Skocz do zawartości
retrik

PS Store - Pytanie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś spotkał się z sytuacją iż była możliwość ściągnięcia płatnych pozycji z PS Store przy 0 stanie konta,

tj. mówiąc prosto ściągnąłem właśnie kilka pozycji między innymi Prince of Persia bez płacenia za nie, bez doładowywania konta, zainstalowałem i wszystko działa poprawnie.

Jestem nowym użytkownikiem, i jestem ciekaw czy nie przyślą mi "rachunku" pocztą

Pozdrawiam

reTrik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... raczej niemożliwe samo ściągnięcie, jak i otrzymanie rachunku... Może Sony coś spartoliło i sklep jest za free haha ide zobaczyć

Miałeś już kiedyś dodaną kartę? bo jeśli tak, to na koncie nie musisz mieć środków, store automatycznie może sobie doładować kase z karty, jeśli aktualnie brakuje na zakupy, więc sugeruję sprawdzić stan konta w banku czy coś nie uciekło...

Z jakiego store ściągałeś? patrzę na UK i wszystko jest tak jak być powinno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może miałeś dane karty zapisane na pleju i ci prosto z konta pociągnęło kasę ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przyblokowało tego typu transakcje, wcześniej nie doładowywałem konta, ale sprawdzałem możliwość wpisania danych karty (tj. czy karta jest obsługiwana w PS Story), wcześniej testowałem tę opcję ... z zakupem przy 0 stanie konta i nie było możliwe ściągnięcie czegokolwiek.

Aktualnie sprawdzałem stan konta: na chwilę obecną brak obciążenia, ale sprawdzę to jeszcze jutro.

Tylko jakim cudem bez potwierdzenia można ściągnąć płatne pozycje z PS Story bez potwierdzenia autentyczności danych ?

Czy zgodne jest z regulaminem ściągnięcie środków z karty z automatu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Właśnie przyblokowało tego typu transakcje, wcześniej nie doładowywałem konta, ale sprawdzałem możliwość wpisania danych karty (tj. czy karta jest obsługiwana w PS Story), wcześniej testowałem tę opcję ... z zakupem przy 0 stanie konta i nie było możliwe ściągnięcie czegokolwiek.

Aktualnie sprawdzałem stan konta: na chwilę obecną brak obciążenia, ale sprawdzę to jeszcze jutro.

Tylko jakim cudem bez potwierdzenia można ściągnąć płatne pozycje z PS Story bez potwierdzenia autentyczności danych ?

Czy zgodne jest z regulaminem ściągnięcie środków z karty z automatu ?

Jesliby brakowalo funduszy to widzialbys po drodze screen gdzie pisze o doladowaniu portfela, nawet jak numery sa zapisane. Do tego dostalbys maila od razu z potwierdzeniem. Jesli go nie bylo, a na bank nie miales funduszy, to masz giere za darmo . Na wszelki wypadek usunalbym dane karty dopoki sytuacja nie odczeka z 5 dni roboczych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jesliby brakowalo funduszy to widzialbys po drodze screen gdzie pisze o doladowaniu portfela, nawet jak numery sa zapisane. Do tego dostalbys maila od razu z potwierdzeniem. Jesli go nie bylo, a na bank nie miales funduszy, to masz giere za darmo . Na wszelki wypadek usunalbym dane karty dopoki sytuacja nie odczeka z 5 dni roboczych

1) na portfelu było 0 zł

2) maile z potwierdzeniem przyszły

3) na koncie bankowym nie widzę blokady podanej kwoty

4) opcja w menu "Automating Founding jest ustawiona na "Off"

w związku z czym mam pytanie, czy jest zapis w regulaminie pozwalający Sony ściągać kasę z karty z automatu skoro nie potwierdziłem transakcji?

szczerze powiedziawszy 1) nie widziałem żadnej informacji o tym że zostaną pobrane środki z mojej karty 2) nie zablokowano takiej możliwości transakcji mimo odp. ustawień w "Automating Founding" 3) dopiero po kilku takich pobraniach zablokowano dalszą możliwość a na portfelu pojawiła się kwota 9 zł 3) pozatym z tego co wiem wedle polskiego prawa przy zakupach internetowych mam prawo w ciągu 10 dni zrezygnować z zakupu bez poznani przyczyny

nie mam zamiaru płacić za te pozycje, w związku z czym prosił bym o jakieś informacje/wasze doświadczenia w przypadku takiej sytuacji.

Update 25-10-2008 11:17

Środki z karty zostały pobrane (niestety) dlatego uczulam wszystkich na przyszłość że w wypadku:

1) Wprowadzonych danych karty kredytowej do konsoli

2) i mimo opcji "Automating Founding" ustawionej na "Off"

sony może zrobić nam niestety niemiłą niespodziankę.

dla tych którzy nie chcą sobie przez przypadek (albo by zrobiło to dziecko) zablokować środków na karcie proponuje włączenie jeszcze jednej opcji tj. "Require Password at Checkout" na ""On" może jest bardziej czasochłonne ale przynajmniej w tym wypadku przed ściągnięciem napewno pojawi się ekran weryfikacyjny :]

Pozdrawiam i sorry za wieczorne zamieszanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[..]nie mam zamiaru płacić za te pozycje, w związku z czym prosił bym o jakieś informacje/wasze doświadczenia w przypadku takiej sytuacji.

To jak to sobie wyobrazales? Wszedles na strone gry, gdzie jest czarno na bialym podana cena, byles gotowy zaplacic ale nie pokazalo pobrania pieniedzy z karty, wiec postanowiles nie placic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.