jasiu_20 0 Napisano 21 Październik 2008 witam Mam okazję kupic konsole PS3 w okazyjnej cenie od ziomka ktory twierdzi ze jest nowa nie uzywana w pudełku z folią ze ja dostał jako prezent ale on nie gra i nie bedzie gral wiec chce ja sprzedac. Pytanie moje jest takie czy jesli ja kupie i okaze sie ze konsola jest kradziona to czy moga jakos to sprawdzic lub ja zablokowac? np jak bede łaczył sie przez siec. Dodam ze konsola bedzie kupowana i uzywana w UK. dzieki i pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fialas 0 Napisano 21 Październik 2008 Przede wszystkim, ja na twoim miejscu wymagałbym paragonu jako dowodu zakupu i gwarancji. Jeżeli nei zależy ci chociażby na gwarancji i kupujesz z ręki do ręki bez żadnych serwisów aukcyjnych, to myślę, że problemu nie będzie, przynajmniej do czasu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 21 Październik 2008 Przeczytaj ten temacik --> http://www.ps3forum.pl/index.php?showtopic...&hl=uważaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 21 Październik 2008 [...] czy moga jakos to sprawdzic lub ja zablokowac? np jak bede łaczył sie przez siec. Dodam ze konsola bedzie kupowana i uzywana w UK.dzieki i pozdro Sprawdzić i zablokować nie mogą Ci, bo niby jak? Nie prowadzi nikt statystyk kradzionych PS3! Druga sprawa, kupisz nawet po okazyjnej cenie, to pewnie będzie drogo bo jak by inaczej... więc proś o dokument zakupu! Jeśli to prezent to musiał byc dowód zakupu lub gwarancja, wystarczy coś z pieczątką lub coś co wskazuje na zakup. Jeśli nie ma to olej to, lepiej dac więcej kasy a mieć pewność, że jak sie sypnie PS3 to będziesz miał gwarancje i serwis a nie akwarium... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasiu_20 0 Napisano 21 Październik 2008 wiec zadzwonilem do goscia i twierdzie ze konsola byla kupowana przez internet gdzies i wszystkie potwierdzenia zakupu mam ten co sprezentowal mu konsole i jest obecnie nie osiagalny ale jak bedzie to poprosi go o przeslanie tylko ze musze czekac a czekac nie chce bo moze byc za pozno a cena jest naprawde okazyjna. Co do gwarancji to i tak juz jakis czas minał wiec chyba dlugo juz nie bedzie wazna. DaraS podesłałes link tylko ze tam gosc juz wczesniej rejestrował PS3 a tu nie bo jest nie uzywana jeszcze zafoliowana i gosc wyglada na uciwego tylko zawsze jest to jednak ktos obcy i moze poleciec ....... Hades26 napisał ze nie moga sprawdzic bo nie maja spisów? ale czy napewno bo przy rejestracji do grania on line beda znali moje IP i łatwo moga trafic do mych bram a tego bym niechcial bo co mi da ze powiem to on mi ja sprzedal jak on powie ze to nie prawda Wiec nie wiem co robic kupowac czy nie jak sie okaze kradziona namierza ja czy nie ? a moze wszysto jest ok i jest tak jak ziom mowi kurde a cena to prawie polowa tego co w sklepie tak czy inaczej dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 21 Październik 2008 Oj uwierz mi, bez zbędnego rozpisywania się... nie trafią i nie wejdą w Twe bramy ... Jeśli masz okazję kupić za około (mniejsze około) połowę ceny nowej to bierz, ale ryzyko masz takie że Ci siądzie i kapa, lub kup nową... Jaka to cena, możesz napisać? w przeliczeniu na PLN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fialas 0 Napisano 21 Październik 2008 Piszesz, że gwarancja i tak się będzie kończyć, to co ten gość kupił nówkę konsolę od kogoś innego i trzymał ok. rok/dwa zafoliowaną w pudełku na strychu i po tym czasie swtierdził a po co mi ta maszynka do zbierania kurzu wezme i sprzedam. Mnie ten scenariusz nie podchodzi... Tak jak H@des pisze, jeżeli cena dużo niższa (ok. -50%) to bierz, inaczej nie zawracaj sobie tym głowy bo się jeszcze przelecisz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Larry_Nash 1 Napisano 21 Październik 2008 Hades26 napisał ze nie moga sprawdzic bo nie maja spisów? ale czy napewno bo przy rejestracji do grania on line beda znali moje IP i łatwo moga trafic do mych bram Oj, ja bym na twoim miejscu nie kupował. Jeszcze się okaże, że kradziona i zanim się obejrzysz, SAS wrzuci ci flashbanga przez okno i zacznie szturmować twój dom. A jak wiadomo, ci kolesie najpierw strzelają, a potem zadają... Chociaż nie, bo już nie ma komu zadawać pytań... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darnok 0 Napisano 21 Październik 2008 Koledzy bzdury ci gadają niektórzy. Mogą cię wyszukać poprzez IP, ale jeżeli cię dopadną, to pokażesz paluchem na tego angola i chyba nic się nie stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 21 Październik 2008 Koledzy bzdury ci gadają niektórzy. Mogą cię wyszukać poprzez IP, ale jeżeli cię dopadną, to pokażesz paluchem na tego angola i chyba nic się nie stanie. Bzdury to teraz gadasz Ty Jak go znajdą a nie znajdą, ale załóżmy że znajdą to na pewno wysadzą mu kwadrat a póxniej będą szukać dowodów zbrodni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasiu_20 0 Napisano 21 Październik 2008 w przeliczeniu i przy kursie 1=4.5 to bedzie jakies 780zl A co do tego IP to skad beda wiedziec ze ta konsola jest kradziona (oby nie:D)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 21 Październik 2008 w przeliczeniu i przy kursie 1=4.5 to bedzie jakies 780zlA co do tego IP to skad beda wiedziec ze ta konsola jest kradziona (oby nie:D)? normalnie Ci dac bana za gadanie glupot!... NIE BĘDĄ WIEDZIEĆ!... nie ma opcji, nie ma opcji, nie ma opcji!... przeczytaj 7x i załapiesz A cena jest gówniana, lepiej se kupic nową... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xAndre77x 1 Napisano 21 Październik 2008 w przeliczeniu i przy kursie 1=4.5 to bedzie jakies 780zl Kupujesz przez Neta - możesz oddać w 10 dni za zwrot kasę. Kupiłbyś za pobraniem - masz zawsze tą pewność... Rób co chcesz tylko potem nie płacz. Doadam jeszcze, że cena atrakcyjna (a jak jest to 60-tka, to bierz, bierz, BIERZ!!!!!!!!). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrianPL 1 Napisano 21 Październik 2008 Kupuj jak ci się spieprzy to dzwonisz do sony podajesz im nr seryjny swojej konsolki oni sparwdzają czy gwarancja nadal jest i gites naprawiają ci bez żadnego płacenia. ( ja tak mialem z Xboxem ) ale nie wiem jak z Sony pewnie jest tak samo "Wysadzą mi kwadrat" hahaha dobre xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Energit 0 Napisano 21 Październik 2008 ja bym nie brał. Raz pisze że dostał, raz pisze że kupił od kogoś. A jak bym podejrzewał że może być kradziona to nawet jak by nie było możliwości namierzenia mnie to i tak od ZŁODZIEJA bym nie kupił. Twój wybór Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajpek 0 Napisano 21 Październik 2008 też bym nie brał bo trochę to niepewne jest... a konsole mogą wykryć jeśli była kradziona i zgłoszono to taki przypadek był opisywany w psx extreme Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michaelius 0 Napisano 21 Październik 2008 Piszesz, że gwarancja i tak się będzie kończyć, to co ten gość kupił nówkę konsolę od kogoś innego i trzymał ok. rok/dwa zafoliowaną w pudełku na strychu i po tym czasie swtierdził a po co mi ta maszynka do zbierania kurzu wezme i sprzedam. Mnie ten scenariusz nie podchodzi...Tak jak H@des pisze, jeżeli cena dużo niższa (ok. -50%) to bierz, inaczej nie zawracaj sobie tym głowy bo się jeszcze przelecisz... Tia i pewnie jego babcia znalazla ja na strychu Sprawa śmierdzi na kilometr jakimś wałkiem. A co do namierzania wystarczy , że go złapią i gość cie sypnie, ale znajda u niego jakies maile z rozmow z toba o zakupie (jesli kontaktujesz sie ta droga). Zwlaszcza, ze za 300 funtow pewnie niedlugo bedze konsola 80+LBP+ DS3 w uk . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vanguard 0 Napisano 22 Październik 2008 strzeż się 'takich' okazji. ja raz skorzystalem. zostalem orzniety na 900 zloty, bo mialem 'okazje' kupic wypasiony zestaw audio 5.1 3 lata temu za 1.4 ceny. okazalo sie, ze orzneli przez 3 miesiace na laczna kwote ponad 300 k PLN na allegro. w koncu ich dopadli (po 1 roku czasu) kase mi zwrocili, bo balwany, nawet pieniedzy (?!) nie wydali tylko trzymali na koncie bankowym. konto poli zamrozila, przelano na konto sadu, sad rozpatrzyl wnioski poszkodowanych, poszkodowanym przelano pieniazki ale to historia z happy endem. nie zawsze tak sie konczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 22 Październik 2008 Dlatego mi nigdy nie przyszło do głowy kupować takich rzeczy jak PS3 na allegro. No chyba, że jest możliwy odbiór osobisty, ale tutaj też bym się wahał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajpek 0 Napisano 22 Październik 2008 na allegro można kupować droższe rzeczy ale od sprawdzonego sprzedawcy a nie od kolesia który ma dużo negatywów albo zerowy stan komentarzy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 22 Październik 2008 Hehe, ja chcę sprzedać grę na Allegro, ale nikt nie chce kupić - mam 0 komentarzy, a konto jest nowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajpek 0 Napisano 22 Październik 2008 to ryzyk ale jakbyś miał opcje za pobraniem to może ktoś by się jeszcze skusił ewentualnie odbiór osobisty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vanguard 0 Napisano 23 Październik 2008 na allegro można kupować droższe rzeczy ale od sprawdzonego sprzedawcy a nie od kolesia który ma dużo negatywów albo zerowy stan komentarzy... mhm, tak tez myslalem. kolesie którzy orżnęli ponad 30 osob na kwote ponad 300 k wkradli sie na 4 (!) konta super sprzedawców, z zerowymi negatywnymi aukcjami. wiec nie ma reguły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajpek 0 Napisano 23 Październik 2008 no to pozostaje odbiór osobisty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach