jin 0 Napisano 17 Wrzesień 2008 Ostatnio zauważyłem np w UT3, CoD4, Battlefield mile udogodnienie autonamiezanie przeciwnikow. Gdy celownik sie zblizy do wroga to sam na niego sie nakierowywuje. Czy w rozgrywkach online rowniej to udogodnienie jest? Czy trzeba dokladnie przycelowac by trafic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 17 Wrzesień 2008 Dokładnie w online też to ma miejsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borys85 1 Napisano 17 Wrzesień 2008 Ostatnio zauważyłem np w UT3, CoD4, Battlefield mile udogodnienie autonamiezanie przeciwnikow. Gdy celownik sie zblizy do wroga to sam na niego sie nakierowywuje. Czy w rozgrywkach online rowniej to udogodnienie jest? Czy trzeba dokladnie przycelowac by trafic? Bogu dzięki w online nie ma(w CODzie przynajmniej się nie spotkałem). Auto Aim jest tym elementem, który przy każdej grze wyłączam na wstępie, gdyż odbiera całą przyjemnośc z gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
covalt 0 Napisano 17 Wrzesień 2008 W GTA też jest autoaim na multi. Ogólnie - opcja dla leszczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jin 0 Napisano 17 Wrzesień 2008 Dobra dzieki za opdowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 18 Wrzesień 2008 Metal Gear Online też można AIM'a włączyć, ale to bez sensu jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROT 1 Napisano 18 Wrzesień 2008 Bogu dzięki w online nie ma(w CODzie przynajmniej się nie spotkałem). Auto Aim jest tym elementem, który przy każdej grze wyłączam na wstępie, gdyż odbiera całą przyjemnośc z gry. W "COD 4" przecież jest, nawet cie nie trafia a giniesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borys85 1 Napisano 18 Wrzesień 2008 W "COD 4" przecież jest, nawet cie nie trafia a giniesz. Na multi? Skoro giniesz to Cię trafia (autoaim nie powoduje zabijania bez trafiania) W COD4 gdy wyłączysz AutoAim to musisz sam celowac, a to, że nie każda broń strzela jak snajperka to tylko zasługa większego realizmu odwzorowania zachowania broni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jin 0 Napisano 18 Wrzesień 2008 Panowie chodzilo mi tylko o to czy aim ktory wlacza sie w opcjach gry dziala rowniez w online. Nic wiecej:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Larry_Nash 1 Napisano 18 Wrzesień 2008 Bogu dzięki w online nie ma(w CODzie przynajmniej się nie spotkałem). Auto Aim jest tym elementem, który przy każdej grze wyłączam na wstępie, gdyż odbiera całą przyjemnośc z gry. Zgadzam się z tobą, auto aim zabiera całą przyjemność z gry, ale niestety w Kał i Druty 4 też jest. Szczególnie uprzykrza życie, gdy celuję we wroga, a przed nim przebiega inny - celownik sam wędruje za nim i nie można oddać skutecznego strzału. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArczX 4 Napisano 18 Wrzesień 2008 Panowie chodzilo mi tylko o to czy aim ktory wlacza sie w opcjach gry dziala rowniez w online. Nic wiecej:) W więkoszości nie. Np. w GTA IV zależy to od hosta a dokładniej to od tego jak host przy zakładaniu serwerka wybierze. Bo może dać włączone a może wyłączyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 19 Wrzesień 2008 W MGO jak auto włączysz i na nim się opierasz to zabicie kogokolwiek trwa dłużej niż np Headshot w trybie ręcznego celowania. Zależy to też od dystansu oraz użytej broni. Na krótki dystans (zwarcie) IMHO najlepiej włączyć, średni i dalej już jest bardzo źle (błyskawicznie zarobisz headshota) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SDRaid 100 Napisano 21 Wrzesień 2008 Ja tam na razie włączam, bo jak na razie 4 miechy pykam na padzie (nigdy wcześniej) i dopiero dorwałem się do FPS'ów. Choć wątpię bym z tego ułatwienia zrezygnował podczas gry na padzie, może kiedyś, kiedy kupi się jakąś mychę, a gry będą ją wspierały bez niczego jak w UTIII. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jin 0 Napisano 23 Wrzesień 2008 @UP Oby było jak najmniej gier wspierających myszkę i klawę. Nie po to inwestowałem w fotel Commander II żeby teraz kupować biurko pod myszkę i klawę. Tak jest dobrze i niech tak zostanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lololo 0 Napisano 23 Wrzesień 2008 @UPOby było jak najmniej gier wspierających myszkę i klawę. Nie po to inwestowałem w fotel Commander II żeby teraz kupować biurko pod myszkę i klawę. Tak jest dobrze i niech tak zostanie... A co ci to przeszkadza? Ty będziesz grał na padzie inni na myszce? Typowy Polak "Mi się nie podoba to po co takie coś robią?" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArczX 4 Napisano 23 Wrzesień 2008 A co ci to przeszkadza? Ty będziesz grał na padzie inni na myszce? Typowy Polak "Mi się nie podoba to po co takie coś robią?" Dobrze ale jak chcą grać na K&M to zapraszamy na PC :/ Pozatym koleś nie rób offtopa. Poza tym co ci przeszkadza co jemu przeszkadza ? O.o Auto-Aim ci się znudzi jak już mniej więcej ogarniesz strzelanie padem. Ja tak miałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fbaran 0 Napisano 23 Wrzesień 2008 Zgadzam się z tobą, auto aim zabiera całą przyjemność z gry, ale niestety w Kał i Druty 4 też jest. Szczególnie uprzykrza życie, gdy celuję we wroga, a przed nim przebiega inny - celownik sam wędruje za nim i nie można oddać skutecznego strzału. To ja mam chyba wylaczonego bo nie mam takich sytuacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lololo 0 Napisano 23 Wrzesień 2008 Dobrze ale jak chcą grać na K&M to zapraszamy na PC :/ Pozatym koleś nie rób offtopa.Auto-Aim ci się znudzi jak już mniej więcej ogarniesz strzelanie padem. Ja tak miałem OMG wśród wielu moich znajomych którzy grają na PC gdy zapytałem czemu nie grają na konsolach to główną odpowiedzią było celowanie padem. Że pad się nadaje tylko do samochodówek, sportowych czy bijatyk. Gdyby obsługę K&M wprowadzili to znacznie więcej konsoli by sprzedali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fbaran 0 Napisano 23 Wrzesień 2008 Ale wedlug mnie wtedy ye fpsy nie mialy by swojego takie specyficznego uroku. Trudniej sie gra, ale jak juz opanujesz masz wieksza frajde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jin 0 Napisano 23 Wrzesień 2008 Jak jest się słabym w daną grę to nawet mysz i klawiatura nie pomoże. Wiem co mówię nigdy nie byłem jakimś pro wymiataczem w gry FPS. Ale zaobserbowalem jedno na padzie lepiej mi idzie w CoD4 niż na PC myszką i klawą. I raczej zostanę już przy tym rozwiązaniu. Komputer mam do pracy a konsole dla rozrywki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borys85 1 Napisano 23 Wrzesień 2008 Jak jest się słabym w daną grę to nawet mysz i klawiatura nie pomoże. Wiem co mówię nigdy nie byłem jakimś pro wymiataczem w gry FPS. Ale zaobserbowalem jedno na padzie lepiej mi idzie w CoD4 niż na PC myszką i klawą. I raczej zostanę już przy tym rozwiązaniu. Komputer mam do pracy a konsole dla rozrywki... Bardzo dobrze piszesz! Ma PC jest mnóstwo wyjadaczy co jak z nimi grasz to tylko dwa słowa się na przemian przeplatają: Respown i Headshot. A na padach jest bardziej wyrównana walka. A i przyjemnośc większa moim przypadku. Ale autoaim mówię nie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAATSS 2 Napisano 28 Październik 2008 Bogu dzięki w online nie ma(w CODzie przynajmniej się nie spotkałem). Auto Aim jest tym elementem, który przy każdej grze wyłączam na wstępie, gdyż odbiera całą przyjemnośc z gry. Oj jest, jest niestety w CoD4. Nieraz mam taką sytuację, że koleś leży w trawie i ja przechodzę obok niego i go nie widzę, ale celownik sam delikatnie namierza i wtedy czuję się tak jakby ktoś za mnie grał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borys85 1 Napisano 28 Październik 2008 No teraz przyznaje, że po tych postach zacząłem to zauważac. Prędzej nie zwróciłem uwagi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGpl 1 Napisano 29 Październik 2008 Auto-aim,że co? To przecież dla lamusów Dajcie spokój z takimi ułatwieniami, chyba tylko niedzielni gracze używają tego "ułatwienia".Bo większą satysfakcję w grze sprawia ubicie kogoś,bez pomocy takich zbędnych elementów,jak auto-aim.Mogę się mylić,ale w moim przypadku tak właśnie jest, liczy się skill a nie ułatwianie sobie rozgrywki, w końcu nie po to gram,by iść na łatwiznę.Takie jest moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać,więc ostrzegam -żadnych kontr-ataków Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jedrek 0 Napisano 29 Październik 2008 Jak gram w GTA i jakis lepek mi powie, zebym wlaczyl auto-aim to wywalam go z gry...porazka. To psuje cala zabawe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach