Skocz do zawartości
mati18_10

PS3 z USA?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym się poradzić w sprawie zakupu PS3 w USA. Czy gry i filmy będą chodzić normalnie tak jakby kupowało sie konsole w Polsce? Słyszałem coś o blokadzie regionalnej, da się ją jakoś ominąć?? Czy kupując konsole w dowolnym miejscu w Europie ta blokada będzie na USA a filmy i gry z Polski będą śmigać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wyczytałem (odczułem) to blokada regionalna jest tylko na filmy blu ray ale moge się mylić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak konsola z USA jest w systemie NTSC i ma nlokade regionalna na filmy Blu-Ray, DVD i jezeli ma kompatybilnosc wsteczna, to takze na gry z PS2 i PSX. Jezeli natomiast kupisz konsole w eurpejskim kraju to nie bedzie tej blokady i wszystko bedzie smigac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Efru napisał:
Z tego co wyczytałem (odczułem) to blokada regionalna jest tylko na filmy blu ray ale moge się mylić

Masz rację, konsola ma blokade na region 2,czyli Europę.Natomiast sporo filmów jest tzw. "region free",bądź "region 0" Sam osobiście kupuje filmy w USA,są o wiele tańsze i dużo wcześniej wychodzą na BD.Prawie każdy film,który zamawiałem działał bez żadncyh problemów.Tylko jeden mnie zawiódł- The Eye,z Jessicą Albą.Miał niestety blokadę na region 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupujesz np przez eBay to czytaj aukcje tam zawsze jest napisane, a jak przez jakis sklep internetowy to tez musisz dobrze poczytac bo w wiekszosci sklepow jak patrzylem bylo napisane, ze region free, albo region 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej kupić naszą, PAL-ową? Z gwarancją mniej problemos, a i czy te dodatki Ci potrzebne?

Ja się napalałem na 60GB, ale uznałem, że nie warto, bo się bardziej grzeje, a i dodatków bym nie wykorzystywał.

Zastanów się!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi