Skocz do zawartości
pablos_83

Tearaway

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna z najgłośniejszych gier na PSV zawita na konsolkach 22 listopada.

Czekacie? 

W końcu coś stworzonego specjalnie na Vitę a nie odgrzewane kotlety od starszego brata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trailer z GC, zapowiada się oryginalny i nowatorski tytuł. Media Molecule nie zawiedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak wy, ale korzystanie z tych funkcji specjalnych vity (czujnik ruchu, kamery panel dotykowy) w grach mnie wkurza, zwłaszcza w Uncharted i LittleBigPlanet. Nie jaram się zbytnio tą produkcją bo widać że jest tymi elementami przepełniona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak w LBP ale w U:GA moim zdaniem elementy dodane poprzez dodatkowe mozliwosci sterowania byly bardzo ok. Szczególnie mi się podobalo dokladne celowanie za pomocą ruszania konsolą:D Swietny pomysl, genialnie zrealizowany, bardzo mnie ucieszyla informacja ze w Killzone też tak będzie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyfrowy preorder z DLC w 2 wersjach do wyboru po 99,00 zł

P.S.

I tyle w temacie że ograniczenie slotów podobno nie wpływa na ceny

https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-pl/games/tearaway-the-special-delivery-pre-order-pack/cid=EP9000-PCSF00214_00-TEARAPREORDSDPSN

https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-pl/games/tearaway-the-jukebox-pre-order-pack/cid=EP9000-PCSF00214_00-TEARAPREORDJBPSN

edit: w UK ceny po 20 funtów za pudełka wiec różnica nie taka drastyczna

Ciekawe ile będą wołać sklepy w PL bo na razie widziałem po 179zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena rzeczywiście atrakcyjna i nawet bym zamówił chociaż te dodatki do preorderu tak słabe, że nie ma sensu się grzać przedpremierowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 99zł można grę wyrwać, ciekawe tylko czy jest sens i czy się opłaca? Wiadomo coś o długości tej gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tego się nie spodziewałem, recenzje które na razie przeczytałem to oceny ponad 9.

Właśnie zaraz biegnę po zdrapkę do PSN-u, mam nadzieję że gra w przeciwieństwie do LBP mi podejdzie. Zresztą za 99 zł warto spróbować :P

@up: Na IGN-ie piszą że gra na 5 godzin, ale jest to 5h w ciągu których nie sposób się nudzić. Potem można wracać do wcześniej odwiedzonych lokacji z nowymi gadżetami by odkrywać jakieś znajdźki czy coś w tym stylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Destructoid 10/10

USgamer 10/10

Pocketgamer 10/10

Joypad 100/100

Polygon 9.5/10

EGM 9.5/10

IGN 9.3/10

Edge 9/10

CVG 9/10

Gamereactor 9/10

TSA 9/10

videogamer 9/10

Godisageek 9/10

PushSquare 9/10

Escapist 4.5/5

Cinemablend 4.5/5

Gamespot 8/10

Eurogamer 8/10

Gra zbiera fenomenalne noty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko super tylko załamała mnie długość gry 5h to po prostu jakiś niesmaczny żart. Jakby nie było to ostatnia duża gra na tą konsolkę bo później to już śmierć tej konsolki a oni nam dawają grę na 5h. Oczywiście przejść przejdę ale załamali mnie z tą długością gry. Liczyłem tu na 15 godzin jak nic a tu ostry trzask w pysk i obudzenie.

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko super tylko załamała mnie długość gry 5h to po prostu jakiś niesmaczny żart. Jakby nie było to ostatnia duża gra na tą konsolkę bo później to już śmierć tej konsolki a oni nam dawają grę na 5h. Oczywiście przejść przejdę ale załamali mnie z tą długością gry. Liczyłem tu na 15 godzin jak nic a tu ostry trzask w pysk i obudzenie.

Niby czemu smierc konsolki? To nie ps3 ;) Sprzedaz vity moze sie zwiekszyc bo remote play wyglada calkiem przyzwoicie. Zwiekszy sie sprzedaz vity---> dostaniemy lepsze gry :) Proste. A gierke trzeba obadac!

MM mnie jeszcze nie zawiodlo.

Edytowane przez kevcio23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ocenki wysokie nie dziwią.

Krótki singiel też. W LBP2 mozna przejść w 3h.

W tego typu grach singiel służy jako trial, głównym elementem jest content tworzony przez graczy

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ocenki wysokie nie dziwią.

Krótki singiel też. W LBP2 mozna przejść w 3h.

W tego typu grach singiel służy jako trial, głównym elementem jest content tworzony przez graczy

To nowych rzeczy się dowiaduję. To co w tearaway tez będzie można robić plansze od graczy dla graczy bo tak wynika z twojej wypowiedzi. Nic takiego przecież w tearaway niema miejsca przecież. Chyba że czegoś nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio nie można nic zbudować?

Tak bardzo się w tę produkcję nie zagłębiałem, ale wydawało mi się że skoro gra od MM to oczywiste.

Jak pomyliłem to sorry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio nie można nic zbudować?

Tak bardzo się w tę produkcję nie zagłębiałem, ale wydawało mi się że skoro gra od MM to oczywiste.

Jak pomyliłem to sorry

Też się zdziwiłem jak przeczytałem Twoją wypowiedź. Nawet nic nie wiem o trybie multiplayer do tej gry :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się zdziwiłem jak przeczytałem Twoją wypowiedź. Nawet nic nie wiem o trybie multiplayer do tej gry :P

Bo nic takiego niema dlatego liczyłem na grę 15 - 20 godzin. A my tu dostajemy gre na 5 h. I to ostatnia duża grę na vitę i taki strzał w pysk dostajemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodzi mi o multiplayer tylko o creator. Że coś robimy i ewentualnie udostępniamy lub gramy w cudze.

Coś mi się nie chce wierzyć że MM zrobiło grę bez takich opcji przedłużających zabawę z grą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że to tylko 5h, ale trochę się cieszę że nie będzie edytora poziomów. LBP właśnie z tego powodu że skupiało się na User Generated Content mi nie podeszło. Ciężko było znaleźć poziomy warte uwagi i gra mnie po prostu zanudziła. W wypadku Tearaway dostaniemy oryginalną grę nastawioną na single player, więc dla mnie bomba.

Zresztą w tych recenzjach co czytałem to niewiele z nich narzekało na czas rozgrywki, a niektórzy w ogóle na to nie zwrócili uwagi. Więc możliwe że twórcy zawarli jakiś feature który podkręca replayability.

Edytowane przez adams1001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodzi mi o multiplayer tylko o creator. Że coś robimy i ewentualnie udostępniamy lub gramy w cudze.

Coś mi się nie chce wierzyć że MM zrobiło grę bez takich opcji przedłużających zabawę z grą.

No niestety. Ja o grze czytałem wszystko przed premierą i teraz recenzje także zdziwiło mnie jak napisałeś o levelach od graczy dla graczy nawet się pozytywnie zaskoczyłem że może jednak. Ale niestety nic w recenzjach niema takiego jedynie to można się wrócić w miejsca gdzie nie mając jakiejś umiejętności. To zdobywając ją można jakiś skarb znaleść wczesniej nie dostepny. Czyli słabo. Boże tyle czasu robić ta grę i na 5 h toż to jakiś skandal jest. To jakby z nowym Ratchetem macie tu ochłapy na 6-7 godzin i wypad. Trzeba będzie kupić Wii U bo tam właśnie wyszedł Marian który który zmiata z powierzchni ziemi tearaway i ratcheta razem wziętych. To jedyna konsola gdzie platformówki to platformówki, długie, w miare trudne rozbudowane w starym stylu lat 90-tych. Ech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdzie nie pisałem o levelach.

zaciągam właśnie jakieś 122 MB spakowanej zawartości na PC

tam są chyba modele które się drukuje wycina i składa

Potem fotografuje i przenosi do gry

Dla dzieciaków to na pewno masa zabawy

p.s. udało się komuś pobrać ten media pack?

Mi kończy ściągać przy 90MB i plik uszkodzony.

Spróbuję na innym kompie

http://tearaway.mediamolecule.com/?locale=pl_PL

Edytowane przez pablos_83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z lenistwa pobrałem ten plik na pena podpiętego do konsoli i problemów nie było...

Są tam jakieś avatarki, tapety, wycinanki, itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi