Luty 2011 przez Pan Wujek Ja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacotnik 29 Napisano 17 Luty 2011 Witam Dzisiaj podczas gry w gta przestał mi działać przycisk L2 mimo że przed chwila działał dobrze...Pad mi nie upadł ani nic w tym stylu.Oczywiście to oryginalny dualshock 3.Rozkrecilem go i sprawdzilem gumke.Wszystko w najlepszym porządku.Przycisk dalej nie dzialal mimo że dociskalem go recznie.Wie ktoś czemu przestał dzialać?Ma ktoś może podobne przeżycia i jakieś sugestie które pomogą mi natrafić na usterkę i ewentualną naprawę jej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominiqpl 9 Napisano 17 Luty 2011 W dniu 17.02.2011 o 14:49, Pan Wujek Ja napisał: Cześc, ps3 mam od października kupione w zestawie z movem w MM w kielcach. Od początku zdawało mi się, że z padem jest coś nie tak, jakoś dziwnie skrzypi, jest lekki i w ogóle jak jakaś tania podróba. Dopiero wczoraj miałem okazje pograć u kumpla na jego DS3 (konsola kupiona kilka tygodni przed moją) i jest o niebo lepiej. Czy możliwe jest, że trafiłem na model z jakiejś słabej partii czy coś? Mogę go odesłać z reklamacją do sony? Napisze tak ja kupiłem slimke z padem w zestawie i po niedawnej przesiadce z x 360 i jego pada rozczarowała mnie jakość pada od ps3. Po prostu to jakiś żart albo chiński chłam no ludzie i za to płacić trzeba 180 zl ? Skrzypi jak stara rura trigery też skrzypią tylko rozkręcenie i poprawienie ich pomaga.... A pad ma 1 miesiąc ps3 jest bardzo dobra konsola pomijajac strzelanie plastiku przy stygnieciu i rozgrzewaniu konsoli ( plastik jest tragiczny ) to pad jest poprostu do DUPY kropa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan Wujek Ja 0 Napisano 17 Luty 2011 W dniu 17.02.2011 o 15:02, Dominiqpl napisał: Napisze tak ja kupiłem slimke z padem w zestawie i po niedawnej przesiadce z x 360 i jego pada rozczarowała mnie jakość pada od ps3. Po prostu to jakiś żart albo chiński chłam no ludzie i za to płacić trzeba 180 zl ? Skrzypi jak stara rura trigery też skrzypią tylko rozkręcenie i poprawienie ich pomaga.... A pad ma 1 miesiąc ps3 jest bardzo dobra konsola pomijajac strzelanie plastiku przy stygnieciu i rozgrzewaniu konsoli ( plastik jest tragiczny ) to pad jest poprostu do DUPY kropa. U mnie to samo a najdziwniejsze, że u kumpla ze starszą konsolką 250gb jest NORMALNY pad, dużo lepiej wykonany. Mamy pecha? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominiqpl 9 Napisano 17 Luty 2011 W dniu 17.02.2011 o 20:13, Pan Wujek Ja napisał: U mnie to samo a najdziwniejsze, że u kumpla ze starszą konsolką 250gb jest NORMALNY pad, dużo lepiej wykonany. Mamy pecha? Wiesz co mój kumpel ma pada z zestawu z Fata 80GB i jest tak samo wykonany i już galki sa strasznie wyrobione i X już tak dobrze nie odbija .... A on ma zaledwie 2 gry w które i tak mało co grał... Jak możesz to podaj model swojego pada jaki masz tam CECH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan Wujek Ja 0 Napisano 17 Luty 2011 W dniu 17.02.2011 o 20:25, Dominiqpl napisał: Wiesz co mój kumpel ma pada z zestawu z Fata 80GB i jest tak samo wykonany i już galki sa strasznie wyrobione i X już tak dobrze nie odbija .... A on ma zaledwie 2 gry w które i tak mało co grał... Jak możesz to podaj model swojego pada jaki masz tam CECH CECHZC2E - u kumpla taki sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominiqpl 9 Napisano 17 Luty 2011 W dniu 17.02.2011 o 20:48, Pan Wujek Ja napisał: CECHZC2E - u kumpla taki sam. Ja mam taki sam no nic nam nie zostaje jak sie przyzwyczaić albo kupić nowy .... Zastanawiam się nad kupnem jakiegos w innym kolorze np. srebrny albo czerwony może one sa troszke lepiej wykonane choć to tylko takie gdybanie moje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz Dąbkowski 0 Napisano 17 Luty 2011 Dobra nie lubię się powtarzać ale muszę. Mógłby ktoś być tak pomocny żeby opisać łopatologicznie ( jak do idioty) jak ma rozebrać pada na części ? Bo albo jestem tępy jak but albo mój pad nie chce się poddać rozkładowi, a nie chcę go uszkodzić... :< Dzięki za pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 18 Luty 2011 (edytowane) W dniu 17.02.2011 o 21:17, Łukasz Dąbkowski napisał: Dobra nie lubię się powtarzać ale muszę. Mógłby ktoś być tak pomocny żeby opisać łopatologicznie ( jak do idioty) jak ma rozebrać pada na części ? Bo albo jestem tępy jak but albo mój pad nie chce się poddać rozkładowi, a nie chcę go uszkodzić... :< Dzięki za pomoc :) Qrna zapomnialem czy tez @down a co do wymiany aku - tak sa zamienniki, aczkolwiek moj (jeszcze) sixaxis ma juz prawie 4 lata i smiga az milo. Edytowane 18 Luty 2011 przez m0rph 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziembobrud 0 Napisano 18 Luty 2011 Witajcie! Jestem tu nowy, więc początki mogą być trudne! Przymierzam sie do zakupu Playstation 3 Slim 320GB + PS Move Starter Pack (chyba jutro - warto w to inwestować?). I mam w związku z tym pytanie dot. Pada. W zestawie otrzymujemy bezprzewodowy pad który ładuje sie przy pomocy łacza usb. A czy można cieszyć sie grą, posługując sie tym samym padem tyle tylko podłączonym do konsoli.. Czy można grać bezprzewodowo i przewodowo posługując sie Dual Shock 3? Rozumiem że Dual shock 3 ma wbudowany akumulator - jak wygląda jego żywotność? Czy sie wymienia ten aku czytrzeba inwestować w kolejny Pad? Będe ogromnie wdzięczny za pomoc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 18 Luty 2011 Tak, możesz grać jak jest podłączony do konsoli i się łąduje, tylko kabel jest stosunkowo krótki i będziesz siedział blisko konsoli z podłączonym padem. Gram 3+ godziny dziennie i pad ładuje raz, maksymalnie 2 razy w tygodniu. Z tego co wiem pad można ładować z potru USB w komputerze więc wystarczy, że zostawisz na pad podłączony do kompa jak nie grasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach