Skocz do zawartości
lesin

Zewnetrzny tuner TV

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chce sobie kupić takie urządzonko jak w temacie, do podłączenia bezpośrednio do DSUB w monitorze, bez udziału kompa.

Mam teraz laptopa, monitor i tv obok siebie i od takiej ilosc ekranów dostaje piździelca, więc chce wywalić tv i oglądać telewizje na monitorze.

Zalezy mi zeby obraz był ok, porownywalny w jakosci do normalnego TV, chociaż nie wiem jak takie tunery skaluja sygnał do 16:10. jak ktoś używa takiego czegoś, to dajcie znać jakiego modelu i jak sygnał wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem te tunery i na allegro , i googlałem także ale zależy mi na odczuciach od użytkowników, a nie suchych danych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpię, że znajdziesz (bo i sprzęt mało popularny) - jakkolwiek... Avermedia to firma, która od dłuższego czasu bawi się w sprzęt TV do pecetów, sam miałem kiedyś kartę telewizyjną od nich (całkiem solidna, mała ilość zakłóceń z komputera - dobre filtry), więc czysto teoretycznie, mógłbyś kupować w ciemno - jednakże, jeżeli masz w pobliżu sklep komputerowy, który być może posiada takowe lub podobne urządzenie na stanie, warto byłoby wybrać się do nich celem ustalenia, czy w przypadku, gdyby urządzenie nie sprawdzało się u ciebie w domu, mógłbyś zwrócić, je do sklepu bez utraty pieniążków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak chyba zrobie - skocze na giełde, i każe sobie podłączyć. ostatnio używałem karty tv z 6 lat temu, jakiegos pixelview i była kiszka. ale moze teraz sie juz jakosc polepszyła, najbardziej mnie martwi skalowanie formatu, zeby w panoramie nie bylo zadnych dziwnych rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akuratnie ten model ma kontrolę nad tym - poczytaj dokumentację, która jest dostępna na stronie producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi