Skocz do zawartości
Pips

Tatuaż w pracy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy nadal są jakieś problemy z tatuażem a przyjęciem do pracy? Czytałem już kilka for wygooglanych ale większość topiców było z 05-06 roku, chcę iść do policji w przyszłości to pisali o tym że mając tatuaż pod mundurem to nic się nie stanie ale ja bym chciał w widocznym miejscu go sobie zrobić, zmieniło się coś w tej sprawie? Tatuaż nie był by jakiś duży ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam czy nadal są jakieś problemy z tatuażem a przyjęciem do pracy? Czytałem już kilka for wygooglanych ale większość topiców było z 05-06 roku, chcę iść do policji w przyszłości to pisali o tym że mając tatuaż pod mundurem to nic się nie stanie ale ja bym chciał w widocznym miejscu go sobie zrobić, zmieniło się coś w tej sprawie? Tatuaż nie był by jakiś duży ;p

Tylko nie mow ze na czole

Wlasnie przylaczam sie do pytania Pipsa, pracujac w media i chodzac po sklepie w krotkim rekawie kiedys widzialem akcje, ze kierownik zwrocil uwage pracownikowi, iz nie moze on "eksponowac" Swojego tatka... i kazal mu zalozyc koszule z dl rekawem lub polar.. a jak jest w sluzbach?? tego nie wiem... a chcialbym sie dowiedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w wywiadzie nie można mieć żadnych znaków szczególnych... wliczając w to tatuaże. Podejrzewam, że w policji również.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh ja mam nie stety wyrok w zawieszeniu jeszcze wiec nie polecam ci isc do policji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ehh ja mam nie stety wyrok w zawieszeniu jeszcze wiec nie polecam ci isc do policji

No to masz się czym chwalić faktycznie! Z drugiej strony założę się że spora część tu będących ma zawiasy za coś! Zresztą, w tym kraju nie trudno dostać 'karę' aby wspomóc budżet sądów...

Ja będąc w szkółce wojskowej zrobiłem sobie tatuaz na przedramieniu, w sumie jest od ramienia do prawie łokcia na prawej ręce, dosyć spory! Podobno w wojsku nie można, a jednak... chodziłem z bandażem przez tydzień i jakoś kadrze nie przeszkadza!

Inna sprawa w lato, ludzie starszej daty wiążą tatuaż z więzieniem, więc dziwnie patrzą jak idę w krótkim rękawie i coś mi wystaje z pod niego, ale wychodzę z założenia że to ich problem, nie mój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W policji nie mozesz miec zadnego tatuazu w widocznym miejscu, a to co masz pod mundurem, to twoje brocha. Tylko ze mundur, to tez koszula z krotkimi rekawami (okres letni), wiec przedramie odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ta na czole i napis chwała wspaniałej dobrej policji ^^ taki żarcik : o

A na serio to pod okiem dokładnie taki sam http://img134.imageshack.us/img134/6191/mirrorsedgeuz7.jpg tak mi się spodobał że gdyby nie te zabobony i problemy z pracą to już bym go zrobił no ale...

To pewnie musi bolec... w takim miejscu. Mnie koles dziaral na nodze przez 13h.. wielkiego tribala w kolorze. Ale warto bylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To pewnie musi bolec... w takim miejscu. Mnie koles dziaral na nodze przez 13h.. wielkiego tribala w kolorze. Ale warto bylo

13h to duzo, nie znam sie na tatuazach ale tribal to jakis kolorowy czy cos? Nie rozumiem tylko ludzi, ktorzy tatuuja sobie siurdasa czy jakies inne intymne czesci ciala...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na serio to pod okiem dokładnie taki sam http://img134.imageshack.us/img134/6191/mirrorsedgeuz7.jpg tak mi się spodobał że gdyby nie te zabobony i problemy z pracą to już bym go zrobił no ale...

Pożycz od kobiety kredkę, niech Cię umaluje i sprawdź jak reaguje społeczeństwo.

Śmiało możesz dziergac napis na czole i iśc do policji, w najlepszym wypadku dostaniesz się do antyterrorki i będziesz latał w kominiarce, w najgorszym dadzą Ci pałkę, tarczę i kask, a potem wyślą na mecze Kolejorza na wyjeździe na Łazienkowską.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe. Widac Pips zes mlody jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo chce dziare?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może bym tego żałował w wieku 50 lat ale przemyślałem sprawę na poważnie i bym zrobił to już nawet dziś gdyby nie problemy z pracą właśnie ;/ przy składaniu wniosku o prace sprawdzają czy byłem karany więc nie rozumiem takiego zabiegu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bo chce dziare?

Nie bo chce dziare. Bo chce dziare z Mirror's Edge pod okiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym wywabienie tatoo laserem jest drogie tylko u nas, na zachodzie nie ma z tym problemu. Bez blizny i innego rodzaju oszpecenia. Wiec zawsze mozna to odkrecic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaa... zupelnie jak Mike Scofield z Prison Break jo?? w amerykanskim stylu wszystkie dziary usuniete w pare minut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie bo chce dziare. Bo chce dziare z Mirror's Edge pod okiem

Ładnie wygląda i nie za duży więc mi pasuje a PK trenuje od jakiegoś czasu wiec to tak jakby wszystko co z PK związane to chcę mieć albo umieć ^^

Poza tym wywabienie tatoo laserem jest drogie tylko u nas, na zachodzie nie ma z tym problemu. Bez blizny i innego rodzaju oszpecenia. Wiec zawsze mozna to odkrecic.

E tam, usuwanie boli chyba ze 4X mocniej niż zrobienie.

taaaa... zupelnie jak Mike Scofield z Prison Break jo?? w amerykanskim stylu wszystkie dziary usuniete w pare minut

Jemu to jak czytałem malują ten tatuaż 3H farbami ;p

Mój najlepszy kolega opowiadał mi to jak jego kolega z klasy (fan skazanego na śmierć, też lubię skazanego ;p ) zrobił sobie chiński czy tam japoński napis na ręce swojego imienia to potem miał wojnę z matką w domu i w ogóle miał permanentnego bana na wszystko bo zrobił to potajemnie ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ktoś tu kojarzy film "Od zmierzchu do świtu". Tam postać grana przez Roberta Clooney'a miała świetny tatuaż (od dłoni aż po bark).

Jak się dorobię to taki sobie pierdyknę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem czy ktoś tu kojarzy film "Od zmierzchu do świtu". Tam postać grana przez Roberta Clooney'a miała świetny tatuaż (od dłoni aż po bark).

Jak się dorobię to taki sobie pierdyknę

Nom byl kapitalny, ale niestety nie mam takiej rzezby, zeby takowy dobrze pasowal Wygladalbym jak zebra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ładnie wygląda i nie za duży więc mi pasuje a PK trenuje od jakiegoś czasu wiec to tak jakby wszystko co z PK związane to chcę mieć albo umieć

A umiesz TAK?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A umiesz TAK?

Salta to nie Parkour No ale to 3 in 1, freerun, salta i pk. Gdybym miał taką dzielnicę to czemu nie ale ja żyje w trochę uboższej i nie mam gdzie prawie ćwiczyć ;p

uboższej w sensie dla pk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Salta to nie Parkour No ale to 3 in 1, freerun, salta i pk. Gdybym miał taką dzielnicę to czemu nie ale ja żyje w trochę uboższej i nie mam gdzie prawie ćwiczyć ;p

uboższej w sensie dla pk

kiepskiej baletnicy....

a wracajac do tematu, do tych co sa w temacie dziarania sie: czy za projekt sie placi osobno? i ile?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki "tatuaz" pewnie mozesz sobie zrobic makijazem permanentnym, ktory ci zejdzie po 2-3 latach (moja mama ciagle sobie robi eyeliner w ten sposob). niby trzeba to odnawiac, ale zawsze jesli beda jakies problemy to mozna poczekac i sam zniknie. z drugiej strony... powiem ci to jako osoba bardzo otwarta i tolerancyjna (jedyne co mi naprawde nie pasuje z tego typu rzeczy to bardzo duze tunele..). ten tatuaz na facecie bedzie wygladal po prostu... zle. dla mnie straszny turn-off bo imo pasuje tylko do kobiety i tez nie do kazdej. moze gdyby byl troche prostszy ale ten z ME jest za delikatny. no ale to tylko moja opinia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
taki "tatuaz" pewnie mozesz sobie zrobic makijazem permanentnym, ktory ci zejdzie po 2-3 latach (moja mama ciagle sobie robi eyeliner w ten sposob). niby trzeba to odnawiac, ale zawsze jesli beda jakies problemy to mozna poczekac i sam zniknie. z drugiej strony... powiem ci to jako osoba bardzo otwarta i tolerancyjna (jedyne co mi naprawde nie pasuje z tego typu rzeczy to bardzo duze tunele..). ten tatuaz na facecie bedzie wygladal po prostu... zle. dla mnie straszny turn-off bo imo pasuje tylko do kobiety i tez nie do kazdej. moze gdyby byl troche prostszy ale ten z ME jest za delikatny. no ale to tylko moja opinia.

Zgadzam sie. I nie dosc ze do kobiety pasuje to jeszcze do skosnookiej kobiety zwlaszcza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zgadzam sie. I nie dosc ze do kobiety pasuje to jeszcze do skosnookiej kobiety zwlaszcza

A może Pips jest EMO?

Do tego różowe pasemka i jesteś jak z Blog 27

a wracajac do tematu, do tych co sa w temacie dziarania sie: czy za projekt sie placi osobno? i ile?

Jeśli to nie będzie "niewiadomo co" i zrobisz to w tym samym studiu to nie powinno Cię dodatkowo kosztowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi