Jump to content
BulletPOL

Kompatybilność wsteczna Xbox One.

Recommended Posts

A czy na liście gier ze wsteczną kompatybilnością są gry, które wcześniej były wrzucane do Golda? Nie śledziłem tematu.

Są acziwy :) Zresztą x360 nie mam a jak widać w sygnaturce pierwsza gra się pojawiła :P

Ass Effect, kevcio, w co ty grasz  :sweat:

Ja się pytam gdzie jest Halo Reach i Forza Horizon

Zacieram ręce na Alan Wake :-D

Gdzieś czytałem że ma być remaster AW. Remedy nie wykluczyło takiej możliwości bo w planach mają też AW2. Chętnie bym zagrał razem z dodatkiem American Nightmare w cenie do 100 zł.

Obstawiam, że xbox przy niektórych grach ściąga gry na xbox one, przykład Dirt wyszedł i na xbox 360 i na xbox one. Wystarczy płytka, by xbox ściągnął na dysk wersję nie z xbox360 a z xbox one. Byłoby to nawet lepsze, bo płytka służy wtedy tylko do odczytania licencji, zaś pobieraby się gra z xbox marketu na najnowszą generację.

Przykład Asssina Black Flag również, mając wersję na xbox 360 system i tak ściągałby wersję na xbox one.

Nie mam xboxa więc nie wiem jak to nawet wygląda, ale skoro piszecie, że grafika jest znacznie lepsza to może coś w tym jest :)

Można dodawać te gry z poziomu konsoli już czy nadal to przerasta Microsoft? Bo na chwile tylko odpaliłem póki co i nie mogłem znaleźć.

Miałem to samo. Dopiero teraz widać jak słaba jest obecna generacja.

I wyjaśnia się, czemu Sony robi remastery. Zaciemnia obraz nieświadomym użytkownikom i wmawia "nasilniejszy sprzęt na rynku" ;)

• Like 1

Miałem to samo. Dopiero teraz widać jak słaba jest obecna generacja.

I wyjaśnia się, czemu Sony robi remastery. Zaciemnia obraz nieświadomym użytkownikom i wmawia "nasilniejszy sprzęt na rynku" ;)

I wyjasnia sie czemu obie firmy sa teraz przyjazne indie (choc Sony ma ich wiecej w swojej ofercie) ;) to gry ktore nie beda sprawiac problemow :) ;)

------

A  wracajac do tematu - z tych krotkich wypowiedzi wnioskuje ze Dirt3 jest zaskoczeniem na plus, zarowno jesli chodzi o grafike, jak i plynnosc choc czasami zdropi klatki.

I bez kozery powiem to co mowilem wczesniej (a ilu mnie wysmiewalo - jako kulturalny osobnik nie bede pokazywal palcem) - wsteczna kompatybilnosc to cos czego oczekuja gracze, to  nie jest tak ze tylko pogon za nowoscia skoro starsze tytuly tez moga dawac fun i byc grywalne.

Jestem pelen podziwu dla MS ze zainwestowali w emulacje z architektury PowerPC.

A wszystkim posiadacza XO zycze aby gry dzialaly, plynnie (bo niestety  Mass Effect - z tego co bylo widac dropił).

ME mam po polsku. Gdzieś za 2 godziny sprawdzę jak z fable :)

edit: fable tez Pl :) tak wiec nie ma problemu z polskim językiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edited by kevcio23
  • Like 1

Dziwny dylemat powstaje w tej chwili, szczególnie z perspektywy kogoś, kto x360 wcześniej nie miał. Kupić jedną nową grę za 100zł-200zł czy 5 za 50zł. ;)

Niby kupiło się do x'a grania w nowości, ale świadomość tego, że ta konsolka zaraz będzie ogarniać 10 lat gamingu + najnowsze tytuły, jest naprawdę miła. ;)

Jak ktoś ma na to czas to spoko. Ale jak zaczniesz liczyć gry z games with gold / ps +, nowości, wsteczną kompatybilność to okazuje się, że trzeba wybrać  :)

Na szczęście dużo się już ograło wcześniej na PC i PS3, ale kompatybilność pozwoli jednak uzupełnić braki na jednym urządzeniu. ;)

• Like 1

Fable 2 jest glownym powodem dla ktorego jaram sie tym emulatorem ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

A ktoś, kto grał osobiście w fable powiedziałby czy nie mieliście problemów z input lagiem? Mam wrażenie ze przy tej grze opóznienie jest dosyć spore, chociaż byc może już tak było w oryginale.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edited by kevcio23

Przyszło mi dzisiaj Rainbow Six Vegas płytka zajechana ale za grosze i wydanie premierowe , już się zainstalowało tak więc postaram się zarzucić wieczorkiem choć na moment , ale pamiętam że wersja na x360 rozkładała tą z ps3 :) Bardzo fajna ta opcja i już rozpocząłem polowanie na South Park ( trzyma niezła cene skubany )

Edit: Vegas działa znakomicie :) Pierwszy raz od pre gram w tą wersję 360 , pc-towa miała swoje problemy między innymi z rozdziałkà a ta z ps3 to jest drama . Vegas na xbox one prezentuje się świetnie i jest w porównaniu do dzisiejszych gier mega taktyczny jest całe zarządzanie drużyną itp . Beka bo pamiętam że w 2006 narzekali że za barzdo uproszczony :) Mega polecam za te kilkanaście złoty się zapoznać

Edited by Danielski_82

Nie no BC wymiata - 55 plnów za takie hiciory:

711ct5.jpg

Edited by m0rph