abarth 0 Napisano 18 Listopad 2008 Witam chciałbym sie dowiedziec jak to jest z uzywanymi grami czy kupując gre używaną będe mógł grac po internecie czy cd-key został wykozystany na ip pierwszego wlasciciela albo gra zarejestrowana została na jego ip czy cos takiego nieistnieje i mozna kupowac gry z drugiej ręki bez obawy oto ze nie pogram po internecie? (Chcę kupic GTA4 i Colina Dirta) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlos26 2 Napisano 18 Listopad 2008 nie ma zadnych obaw PS3 to nie PC w grach nie ma cd-keyow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 18 Listopad 2008 Śmiało można. PS3 nie rysuje płyt więc jeśli ktoś nie rzuca nią po pokoju to można od niego brać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojek_gacek 0 Napisano 18 Listopad 2008 Śmiało można.PS3 nie rysuje płyt więc jeśli ktoś nie rzuca nią po pokoju to można od niego brać W przeciwieństwie do xboxa360 bo tam sprawa jest juz nie tak bardzo jasna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abarth 0 Napisano 18 Listopad 2008 W przeciwieństwie do xboxa360 bo tam sprawa jest juz nie tak bardzo jasna A jak jest w xoboxie360? ze tak spytam z ciekawości ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Neddih 1 Napisano 18 Listopad 2008 Tak samo. Ludzie nawet na piratach on-line grają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DayD 0 Napisano 18 Listopad 2008 A jak jest w xoboxie360? ze tak spytam z ciekawości ? Jest tak, że trzeba uważać aby nie poruszać konsolą, gdy w napędzie znajduje się płyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gray FOX 0 Napisano 18 Listopad 2008 Co najważniejsze- cena jest niska- swojego mgs4 wyhaczyłem za 120zł + 15 zł przesyłka pod drzwi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 18 Listopad 2008 A jak jest w xoboxie360? ze tak spytam z ciekawości ? Gry potrafią się porysować bo "niewiadomodlaczego". W sumie czytnik w X360 jest chyba niższej jakości (rysowanie i głośność). Tak samo. Ludzie nawet na piratach on-line grają... Potem M$ wydaje patch który banuje przerobione konsole i zaczyna się płacz oraz zbieranie na nową (i wieeeele ofert tanich X360 bez możliwości gry online na allegro). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borys85 1 Napisano 19 Listopad 2008 Gry potrafią się porysować bo "niewiadomodlaczego". W sumie czytnik w X360 jest chyba niższej jakości (rysowanie i głośność). X czyta płyty igłą jak gramofon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
3pstrzy 11 Napisano 19 Listopad 2008 X jest lepszy bo czyta plyty troche glebiej :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 19 Listopad 2008 co do kupowania używek to warto po zaglądać na strony typu dvd.co.uk. można tam kupić nowe gry w cenie używek na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyk 17 Napisano 19 Listopad 2008 Witam chciałbym sie dowiedziec jak to jest z uzywanymi grami czy kupując gre używaną będe mógł grac po internecie czy cd-key został wykozystany na ip pierwszego wlasciciela albo gra zarejestrowana została na jego ip czy cos takiego nieistnieje i mozna kupowac gry z drugiej ręki bez obawy oto ze nie pogram po internecie? (Chcę kupic GTA4 i Colina Dirta) Ja często kupuje na allegro. Jest szybko, tanio i nie dostaje badziewia. Ludzie kupują grę, przechodzą ją w 2 dni i puszczają na aukcjach za dużo mniej więc parę dni po premierze da się kupić sporo taniej. Jak mówili koledzy, nie ma problemu z graniem online. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mozgu 5 Napisano 19 Listopad 2008 W takim razie czemu w PES 2008 trzeba wpisać cd-key żeby zagrać online? Pytam bo mam ta grę pożyczoną, ale nie mam do niej pudełka (a na nim właśnie jest chyba ten cd-key) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAATSS 2 Napisano 20 Listopad 2008 Jest tak, że trzeba uważać aby nie poruszać konsolą, gdy w napędzie znajduje się płyta. Ciekawe jest to co mówisz... Mam X360 Elite'a z Falcon'em i u mnie taki "bajer" nie występuje... Raz nawet mi spadł podczas przenoszenia do drugiego pokoju i tylko dysk wypadł... Włożyłem, odpaliłem i dalej grałem... PS: Dlaczego ludzie nie posiadający X'ów wypowiadają się na ich temat?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 20 Listopad 2008 PS: Dlaczego ludzie nie posiadający X'ów wypowiadają się na ich temat?! Bo wielu już się nacięło i opisało swoje przeżycia A tak serio... Nie powinno tak być - masz rację. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adar 1 Napisano 20 Listopad 2008 Ciekawe jest to co mówisz... Mam X360 Elite'a z Falcon'em i u mnie taki "bajer" nie występuje... Raz nawet mi spadł podczas przenoszenia do drugiego pokoju i tylko dysk wypadł... Włożyłem, odpaliłem i dalej grałem...PS: Dlaczego ludzie nie posiadający X'ów wypowiadają się na ich temat?! Pewnie dlatego, że ludzie nie posiadający PS3 wypowiadają się na ich temat w podobny sposób. Taka już jest ludzka natura, w necie nikt nie pisze, że mu wszystko działa, tylko narzekają, że coś nie działa. A wracając do tematu - nie spotkałem jeszcze gry na ps3, która wymagałaby cd-keya, więc nie bardzo chce mi się wierzyć, że PES go wymaga. Dziwne to, tym bardziej,że cd-key ma chronić przed piractwem, które na ps3 nie występuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saincik 1 Napisano 20 Listopad 2008 A wracając do tematu - nie spotkałem jeszcze gry na ps3, która wymagałaby cd-keya, więc nie bardzo chce mi się wierzyć, że PES go wymaga. Dziwne to, tym bardziej,że cd-key ma chronić przed piractwem, które na ps3 nie występuje. Nie posiada Cd-Keya jako takiego, tylko jak chcesz grac online, to musisz podac taki klucz przy rejestracji, a zatem odsprzedajac gre, sprzedajacy musi podac loginy do konta ktore zalozyl. Wiec nie chodzi tylko o piractwo, ale tez o drugi obieg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osik110 0 Napisano 22 Listopad 2008 ma racje ja tez kupilem uzywke PRO 08 i potrzebny jest cd-key CD-keya mam ale juz byl widocznie zarejestrowany i nie moge grac ((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyr 14 Napisano 22 Listopad 2008 przy pes2008 musisz miec dane poprzedniego właściciela gry tez kupiłem i męczyłem sprzedającego o te dane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 22 Listopad 2008 Tak samo jest w Metal Gear Online. Musisz posiadać login i hasło, aby zagrać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 23 Listopad 2008 we wszystkich grach KONAMI tak jest, w każdej kolejnej coraz większe przeszkody są dla osoby chcącej kupić/sprzedać używaną grę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach