Skocz do zawartości
Snafu

Assassins Creed III

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka slow od Damiena Kiekena na temat multi

• "Zabójstwo i ogłuszenie bedzie przypisane do tego samego przycisku, by pozbyc się ikony ogluszenia. Dzieki temu rozwiazaniu nie bedzie mozna uzywać jej (ikony) do rozpoznawania przesladowców i gracze beda musieli polegac na wlasnym przeczuciu
  • Wprowadzilismy premie za zasadzke majac na uwadze wszystkich tych, ktorym nie odpowiada system napelniania wskaznika
  • Poprawilismy tworzenie sesji
  • Ulepszyliśmy system glosowania , bedziemy mogli wybrac mape oraz tryb rozgrywki
  • Ulepszylismy interfejs uzytkownika obecnie bedzie on lepiej ukazywal poziom graczy, z ktorymi bedziemy wspolzawodniczyc bedzie takze dzieki niemu latwiej sledzic statystyki i postepy w grze"
  • Swoja droga uwazam , ze AC III bedzie obfitowal w DLC zarowno do multi jak i do singla wskazuje na to oferta z season passem , ktory bedzie uprawnial do sciagania DLC oraz bedzie dawal "duze znizki" na wszelakie dodatki.
  • Jesli chodzi o exclusive na PS3 to bylo o nim wiadomo od dawna , kwestia jest tylko to co to bedzie . Prawde mowiac godzina gameplayu to naprawde sporo .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra nie wyszła a wydawca już mówi, że za dodatkową kasę odsprzeda nam "łatki"(dlc), dzięki którym dostaniemy pełną grę ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra nie wyszła a wydawca już mówi, że za dodatkową kasę odsprzeda nam "łatki"(dlc), dzięki którym dostaniemy pełną grę ;D

Dlatego z kupieniem danej gry, czekasz około roku, by wydawca mógł wypuścić wszystkie DLC i wydać wersję ultimate z całą grą. I przez ten czas, grasz w stare gry, albo gry, których wcześniej nie ograłeś. Oszczędzasz czas i pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale w sumie to nie ma się co dziwić. Zazwyczaj DLC są płatne i zazwyczaj większość gier je posiada. Przecież nie jest to niczym nowym. Powszechnie też wiadomo że czasem pojawi się coś darmowego -> ale tylko czasem.

Producent zasygnalizował że takie DLC wyjdą i już. I jakoś sobie nie wyobrażam czekać rok żeby zagrać w goty :rofl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby do premiery jeszcze trochę, ale gdzie polecacie składać pre-order? Interesuje mnie podstawowa wersja, sama gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A krorys ze sklepow internetowych oferuje wysylke za granice?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A krorys ze sklepow internetowych oferuje wysylke za granice?

Czasem warto skorzystac z opcji faq lub wyslac zapytanie do obslugi sklepu.

Poza tym AC III kupiony w Anglii bedzie posiadal polskie napisy , zatem mozesz zlozyc preordera w sklepie , ktory odwiedzasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem warto skorzystac z opcji faq lub wyslac zapytanie do obslugi sklepu.

Poza tym AC III kupiony w Anglii bedzie posiadal polskie napisy , zatem mozesz zlozyc preordera w sklepie , ktory odwiedzasz.

Czasami tez warto sie zastanowic czy osoba pytajaca ma taka mozliwosc-a nie korzysta z forum przy pomocy telefonu komorkowego! Ale mimo wszystko dziekuje za "dobra rade" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami tez warto sie zastanowic czy osoba pytajaca ma taka mozliwosc-a nie korzysta z forum przy pomocy telefonu komorkowego! Ale mimo wszystko dziekuje za "dobra rade" ;)

Czyli wg. Ciebie zanim się odpowie komuś na pytanie, należy dokładnie przeanalizować wszystkie ZA - Przeciew oraz dogłębnie się zastanowić nad intencjami pytającego ? Proszę Cię ...... bez jaj.

I po co ta złośliwość wzgędem Osoby Która chce Ci pomóc -> wystarczyło w pytaniu napisać że łoisz z telefonu a nie teraz się dziwić że Kto coś się nie domyślił. Na takiej zasadzie zawsze można się czepiać - nie od tego jest to forum.

Edytowane przez lennox
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam sie na telefonach komorkowych ale jesli mozesz bazgrac z tego telefonu na forum to maila tez mozesz wyslac.

wracajac do tematu

Steven Masters, głowny projektant gry Assassin’s Creed III, powiedział, że kampania w singlu powinna wystarczyc na 20-25 godzin a bitwy morskie w zaleznosci od tego jakich misji pobocznych sie podejmiemy na okolo 2,5 godziny.

Przy moim stylu gry licze na okolo 40 godzin zabawy co jest niezlym wynikiem biorac pod uwage dlugosc obecnych produkcji.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie: jaki zestaw na ps3 dla was jest najlepszy pod względem preorderu? (która wersja) jeżeli liczy się dla mnie w sumie tylko gra + dlc/dodatki elektroniczne, potem jakiś medalik czy coś co tam mogą dać?

zestaw najlepiej w porównaniu cena/ilości rzeczy w komplecie i odrazu w jakim sklepie najlepiej złożyć preorder? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupic tez za Ciebie?!

Czlowieku, troche wysilku i z koncowego efektu bedziesz bardziej zadowolony bo sam do niego dojdziesz!

-> google.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupic tez za Ciebie?!

Czlowieku, troche wysilku i z koncowego efektu bedziesz bardziej zadowolony bo sam do niego dojdziesz!

-> google.pl

dzięki za pomoc, Twój post tak mi pomógł, że spadłem z krzesła i jeszcze wstać nie potrafię ;)

to teraz Ci odpowiem: wiem co to google, oglądałem wszystkie zestawy, umiem sobie przeliczyć koszty co gdzie wyjdzie taniej względem czego, ale chce poznać zdania innych osób które zamiawiają/zamówiły już swój preorder i gdzie to zrobiły, pozdro offtop ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Troszke informacji na temat multi

• W zaleznosci od aktywnosci graczy pojawia sie funkcje przydatne w grach e-sportowych, np mozliwosc obserwowania rozgrywki , lub ponowne odtwarzanie sterac
  • Nie bedzie map z AC:B i z AC:R ale gracze , ktorzy grali w poprzednie czesci beda nagrodzeni
  • Podczas wykonywania animacji bedzie mozna namierzac cele i wykorzystywac umiejetnosci.
  • Nie bedzie mozna wspinac sie na drzewa i przebiegac przez budynki ale beda zaimplementowane inne ruchy wspomagajace nawigacje
  • Nie bedzie mozna ustalac map i innych warunkow rozgrywki w trybie nierankingowym ale UBI planuje organizowanie ewentow , na ktorych mapy i wachlarz zdolnosci bedzie narzucony przez organizatora
  • Wykorzystujac umiejetnosci dystansowe dedziemy mogli trafic cywila jesli pojawi sie na drodze strzalu. Zatrutych strzalek nie bedzie mozna ciskac na duze odleglosci.
  • Bomba dymna bedzie miala czas ladowania 80 sekund (nie - jak poprzednio - 60). Ponadto w grze pojawi się nowa umiejętnosc: Shield, ktora bedzie chronila przed wszystkimi umiejetnosciami jakie bedzie chcial wykorzystac przeciwnik.
  • Zabijanie i ogluszanie bedzie pod jednym przyciskiem. Zabicie cywila nie spowoduje utraty kontraktu, ale po takiej akcji na wykonanie kolejnego zabojstwa bedziemy musieli odczekac kilka sekund, aby nie ogluszac NPC jak popadnie z nadzieja trafienia przesladowce
  • Utrzymywanie celu w zasiegu wzroku bedzie nagradzane, ale za wykorzystanie zasadzki i zabicie przeciwnika w chwili, gdy pojawi się przed nami, otrzymamy tyle samo pkt, co za ciche zabojstwo.
  • W trybie Wolfpack przetrwanie do konca i zabicie wyznaczonej postaci pozwoli na odblokowanie specjalnej skorki, ktorej mozna uzyc pozniej w grze przeciwko innym. W tym trybie bedzie liczyła się takze szybkość, z jaka uporamy się z zadaniem. Przejscie do bardziej wymagajacych sekwencji bedzie mozna przyspieszyc, wykonujac na poczatku lepiej premiowane akcje. Tryb ten przeznaczony jest dla 1-4 graczy, a w zaleznosci od tej liczby na mapie będzie pojawiać się odpowiednia liczba celow i wyjatkiem moga być ostatnie etapy. Za kazde zabojstwo otrzymamy dodatkowy czas, ale jesli zabijemy cel innego gracza w druzynie, otrzymamy np. 20 sekund zamiast 50.
  • W grze pojawi się nowa umiejętnosc: bomba z monetami, za jej pomoca bedziemy mogli wykryc cel bedacy w grupie. Bomba ta upuszczona w trakcie poscigu utrudni scigajacemu
  • pogon , umiejetnosc ta bedzie ladowala sie szybciej od petard
  • Beda nowe serie zabojstw i porazek: jedna z premii za serie zabojstw pozwoli na szybsze ladowanie sie wskaznika incognito lub przemiane w swoje sobowtóry 10-15 NPC. Za porazke bedzie uznawana takze utrata kontraktu i wykonczenie celu na ziemi.
  • Kazda mapa będzie dostepna w kilku wersjach: zmierzch, noc lub inne pory dnia, w trybie „normalnym” lub z dodatkowymi warunkami pogodowymi. Nocna wersja Bostonu ogarnietego pozarem bedzie w pomaranczowej tonacji barw; w przypadku mapy Northern Passage oswietlenie bedzie zielone dzieki zorzom.
  • Po zakonczeniu rundy bedzie mozna wybierac sposrod dwoch map lub przejsc do innego trybu gry. Proponowane mapy beda sie zmieniac w zaleznosci od tego na jakich mapach gralismy w poprzednich sesjach
  • Daav ja zamawiam wersje z dodatkowa misja , nie zalezy mi na dodatkach typu figurka wisiorek itd itp. Licze na to ze na PSN bedzie dostepny seazon pass i wole kase wydac na cos takiego niz na jakies pierdolki. Dla gadzeciarzy oczywiscie edycja Freedom

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pierwsze informacje na temat wersji ACIII ujrzały światło dzienne (czyli kilka miesięcy temu) moja reakcja była tylko jedna - wersja z figurką to MUST HAVE. Wtedy w różnych źródłach ceny wyglądały podobnie. Normalna wersja pre-orderowa, czyli z jakimś tam kodem na DLC - 199PLN, wersja z jakimś wisiorkiem, notatnikiem i inne bzdety - 299PLN i ją odrzuciłem od razu. Trzecia - to samo co druga wersja + figurka + jakieś minimalne różnice względem drugiej - 399PLN. Z czasem nabierałem wątpliwości odnośnie tej całej figurki. Nie posiadam obecnie żadnej, czyt. nie jest to moim hobby, chyba, że liczymy origami z Heavy Rain. Wiadomo, trzeba być graczem, żeby zrozumieć taki bajer jak figurka. Ktoś powie "Postawisz na półce i będzie stała", bo dokładnie o to chodzi. Tylko "TO będzie figurka z ASSASSIN'S CREED III i ONA będzie AŻ STAŁA". Kwestia podejścia, wiadomo.

Obecnie jestem szczęśliwym posiadaczem pre-ordera zakupionego w Empiku. Sytuacja wyglądała podobnie jak w przypadku Battlefield'a 3, tylko tam za 29PLN otrzymywaliśmy steelbook'a. W przypadku ACIII jest to zwykła kartka twardszego papieru (nie ukrywam rozczarowania), gdzie ze środka możemy "wyrwać" postać Connor'a - i już jest figurka, tylko nie za 4 stówki, heh. Tak naprawdę to trochę badziewne, dodatkowo cała ta "kartka" śmiesznie się świeci. Z tyłu kod na Szkocki pistolet skałkowy i tradycyjny ubiór kolonialny. Gdybyś nie wiedział, to oczywiście cały pre-order polega na tym, że w dniu premiery po prostu pokazujesz paragon (tą kartkę ponoć też, dla pewności) i od głównej ceny jest odliczane 29PLN. A jaka cena główna? Wstyd, ale o to nie zapytałem. Pewnie tylko dlatego, że na bank to będzie coś w granicach 200PLN. Premiera za to jest znana - 31 październik.

PS. Nie ma co się nastawiać na to 200PLN. W przypadku BF3 też startowa cena wynosiła 209PLN. Steelbook kosztował tak jak napisałem 29PLN, a w dniu premiery bardzo miłe zaskoczenie - cena premierowa 179PLN. To całkiem przystępna cena jak na premierę takiej gry, zakładając, że jeszcze te trzy dyszki wcześniej wydane można spokojnie odjąć.

PS2. Oczekiwałeś zdania innych osób - chyba wystarczająco dokładnie się wypowiedziałem. Oczywiście nie ma to na celu zniechęcić Cię do wersji np. z figurką. Ja np. zrozumiałem, że takie sypanie "prawie połową tysiąca" za grę, to jeszcze nie wydatek na moje zarobki.

Edytowane przez Zygo89
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Join or Die jest fajną alternatywą jak ktoś nie chce wydawać AŻ TYLE, a chce mieć lepszą edycję niż ta zwykła. Pudełko może nawet ładniejsze od steelbooka z Freedom Edition i medalion wydaje się całkiem niezły. W Empiku pre order jest chyba za 248 zł, ale na gram.pl/muve.pl/ultimie dodają Ci dodatkową postać do multi - ceny tam są takie jak ustalił wydawca - 259 zł.

Zwykłą edycję możesz zamówić też na tamtych stronach albo w salonie Empiku - szukaj wersji z jakimś DLC.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no też sądzę, że różnica pomiędzy Freedom a Join or Die (100-150zł) jest duża, a Join or Die za 250zł to można jeszcze dać, za te bajery, chyba zakupię tą edycję, też bardziej zależy mi na unlockach w grze niż notatniku itp ;)

spójrzcie na to:

w ultimie dodają do Join or Die dodatek wp ostaci Captain of the Aquilla

http://www.ultima.pl/playstation_3assassins_creed_iii_pl_join_or_die_edition_dlc_tylko_u_nas/i11491/

a w gram.pl za tą samą cenę jest dodatek Red Coat,

http://www.gram.pl/sklep/ps3/assassins-creed-iii-join-or-die-edition?utm_source=ceneo&utm_medium=link&utm_campaign=sklep

ktoś mnie oświeci czym się różnią i co jest w tym Red Coat? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DLC z ultimy to dodatkowy strój i broń dla Connora, a Red Coat z gram.pl jest dodatkową postacią dla trybu multiplayer. :happy: Jeśli lubisz rozgrywkę multi możesz zastanowić się nad tą opcją.

Swoją drogą dodam, że pre order Freedom Edition jest w empiku za 367 zł, wcześniej był po 359 i drożeje im bliżej premiery. Chyba go sobie wezmę, ale trzeba by posprzedawać stare gry. :pinch:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, mam pytanie. Twórcy mówili coś na temat mordowania obu stron konfliktu? Wydaje mi się, że AŻ na jednym zwiastunie widziałem zabijanych Amerykanów. :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde troche nie podoba mi się że twórcy zapędzili się aż do 18 wieku. Pierwsza część była w fajnym klimacie ale brakowało wykonania i lepszych pomysłów bo praktycznie z miasta na miasto były te same zadania. A tak to mam mieszane odczucia, walka morska wtf ? - z drugiej świeże pomysły i zapewne odpicowanie gry do maximum. Jakoś specjalnie fanem serii nie byłem ale grałem w każdą, a już najmilej wspominam AC II potem to juz tylko tendencja spadkowa. Nie jestem pewien czy wydawać 200zł na kolejną odsłone która wywraca do góry nogami assasyna bo po tym co widziałem w revelation wizja kupna nie napawa mnie optymistycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi