Skocz do zawartości
bartasblack

Dobre czasopisma o PS3

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie...chciałbym poznać Wasze zdanie o obecnych na rynku czasopismach branżowych, czyli głównie o wszystkim co z PS3 związane. Które czasopisma najlepiej Wam się czyta i ile wiosen już macie na karku bo to też jest ważne. Ja mam 28 lat i dopiero od niedawna zacząłem kupować jakiekilwiek magazyny o konsolach, stąd moje zapytanie do Was. Jakie miesięczniki o PS3 i nie tylko i za co cenicie sobie najbardziej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PSX Extreme

I to Ci wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fajnie, dzięki, ale temat jest grubo sprzed ponad roku więc może zaczekam na jakieś świeższe spojrzenie

Jeśli chodzi o mnie nic się pod tym względem nie zmieniło.

Lat 22 - czytam Extreme już od ok. 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Neo+ jest w stanie stagnacji i nadal wali obrazki na 3/4 strony i minimum treści, pozostaje PsxExtreme. Dobre czasopismo, czasem, jak okładka zaciekawi, kupię. Na pewno nie odstrasza tak, jak N+ //chociaż oni raz dali DVD z demem GoW2 //

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na rynku są dwa czasopisma o konsolach - PSXtreme i Neo Plus, mi do gustu przypadło to pierwsze, teraz zaczęło wychodzić też Engarde - ale oprawa mi nie pasuje - ogólnie gazeta raczkuje jak na razie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że też jeszcze nie wpadli aby dawać gry do gazetki. 50tyś ps3 - tyle chwalą się, że sprzedali w Polsce. ciekawi mnie jaka jest średnia sprzedaż gier w Polsce na ps3. sprzedaż gazety z grą za np 10zł dla 20tyś właścicieli ps3 chyba by się opłaciło wydawcy. wiadomo, że były by to starsze tytuły ale na pewno nie jeden by sobie uzupełnił kolekcję. na pc to działa, więc dlaczego nie na konsolę?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo gry w porównaniu do konsol na PC są tanie jak barszcz. Proszę podaj mi tytuł, który kosztuje na PS3 10 zł... Oczywiście na BD:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatkowo - na PC firmy różnie sobie cenią licencje na odsprzedanie takiej gry do gazety - pomyśl sobie ile by kosztowała taka licencja od Sony - zdeczkę za dużo jak na polskie realia, jedynie na co możemy kiedyś liczyć to oficjalna gazeta z demami choć i to mało prawdopodobne a zapewne byłą by droga - bardziej by się opłacało ściągnąć demo z PSS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena zależy od tego jak się dogadasz oraz ile możesz zapewnić zbytu. jedynym problemem może być to, że np cd action sprzedaję się pewnie w ilości ponad 100tyś a gazetki na ps3 w dużo mniejszej ilości. gwarantując pewną ilość sprzedanych egzemplarzy można negocjować cenę. a niech nawet będą to gry z pss. były by tańsze i stały ładnie na półeczce. pytanie czy w ogóle ktoś kiedyś myślał o tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 49,99 zeta z oryginalną gierkę bym mógł kupić gazetę.

A wracając do tematu to nie mam zamiaru wydawać kasy, wystarczy mi PS3site i polygamia (to drugie odwiedzam od niedawna ale mają kupę informacji tak gdzieś 20 newsów/dzień)

Jak wyszło CDA Konsole to kupiłem ale to był 1 część tylko i więcej nie wydają, a kupiłem bo kolega kupuje CDA i lubię to czytać ;p

---

Albo po kilka demek powinni wrzucać na płytę i odpalało by się je z konsoli ale pewnie Sony by na to nie zezwoliło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi brakuje CDA Konsole. Zaufani ludzie. Moim zdaniem czasopisma o konsolach w Polsce mają się bardzo źle. PSXe? Jeżeli lubisz teksty z gimnazjum - zapraszam. Neo+? Trochę lepiej, ale jednak nie to co Tygryski lubią najbardziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś kupowałem magazyny o grach, jak jeszcze nie było internetu. Teraz wolę przeczytać opinię o grze chociażby na tym forum od kilku osób. Książki, komiksy zdecydowanie w klasycznej formie, ale czasopisma to trochę przeżytek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PSXe? Jeżeli lubisz teksty z gimnazjum - zapraszam.

Jak i rzetelność, ekskluzywne materiały oraz masę publicystyki - zapomniałeś prawdopodobnie dodać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie zainteresowałem się cd konsola i przeczytałem, że zaprzestali bo im się nie opłacało. szkoda, oni mieli siłę przebicia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kiedyś kupowałem magazyny o grach, jak jeszcze nie było internetu. Teraz wolę przeczytać opinię o grze chociażby na tym forum od kilku osób. Książki, komiksy zdecydowanie w klasycznej formie, ale czasopisma to trochę przeżytek.

Dokładnie, w erze internetu niektóre czasopisma są wogóle nie potrzebne, lepiej poczytać i poznać opinie z kilku źródeł niż jedną która wiekszości może nie trafić w gusta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niektóre

Słowo klucz Twojej wypowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

psx, 21 lat ale gralem w bierki juz u mamy w brzuchu i byle szitu na ten temat bym nie czytal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz przeczytałem PSX - porozrzucane chaotycznie teksty, w dodatku nie najwyższych lotów. Jak ktoś powiedział - rodem z gimnazjum. Chcieli być zabawni na siłę, a wyszło jak w amerykańskich komediach - wszystkie żarciki i odniesienia nawiązywały do seksu.

Pod tym względem Neo+ wypada lepiej, ale też nie idealnie. Może już za stary jestem (prawie 32), ale takie były moje spostrzeżenia. Zresztą gazeta ma inny target (jedna i druga), znacznie młodszy, więc czego wymagać.

Obecnie czytam Neo+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio kupiłem pierwszy nr ENGARDE i muszę powiedzieć że przeczytałem od deski do deski. Ciekawe teksty, merytorycznie nie za długie ani nie za krótkie, pisane przez osoby które jak ja zaczynały swoją przygodę od atarynek czy commodorowców a pierwszą ich konsolą był pegasus Moim pierwszym kupowanym magazynem był Bajtek (mam nr 2!) Oczywiście oni jeszcze raczkują, trochę rzeczy brakuję np bardziej konkretnej, podzielonej na szczegóły, oceny końcowej. Po przeczytaniu ENGARDE kupiłem NEO+ i jestem w trakcie oceny. Po wypowiedzi kilku starszych czytelników boję się kupić PSX ale i tak to zrobię chcąc się przekonać czy faktycznie w tym ostatnim jest niski tzn "młodzieńczy" poziom tekstów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja n=miałem Bajtki, Gamblery, Secret Servisy, Top-Secrety and many , many more ale jesli o teraźniejsze czasy i kolnsole to przychyle si edo opinie większości i powiem, że PSX Extreme jest naprawdę niezłe. Nie wiem jak to nowe Engarde bo wyszedł dopiero jeden numer.

lat 27.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SS to byla najlepsza gazetka w temacie! A w tej chwili jedynie psx... 24 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi