Skocz do zawartości
ONE

Dishonored

Rekomendowane odpowiedzi

A będą to jakieś "mocne" dodatki czy takie pierdółkowate jak w ME2 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mamy potwierdzenie odnośnie DLC :) W grudniu dostaniemy paczkę 10 map z wyzwaniami w cenie 5$(~16zł), na 2013 zaplanowane są 2 dodatki fabularne, z których pierwszy będzie skupiał się postaci mordercy cesarzowej - Dauda.

Ale weź to ospoileruj może, bo ja już się nadziałem. ;_;

Edytowane przez Ayakashi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale weź to ospoileruj może, bo ja już się nadziałem. ;_;

Ta, jak szczerbaty na suchara...Akurat śmierć cesarzowej jak i jej zabójcę, każdy kto zagra, zobaczy w ciągu pierwszych 5 minut gry. Wyśledził ktoś do kogo należało serce i kto je "zmechanizował"? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyśledził ktoś do kogo należało serce i kto je "zmechanizował"? ;)

Domyslam sie do kogo nalezy i kto je zmechanizowal, byly 1 czy 2 dialogi na ten temat ale nic solidnego (granny rags i jej mumbo jumbo) - jest gdzies inna wskazowka, bardziej solidna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domyslam sie do kogo nalezy i kto je zmechanizowal, byly 1 czy 2 dialogi na ten temat ale nic solidnego (granny rags i jej mumbo jumbo) - jest gdzies inna wskazowka, bardziej solidna?

"Obsłuchuj" sercem główne postacie i lokacje, poza tymi informacjami, jednym audiodziennikiem i mamrotaniem Babuni żadnych "konkretów" chyba nie ma, ale w momencie kiedy złożysz wszystko do kupy sprawa staje się dosyć jasna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim, którzy kupili i grali w Dishonored - wyćwierkał na Twitterze Pete Hines, wiceprezes Bethesdy. - Goście od sprzedaży ciągle się dzisiaj uśmiechają, a to oznacza, że za nami kolejny udany weekend. Wiwat nowa marka! - dodał. Dokładnych wyników sprzedaży produkcji Arkane Studios jednak nie ujawnił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos zrobil, lub jest w trakcie robienia platyny ? Jak tak to jakie trofiki sa najtrudniejsze ? Taka gra warta jest platyny ;) Pozdro

Edytowane przez Adrian69PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja planuje się zabrać za platynę - "najtrudniejsze" wydają się chyba te związane ze skrytym przejściem gry i bez zabijania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przechodzę pierwszy grę i staram się od razu nikogo nie zabijając oraz nie wywołując alarmu, skończyłem dopiero pierwszą misję. Dodam że na początku próbowałem zrobić także bez używania magii ale przjście 1 misji zajmowało mi 5 godzin ( liczne wczytywania gry, no i nie wiedząc czemu miałem 1 kila ) ale jak zacząłem używać tej teleportacji czy jak to się zwie to to 1 misję zrobiłem w 20 minut. Po pierwszysm przejsciu zrobię resztę trofeów no i zacznę używać wszystkich możliwych opcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kila możesz mieć chociażby za rzucenie nieprzytomnego na zbyt dużą odległość / wysokość, albo jak Ci go szczury wszamią ;)

Teleportacja = mignięcie, chyba najlepszy "ficzer" w tej grze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat mignięcia można używać żeby trofeum wpadło. Wszystkich innych magi nie można. Ja wolę pierwszy raz przejść normalnie dla funu, a później trofiki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie - nigdy nie zrozumiem ludzi którzy siadają do nowej gry z odpalonym jutubem czy innym przewodnikiem celem zdobycia od raz jak najwiekszej ilości trofeów.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde dawno mnie nie było i widzę ,żesię porobilo.nowe dlc a ja jeszcze się nie nacieszylem samą gra.stesknilem się za curwą :rofl: i muszę nadrobić .nie polecam starać się być całkowicie niewidzialnym przy 1podejsciu tylko nacieszyć się tą mroczną stroną gry.spędziłem przy grze dużo czasu i teraz chyba będzie latwiej być ghostem.uwielbiam wyzwania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również na pierwsze przejście, przy każdej grze tego typu polecam jak najbardziej wczuć się w postać i robić wszystko po tak jak nam serducho nakazuje - jak sytuacje wymaga krwawej zemsty to, do krośset, trza się krwawo mścić, a nie wstrzymywać wodze bo trofeum nie wpadnie!

Ja dzisiaj odpalam trzeci playthrough i dopiero przy nim rzucę okiem na brakujące trofea.

Edytowane przez Danny Boy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholera.gram na ghoscie po uprzednim przejściu gry na wysokim chaosie i gramnie ponownie zadziwia.ile tu chodzi zwykłych ludzi zamiast żołnierzy .w ogóle gra jest tak zarypista że nie mam zamiaru grać w nic innego dopóki nie zdobede platyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholera.gram na ghoscie po uprzednim przejściu gry na wysokim chaosie i gramnie ponownie zadziwia.ile tu chodzi zwykłych ludzi zamiast żołnierzy .w ogóle gra jest tak zarypista że nie mam zamiaru grać w nic innego dopóki nie zdobede platyny.

Niesamowite !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie grałem jakiś czas , bo mnie zniechęciło ,to że łapię randomowe kille nie wiem skąd. Gra daje dużo satysfakcji , jak się w końcu znajdzie , ten super łatwy sposób przejścia loacji pełnych wrogów. Na minus , to te okropne loadingi. jak komuś zależy na wysokiej randze , to więcej w misji będzie czekał na wczytywanie, niż grał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akurat u mnie każda gra która potrafi choć troszeczkę zniechęcić nabijaczy trofeów ma automatycznie dodatkowego plusika ;)

A tak poważnie to nie kumam problemów które ludzie mają z "randomowymi" killami - dawno nie spotkałem tak logicznej i konsekwentnej w tym temacie gry - przeszedłem grę na ghosta i clean hands bez najmniejszego problemu i jeśli na coś bym narzekał to chyba tylko na chimerycznie działającą u wrogów detekcję.

Swoją drogą byłoby kozacko gdyby w którymś DLC pokusili się o dodanie trybu "pełen hardkor" - takiego w którym strażnicy ostrzej reagują na brak kumpli i zmiany w środowisku (otwarte drzwi, stłuczone szyby, zgaszone świece itd.) i np. jeśli zrobimy rozpierduchę na początku misji z burdelem to mamy ograniczony czas na akcję, bo strażnicy zaczynają ewakuować nasze niedoszłe ofiary i musimy ich zatrzymać zanim np. dotrą do pojazdu którym opuszczą mapę. To by było coś pięknego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe...

Ale pomijając tego jednego babola, to w wypadku Dishonored, Cenega odrobiła pracę domową na 5+...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No moim zdaniem szału nie ma, bo sporo tekstów aż się prosi o korektę, ale przede wszystkim nie porwali się z motyką na słońce i nie zaserwowali koszmaru pt. dubbing - po dziś dzień zimny pot mnie oblewa jak sobie przypomnę Lindę jako Kratosa albo jak zarżnęli Drake'a w Uncharted 2.

Ja właśnie ukończyłem 3cie podejście przy okazji którego wpadła i platyna. Chyba jeszcze nigdy nie przechodziłem żadnej gry 3 razy pod rząd :)

3ci playthrough robiłem nie używając żadnych, poza blinkiem, mocy i grało się równie ciekawie jak poprzednio - tutaj każda broń i moc jest przemyślana i ma wiele zastosowań i fajnie było pobawić się samymi gadżetami. System walki to poezja, którą doceni każdy kto choć raz wpadnie uzbrojony tylko w miecz i blink w grupę 3 Tallboyów i kilku gwardzistów i wykończy wszystkich bezbłędnie serią teleportacji i zabójstw. Co ciekawe jeśli nie będziemy robić żadnych misji pobocznych dl Slackjawa lub Granny to nie spotkamy ich wcale w późniejszej grze - pewne drzwi w kanałach po prostu będą otwarte i NIE BĘDZIE dało się wogóle wejść tam gdzie normalnie musielibyśmy podążyć, tak więc przestroga dla tych którzy speedrunują z myślą np. o zebraniu wszystkich obrazów - w takim wypadku n będziecie mogli dostać ostatniego.

Edytowane przez Danny Boy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ah te obrazy.ja gram na ghosta i ciekawe czy zbiore obrazy tym razem.za 1podejsciem nie miałem nighr vision na 2poziomie i ominalem kilka.ale do platyny sądząc z trofek to potrzeba około 3 przejść .ja się rozkoszuje każda minutą przy tej grze.klimat świetny i co chwile jakoś trochę inaczej.

Edytowane przez polun1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś mnie powiedzieć gdzie jest klucz z rozgłośni w Dunwall Tower?

Szukam i szukam i coś nie mogę go znaleść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś mnie powiedzieć gdzie jest klucz z rozgłośni w Dunwall Tower?

Szukam i szukam i coś nie mogę go znaleść.

klucz??hmmmm.spróbuj wejść szczurem,bądź innym stworzeniem,może moc wirlwind rozwali drzwi,może jest dziura w dachu bądź coś jeszcze....to jest dishonored...nie ma 1wejscia.zawsze jest inna droga.chyba,że szukasz jakiegoś sekretnego wejścia wtedy możesię zdarzyć ,że musisz cos gdzieś zrobić .napisz dokladniej co chcesz zrobić a może ktoś bedzie w stanie ci pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi