Skocz do zawartości
MaThEo

laptop a TV

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam do Was jedno pytanie, otóż chciałbym podłączyć laptopa do telewizora, tak, aby móc oglądać filmy na telewizorze. Kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Jakie kable będą mi potrzebne ?? proszę o wyjaśnienie.

Acer Aspire 5530G

Samsung WS-32W66V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze jaki tv jaki laptop, najlepiej podaj modele póżniej pogadamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DaraS wykorzystasz swoja niewidzialnosc do szerzenia dobra czy zla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli sie nie myle to jest taki kabelek ktory umozliwia podlaczenie laptopa pod TV. Jak pisal DaraS podaj modele laptopa i telewizora to wtedy uda nam sie Ci jakos pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem, to laptop powinien mieć takie wyjście do np. projektora, TV itp. itd.

Da się podłączyć na 100%, popytaj może w MM lub Saturnie o kabel do podłączenie TV do laptopa.

Powiedzą ci czy się akurat w tym modelu da czy nie.

PS. Nie dziwię się że niektórzy tutaj mają po tyle postów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz PS3 i siec domowa ? Jezeli tak to nie musisz podlanczac laptopa i tv , wystarczy ustawienie Media Servera na laptopie i juz mozesz ogladac filmy po przez pleya na telewizorze Ja tak mam...

Ps.

Jezeli nie masz ps3 lub sieci , to idziesz do Media Markt mowisz jaki masz sprzet w domu tv + laptop, oni sprawdzaja i sprzedaja Ci odpowiedni kabel.. Ewentualnie bierzesz laptopa ze soba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. No posiadam PS3 i Siec domowa ;p ale jak ustawic media serwer ? moglbys dokladniej to opisac na jakiej zasadzie dziala ogladanie poprzez pleja na tv ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. No posiadam PS3 i Siec domowa ;p ale jak ustawic media serwer ? moglbys dokladniej to opisac na jakiej zasadzie dziala ogladanie poprzez pleja na tv ?

podczebny jest Nero Media Home

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
podczebny jest Nero Media Home

Zaden Nero media home nie jest potrzebny... Wystarczy tylko normalny Windows Media Player 11.

1. Wchodzisz w WMP

2. Extras -> Opcje -> Biblioteka

3. Konfiguracja udostepniania ( tak to chyba sie nazywa , mam niemiecki win )

4. Nieznane urzadzenia udostepnic i ok

5. Wlaczyc PS3 i szukaj Medienserver

6. Gotowe

Daj znac czy Ci sie udalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zaden Nero media home nie jest potrzebny... Wystarczy tylko normalny Windows Media Player 11.

1. Wchodzisz w WMP

2. Extras -> Opcje -> Biblioteka

3. Konfiguracja udostepniania ( tak to chyba sie nazywa , mam niemiecki win )

4. Nieznane urzadzenia udostepnic i ok

5. Wlaczyc PS3 i szukaj Medienserver

6. Gotowe

Daj znac czy Ci sie udalo

tez prawda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie radziłbym korzystać z tego Windowsowego ścierwa... Ściągnij TVersity

Jest 100 razy lepszy, no możesz oglądać filmy z napisami .txt

(jak odp. sobie skonfigurujesz, ja np. jeszcze do tego nie doszłem )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten sposob mi nie dziala bo gdy wybieram opcje "udostepnij moje multimedia dla" to nic w tym okienku do wyboru nie mam... i nie znajduje mi na konsoli media servers...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ten sposob mi nie dziala bo gdy wybieram opcje "udostepnij moje multimedia dla" to nic w tym okienku do wyboru nie mam... i nie znajduje mi na konsoli media servers...

sciagnij na kompa TVersity i zainstaluj. samo sie wszystko zrobi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Bosz... Panowie... jaki Wy problem macie, bo już nie rozumiem czytając to! Kolega chce mieć lapka do TV podłączonego więc dajcie mu pomysł na podłączenie, inaczej to z chwilą postawienia Media Server posypie się kolejny zbędny temat...

Otóż...

Musisz mieć złącze D-SUB w TV i lapku, wygląda ono tak:

01mini_dsub15-box-l.jpg

i kabel do złącza D-SUB, a wygląda on tak:

istockphoto_482775_d_sub_plugs.jpg

Jeśli nie masz tego w TV i lapku, a w lapku powinieneś mieć...!! to kapa!

Musisz pamiętać, że jeszcze z lapka musisz przerzucić dźwięk na jakieś sensowne głośniki lub słuchać fonii na psztyczkach z laptopa...

EDIT-------------------

Z drugiej strony, masz w tym lapku wg opisu OPIS port HDMI i złącze D-SUB również, więc kup se HDMI i podłącz do TV o ile Twój TV ma złacze HDMI i D-SUB bo w necie nie mogę się doszukać opisu tego telewizora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O Bosz... Panowie... jaki Wy problem macie, bo już nie rozumiem czytając to! Kolega chce mieć lapka do TV podłączonego więc dajcie mu pomysł na podłączenie, inaczej to z chwilą postawienia Media Server posypie się kolejny zbędny temat...

Nikt tutaj raczej problemu nie ma.... A kolega chce miec podlaczonego lapka do TV tylko z tego wzgledu aby ogladac filmy, wiec po co ma MaThEo wydawac nie potrzebnie kase na kabel skoro wszystko co potrzebuje ma juz w domu. Wystarczy tylko odpowiednio skonfigurowac...

Matheo w google.pl masz kilka stron gdzie jest wszystko dokladnie opisane jezeli chodzi o ustawienie MediaServer.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tez nie daje rady...

Sciagnalem wczoraj TVersity (pierwszy raz bo nie wiedzialem o tym wczesniej), zainstalowalem, odpalilem, dodalem folder z filmami, od razu zobaczylem ze znalazlo moje PS3 (w Windows Media Player bylo Unknown Device), na konsoli pod video pojawil sie TVersity Media Server, wlazlem w to, otworzylem pierwszy lepszy film i szlo jak ta lala.

Po drodze po prostu trzeba ustawic zeby zablokowalo jakas tam usluge (ktora wylacza opcje Media Server w Windows Media Player) zeby odblokowac porty ktorych uzywa TVersity. Wystarczy czytac co sie wybiera podczas instalacji..

Cala procedura trwala 5 minut od momentu kiedy kliknalem czyjs link tutaj do TVersity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi