Skocz do zawartości
Hades26

Trofea - deinstalacja z systemu PS3.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko...

Załóżmy że kupujemy grę, od razu ssa się update z trofeami (np w GTA4, Uncharted itd...) ale gra nam nie odpowiada i ją sprzedajemy, ale w naszych trofikach nadal widnieje info o stanie i ilości trofeów z danego tytułu!

Czy mozna takie info z systemu PS3 wywalić? W moim przypadku to dosyć uciążliwa kwestia, z powodu takiego że czesto mam nowy tytuł i za każdym razem gdy doda się opcja trofików do spisu, będzie tego sporo a część tytułów po prostu nie trzymam z powodu braku zainteresowania.

Jak to się ma do formatu systemu? czy spis zdobytych trofeów się usuwa? Ewentualnie czy po formacie trofea zaraz po zalogowaniu i synchronizacji znów ładuja nam się na PS3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedziałem na 100% że założysz taki topic albo się o to zapytasz A wchodząc tu wiedziałem że spotkam Hadesa ;p

Jeżeli zdobyłeś te kilka trophy z IV ale nie synchronizowałeś ich z serwerem to po formacie dysku i wejściu na siebie ściągną ci się te wszystkie trofea które zsynchronizowałeś, jeżeli już je zsynchronizowałeś to nie da się nic zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie... szkoda że tak jest i że się tak ma sprawa z trofeami, bo jak nam gra nie przypadnie do gustu a już się zapakowały trofea (np w GTA4 dostałem zaraz na początku gry od tak se...) to szklanka zbita, będą wisiały se w 'spisie' i zawalały miejsce...

Ech, szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa... co to przeszkadza poza tym, że głupio to wygląda, że graliśmy tyle tytułów, a w niektórych 0 trophies?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aaaa... co to przeszkadza poza tym, że głupio to wygląda, że graliśmy tyle tytułów, a w niektórych 0 trophies?

Wiesz, gdy wpadnie 20 tytułów w których czasem jest 1-2 trofiki to jednak zawala miejsce i mi przeszkadza! Jestem powiedzmy 'estetą', jak cos jest nie potrzebne to z chęcią tego sie pozbywam, sam rozumiesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hades napisz emaila do Sony z prośbą o usunięcie GTA z listy trophy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hades napisz emaila do Sony z prośbą o usunięcie GTA z listy trophy

Przem_2010, Ty to jak zwykle pomocny! szkoda że nie napisałeś abym se wyciął pilnikiem trofeów z GTA4!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiesz, gdy wpadnie 20 tytułów w których czasem jest 1-2 trofiki to jednak zawala miejsce i mi przeszkadza! Jestem powiedzmy 'estetą', jak cos jest nie potrzebne to z chęcią tego sie pozbywam, sam rozumiesz...

Powiedzmy że jak nie będziesz miał Platynki to wszystko co masz to zło i trzeba usunąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No powiedzmy, że jak nie mam w jakiejś grze minimum 50% to mnie drażni, razi itd i najchętniej bym przykleił plaster na ekranie w tym miejscu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic się nie da z tym zrobić, i co wy gdybacie ? Wszystko jest na serwerze powiązane z twoim kontem.

Jak chcesz się ich pozbyć, załóż nowe konto. Jest to jedyne wyjście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nic się nie da z tym zrobić, i co wy gdybacie ? Wszystko jest na serwerze powiązane z twoim kontem.

Jak chcesz się ich pozbyć, załóż nowe konto. Jest to jedyne wyjście.

Wszystko jest na serwerze... ok, ale zauważ że w większości przypadków gra instaluje na PS3 coś do synchronizacji z serwerem trofeów! Więc, może po formacie, gdy nie zainstalujemy dajmy na to update'u do GTA4 to w Trofeach nie będzie widoczna lista trofików?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka idea trofeów, informują nie tylko ile udało nam się gier skończyć na platynę, ale także czego nie potrafiliśmy zdobyć, na co nie poświęciliśmy czasu, a na czym zrezygnowaliśmy. Według mnie to bardzo dobrze i w pełni wyraża nasz stosunek do posiadanych/byłych gier. Gdyby było przeciwnie to pomyślcie ile osób zostawiało by w spisie samych gier ze zdobytą platyną, a pokasowali by tytuły z jednym pucharkiem (razem z tym pucharem). Wchodzisz na profil takiego delikwenta i myślisz: "Kurde wszystkie gry jakie posiadał przeszedł na platynę. Cokolwiek nie włączył, grał do końca. Prawdziwy gracz!".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wszystko jest na serwerze... ok, ale zauważ że w większości przypadków gra instaluje na PS3 coś do synchronizacji z serwerem trofeów! Więc, może po formacie, gdy nie zainstalujemy dajmy na to update'u do GTA4 to w Trofeach nie będzie widoczna lista trofików?!

Hades, dopóki jesteś offline, nie masz się o co martwić. Nie ściągniesz update'u.

Ale jak jesteś online, masz przekichane

Masz rację, dopóki nie ściągniesz patcha z Trophies, nie będziesz ich miał.

Inna sprawa, że online sobie nie pograsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale hades zsynchronizowałeś te zdobyte trofea z IV czy nie? bo jak nie to po formacie nie będziesz miał żadnych trophy ale gdy się zalogujesz na swoje konto i klikniesz na siebie (avatar) to ściągną ci się te trophy które zsynchronizowałeś tylko czyli IV nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zsynchronizowało się, ale kit z tym... własnie w oczekiwaniu na Tomba robię platynke w Burnout Paradise W 1,5h dziś zrobiłem juz nieco!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hades, zaklej sobie taśmą izolacyjną monitor w miejscach, gdzie masz te trofea i po sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hades, zaklej sobie taśmą izolacyjną monitor w miejscach, gdzie masz te trofea i po sprawie.

Larry dzięki za dobre rady Pewnie z książki kucharskiej je wybierasz

Choroba jakoś mi trudno się przyzwyczaić do Twojego avatara...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Up:

Nie z książki kucharskiej, tylko z poradnika majsterkowicza. A co do avatara - też mi się trudno przyzwyczaić. Ale potrzymam go jeszcze trochę, a potem pewnie zmienię...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi