Mrowa 0 Napisano 19 Październik 2008 Witam Mam pytanie dotyczące oznaczeń gier: Istnieją znaczki: PEGI: 12+, 18+, 7+ - Europejski PAL ESRB: T, E - Amerykanski NTSC Trójkąty PG i może jakieś inne - pytanie brzmi z jakiego kraju one są i w jakim systemie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 19 Październik 2008 >> Pan European Game Information (PEGI) - europejski system oceniania gier / PAL >> Entertainment Software Rating Board (ESRB) - amerykańsko-kanadyjska system oceniania gier / NTSC Zadaniem obu organizacji jest ocenianie zawartości i wyznaczanie granic wiekowych dla wydawanych gier komputerowych i wideo. 15 sec szukania w necie. Chłopie używaj google [!] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 19 Październik 2008 >> Pan European Game Information (PEGI) - europejski system oceniania gier / PAL>> Entertainment Software Rating Board (ESRB) - amerykańsko-kanadyjska system oceniania gier / NTSC Zadaniem obu organizacji jest ocenianie zawartości i wyznaczanie granic wiekowych dla wydawanych gier komputerowych i wideo. 15 sec szukania w necie. Chłopie używaj google [!] Darudek, cza było zrobić linka do google, bo chłopak może nie trafi Dla mniej wiedzących... LINK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mrowa 0 Napisano 19 Październik 2008 Nie zrozumieliście mojego pytania. Przecież sam napisałem jakie znaczki mają Europejskie i Amerykańskie gry. Chodzi o to, że jest jeszcze trzeci znaczek: TRÓJKĄT np żółty z wpisanym w środku PG. Z jakiego kraju jest to oznaczenie? Australia? Niemcy? - PEGI - ESRB - Trójkąt ?????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michaelius 0 Napisano 19 Październik 2008 Japonia ma swoj wlasny system oceniania. Ale nie wiem czy to ten znaczek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 19 Październik 2008 PG to jest "parental guidance", głównie stosowany do oznaczania kategorii wiekowej w filmach, może w niektórych grach też jest...nie wiem. Ja się spotykam głównie z PEGI... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saincik 1 Napisano 19 Październik 2008 PG to jest "parental guidance", głównie stosowany do oznaczania kategorii wiekowej w filmach, może w niektórych grach też jest...nie wiem. Ja się spotykam głównie z PEGI... tak wlasnie: Parental Guidance Suggested. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach