Skocz do zawartości
Lemoniada

Playstation 3 nie czyta mi pendriva dlaczego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moja playstation 3 nie czyta mi pendriva, chciałem wgrać patch do pes2009 , zgrałem foldery na pendriva włożyłem do wejścia USB 1 jak i 2 i wcisnąłem save data utylity, i wogóle nie pokazuje mi tam pendriva, nawet jak zgram jakies mp3 to w music tez nic nie mam , próbowałem poruszac penem i nic, zym to jest spowodowane, czy jest gdzies coś w ustawieniach może że trzeba zmienić w playstation aby czytało pena?

Prosze o pomoc

Jak w zasadzie sprawdzić czy czyta pendriva, proszę o ścieżke , jak włożę pena w USb z menu głównego gdzie powinienem sie udać aby znaleźć pena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Lemoniada napisał:
Witam

Moja playstation 3 nie czyta mi pendriva, chciałem wgrać patch do pes2009 , zgrałem foldery na pendriva włożyłem do wejścia USB 1 jak i 2 i wcisnąłem save data utylity, i wogóle nie pokazuje mi tam pendriva, nawet jak zgram jakies mp3 to w music tez nic nie mam , próbowałem poruszac penem i nic, zym to jest spowodowane, czy jest gdzies coś w ustawieniach może że trzeba zmienić w playstation aby czytało pena?

Prosze o pomoc

Jak w zasadzie sprawdzić czy czyta pendriva, proszę o ścieżke , jak włożę pena w USb z menu głównego gdzie powinienem sie udać aby znaleźć pena?

1. Format pena w FAT 32.

2. Katalog PS3.

3. W tym katalogu - kolejny katalog MUSIC (jeśli chodzi o mp3), nie wiem jak z patchem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile mi wiadomo, to wszelkiego rodzaju patche można ściągnąć tylko włączając daną grę, i będąc podłączonym do PSN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  DayD napisał:
O ile mi wiadomo, to wszelkiego rodzaju patche można ściągnąć tylko włączając daną grę, i będąc podłączonym do PSN.

ale tu zapewne chodzi o "option file" stworzony przez fanów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj tak: na penie stwórz katalog PS3 --> SAVEDATA i tam wrzuć patch. chyba powinno wszystko działać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to nie widzi?

Wsadzasz pena do PS3 i nie pokazuje się nowy katalog w zakładkach movies, music i photos?

Poza tym nie słyszałem o wgrywaniu patcha przez pena. Ale jeśli jest jak wspomniał kolega powyżej to odsyłam do instrukcji gry tam musi być napisane krok po kroku jak to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby zrobić fat 32 wchodzisz do mój komputer, naciskasz prawym przyciskiem myszy na dyskk g (pendrive) i formatuj. wybierz system plików i rozpocznij

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  kamilio991 napisał:
Żeby zrobić fat 32 wchodzisz do mój komputer, naciskasz prawym przyciskiem myszy na dyskk g (pendrive) i formatuj. wybierz system plików i rozpocznij

A weź spróbuj pendrive sformatować inaczej niż FAT32...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie po "najechaniu" na PENA w menu PS3 nacisnij "kółko" na padzie i daj "pokaz wszystko"

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  HPL napisał:
Ewentualnie po "najechaniu" na PENA w menu PS3 nacisnij "kółko" na padzie i daj "pokaz wszystko"

Pozdrawiam

Zamknijcie temat, napisał już, że działa, a się kolejne odpowiedzi bez sensu pokazują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.