Patricko 8082 Posted August 17, 2014 Platynowe trofeum Diablo III: Reaper of Souls :platyna:Zebrano wszystkie inne trofea w Diablo III: Reaper of Souls. Głębokie kieszenie :braz:Podnieś 500 000 szt. złota. W grupie raźniej :braz:Uzyskaj pomoc templariusza, szelmy i zaklinaczki. Skarbnica legend :srebro:Załóż we wszystkich miejscach na sprzęt legendarne przedmioty wymagające co najmniej 70 poziomu. Zepsuty nie znaczy zły :braz:Skorzystaj z pomocy handlarza, aby naprawić przedmiot. Gniazdo dla mnie :braz:Umieść klejnot w przedmiocie. Nowy początek :braz:Wykonaj 5 zleceń. Kredo asasyna :srebro:Wykonaj 500 zleceń. W dół króliczej nory :srebro:Zabij 500 potworów w Szczelinach Nefalemów. Na przełaj przez szczelinę :srebro:Ukończ Szczelinę Nefalemów w czasie krótszym niż 15 minut. Koniec szalonego króla :braz:Zabij Króla Szkieletów. Rzeźnia! :srebro:Zabij Rzeźnika. Ostatni z horadrimów :braz:Ukończ wszystkie zadania w Akcie I. Obalony Sabat :braz:Zabij Mahdę. Morderca. Kat. Potwór. :braz:Zabij Zoltuna Kulla. Władca Kłamstw :srebro:Zabij Beliala. Czarny Kamień Dusz :braz:Ukończ wszystkie zadania w Akcie II. Wygłodniała bestia :braz:Zabij Ghoma. Przełom :braz:Zabij Kartana – bestię oblężniczą. Władca Grzechu :srebro:Zabij Azmodana. Brzemię grzechu :braz:Ukończ wszystkie zadania w Akcie III. Najwyższe Zło :srebro:Zabij Diablo. Zwycięstwo i ofiara :braz:Ukończ wszystkie zadania w Akcie IV. Boczków przypieczem :srebro:Zabij Urzaela. Do piekła, wiedźmo wściekła :srebro:Zabij Adrię. Śmierć nas rozłączy :braz:Zabij Maltaela. I po żniwach :braz:Ukończ wszystkie zadania w Akcie V. Oddanie sprawie (hardkor) :zloto:Awansuj na 70. poziom w trybie hardkorowym. Rządy grozy :srebro:Zabij Diablo w trybie hardkorowym. Nawet Śmierć może umrzeć... :srebro:Zabij Maltaela w trybie hardkorowym. Oddanie sprawie :srebro:Awansuj na 70. poziom. Drużyna marzeń :zloto:Osiągnij 70. poziom sześcioma przedstawicielami różnych klas. Elita :srebro:Zabij 500 elitarnych przeciwników (czempionów, potworów rzadkich lub unikalnych). Żądza pieniądza :srebro:Zabij 100 goblinów skarbników. Demolka :braz:Zobacz komunikat za zniszczenie 50 obiektów. Zlecenie wykonane :braz:Wykonaj 5 przedmiotów. Sprzęt na zamówienie :srebro:Wykonaj 100 przedmiotów. Zakuty łeb :braz:Awansuj kowala do 12 poziomu. Miłość, szmaragd i Chytry Shen :braz:Awansuj złotnika do 12 poziomu. Myriam na maksa :braz:Awansuj wieszczkę do 12 poziomu. Zaklinanie na śniadanie :braz:Załóż we wszystkich miejscach na sprzęt zaklęte przedmioty. Podmianka :braz:Zamień właściwości przedmiotu, wykorzystując zaklinanie. Spotkanie z dawna oczekiwane :braz:Uzyskaj pomoc wieszczki. Klej klejnoty :braz:Połącz klejnoty. Share this post Link to post Share on other sites
anarom 1 309 Posted August 23, 2014 Grając od zera bez kooperacji, platyna będzie dla mnie bardzo czasochłonna. Zwłaszcza że jestem tylko skromnym zjadaczem chleba, który dziennie może przysiedzieć tylko kilka godzinek. Awansowanie sześcioma postaciami na 70lv i wykonanie pięciuset zleceń. No i dochodzi jeszcze trofeum związane z założeniem w każdym slocie legendarnego przedmiotu, wymagającego 70lv. Z racji że w przeciwieństwie do starszej wersji, legendy tutaj wyskakują o wiele rzadziej. Oj, będzie co robić :) . A myślałem że pięć melonów z poprzedniczki to rzeź. Ale tam wystarczyło wyposażyć się w dobry sprzęt mający bonusy zwiększające ilość zbieranego złota i robić rajdy po trzecim akcie. Tutaj już trzeba będzie tyrać ;) Share this post Link to post Share on other sites
kevcio23 110 Posted August 23, 2014 (edited) Ja nie wierzę że jest już kilka osób które mają platyne Rozumiem że mogli mieć 5 postaci na 60 z Diablo na PS3 ale zrobić 500 zleceń w 3-4 dni? Masakra :P Edited August 23, 2014 by kevcio23 Share this post Link to post Share on other sites
anarom 1 309 Posted August 23, 2014 Tym bardziej że w prawie każdym zleceniu, trzeba się trochę nabiegać. To nie są zlecenia typu, wejdź do pokoju i wszystko wyrżnij w pień. Share this post Link to post Share on other sites
Nesh 62 Posted August 23, 2014 Naprawdę "rence opadajom". Co to jest 500 bounties? O split farmie słyszeliście? Dla mnie czasochłonne to będzie 70 lvl kazdą postacią, bo w podstawce zrobiłem tylko WD, więc długa droga przede mną, bo nie ma boosta :( Share this post Link to post Share on other sites
DOMIN@TOR_88 187 Posted August 23, 2014 Jeśli ktoś przesiedział szmat godzin na PC to platyną nie będzie miał najmniejszego problemu.Bounties można robić nawet na niższych poziomach trudności , a jak wiemy wtedy tylko robimy określone zlecenie i wrogowie padają po jednym strzale.Kwestia dobrania odpowiednich skillów pod dana grę postacią. Ot to cała filozofia. Share this post Link to post Share on other sites
shemaforash 881 Posted August 25, 2014 Zrobienie Bounties w całym akcie na niskim poziomie postacią gotową na Udrękę to chwila, wystarczy omijać wszystko i odszukać cel zadania. Polecam robić cały czas Akt I i Akt II, bounties w tych aktach robi się zdecydowanie szybciej niż w pozostałych. Jeśli ma się proste zadania i trochę szczęścia 5 zadań da się zrobić w ok. 10 minut, nie ma dramatu. Share this post Link to post Share on other sites
Gucio79 157 Posted August 31, 2014 Czy do trofeum Drużyna marzeń można wbić 70 level jedną postacią na hardcorze + 5 innymi na normalu, czy wszystkie w jednym trybie? Share this post Link to post Share on other sites
HarDy 1684 Posted August 31, 2014 Czy do trofeum Drużyna marzeń można wbić 70 level jedną postacią na hardcorze + 5 innymi na normalu, czy wszystkie w jednym trybie? Tak, możliwy jest mix trybow (normalny - hardkor) - istotne by 70 lvl osiągnąć wszystkimi klasami. 1 Share this post Link to post Share on other sites
himus11 11 Posted August 31, 2014 Grając od zera bez kooperacji, platyna będzie dla mnie bardzo czasochłonna. Zwłaszcza że jestem tylko skromnym zjadaczem chleba, który dziennie może przysiedzieć tylko kilka godzinek. Awansowanie sześcioma postaciami na 70lv i wykonanie pięciuset zleceń. No i dochodzi jeszcze trofeum związane z założeniem w każdym slocie legendarnego przedmiotu, wymagającego 70lv. Z racji że w przeciwieństwie do starszej wersji, legendy tutaj wyskakują o wiele rzadziej. Oj, będzie co robić :) . A myślałem że pięć melonów z poprzedniczki to rzeź. Ale tam wystarczyło wyposażyć się w dobry sprzęt mający bonusy zwiększające ilość zbieranego złota i robić rajdy po trzecim akcie. Tutaj już trzeba będzie tyrać ;) Właśnie w dodatku jest zwiększony drop legend. Share this post Link to post Share on other sites
anarom 1 309 Posted August 31, 2014 (edited) Panowie jak ktoś chce zdobyć trofeum o nazwie DEMOLKA, polecam wejść na cmentarz porzuconych w pierwszym akcie i porozwalać nagrobki. Zrobiłem to dzisiaj Demon Hunterem. Zero problemu ;) Edited August 31, 2014 by anarom 1 Share this post Link to post Share on other sites
gumiś 6 Posted September 1, 2014 Albo w końcówkce II aktu, po wyjściu z kanałów w drodze do Azmodana. Jest na środku fontanna a na około dużo garnków, i innych zniszczalnych rzeczy. Też Demon Hunterem. Share this post Link to post Share on other sites
peptyk 1 Posted September 1, 2014 Witam ! Mam problem z trofkiem za ukończenie V aktu, akt zakończony a pucharku nie ma... Mogłem cos pominąć? W poprzednich aktach nie było takiego problemu, ubijałem ostatniego typka i było Ok. Miał ktos cos takiego? I drugie pytanie czy da się zagrać ostatnia "misje" z tego aktu? Nie mam jak teraz tego sprawdzić... Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
TRaCeGuitar 1141 Posted September 1, 2014 Da sir, wystarczy ją wybrać z menu wyboru zadani. 1 Share this post Link to post Share on other sites
peptyk 1 Posted September 1, 2014 (edited) Okej, dzieki. Tylko czy to pomoże? No ale jest tylko jeden sposób żeby się przekonać:P Edited September 1, 2014 by peptyk Share this post Link to post Share on other sites
gumiś 6 Posted September 15, 2014 Mam pytanie co do "Zaklinanie na śniadanie" czy chodzi też o przedmioty na towarzyszu? Share this post Link to post Share on other sites
FancyMichael 77 Posted September 15, 2014 Mam pytanie co do "Zaklinanie na śniadanie" czy chodzi też o przedmioty na towarzyszu? Nie, musisz zakląć każdy przedmiot jaki masz na sobie. Obojętnie czy legendarny, rzadki, magiczny czy zwykły. Chodzi o to, aby w danej chwili na Tobie były zaklęte przedmioty. Nie zapomnij o amulecie i pierścieniach ;) Share this post Link to post Share on other sites
gumiś 6 Posted September 15, 2014 ale z tego co widzę to nie wszystko się da zakląć. chyba nie mogłem rękawic. Share this post Link to post Share on other sites
FancyMichael 77 Posted September 15, 2014 ale z tego co widzę to nie wszystko się da zakląć. chyba nie mogłem rękawic. Da się wszystko wierz mi. Jeśli jakims cudem cos Ci sie nie chce zakląć to po prostu zaklnij cos innego... 1 Share this post Link to post Share on other sites
Kaszob 0 Posted September 28, 2014 Witam, mam mały problem z pucharkiem "Drużyna marzeń". Chodzi o to że graliśmy z bratem na jednej konsoli i wbiliśmy na jednym koncie wszystkimi postaciami 70 poziomy. Pucharek nie wpadł. W podglądzie profilu wszystkie postacie mają 70 lvl. Miał ktoś podobny problem? Graliśmy przeważnie dwoma postaciami na tym samym koncie z czego jedna nie miała dostępu do skrzynki ani kowala. Share this post Link to post Share on other sites
DOMIN@TOR_88 187 Posted September 28, 2014 Witam, mam mały problem z pucharkiem "Drużyna marzeń". Chodzi o to że graliśmy z bratem na jednej konsoli i wbiliśmy na jednym koncie wszystkimi postaciami 70 poziomy. Pucharek nie wpadł. W podglądzie profilu wszystkie postacie mają 70 lvl. Miał ktoś podobny problem? Graliśmy przeważnie dwoma postaciami na tym samym koncie z czego jedna nie miała dostępu do skrzynki ani kowala. Może dlatego że brat pewnie grał jako gość ? Share this post Link to post Share on other sites
Vejron_PL 0 Posted October 10, 2014 Może dlatego że brat pewnie grał jako gość ? Dokładnie, brat musiałby miec swoje konto PSN wtedy by było ok. Share this post Link to post Share on other sites
OstryRed 1 Posted October 14, 2014 Czy do trofeum "Drużyna Marzeń" można przygotować postacie w Diablo 3 w PS3, a potem dobić po 10 lvl w Diablo 3: Reaper of Souls? Share this post Link to post Share on other sites
gumiś 6 Posted October 14, 2014 Myślę że zadziała bo ja eksportowalem jedną postać tak PS3 -> PS4 Share this post Link to post Share on other sites
Solid_POL 187 Posted November 5, 2014 Mam pytanie odnośnie trofeum za osiągnięcie 70 poziomu postaci w trybie hardcorowym. Czy jeśli przed zakończeniem gry, a grając na niskim poziomie trudności istnieje takie ryzyko, nie uzyskam odpowiedniego poziomu to istnieje jakaś możliwość dobicia do tej 70? Wiem, że pytanie głupie, ale wolę się upewnić. Share this post Link to post Share on other sites