Pips 16 Napisano 26 Listopad 2008 Oczywiscie to hologram ale moze pogramy na holograficznych wyswietlaczach w nowe PS4 jak juz wyjdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 26 Listopad 2008 Fajnie to wygląda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Larry_Nash 1 Napisano 26 Listopad 2008 No trzeba przyznać, że robi wrażenie... o.O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 26 Listopad 2008 A jak by ktos tam nie doczytal potwor (hologram) ma wielkosc 15 metrow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saincik 1 Napisano 26 Listopad 2008 A jak by ktos tam nie doczytal potwor (hologram) ma wielkosc 15 metrow To za duzy jak na nessie ta ma ponoc 10 m Ale konkretne, kiedys postawie sobie cos podobnego w game roomie Skaczace 15m Sackboye Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 26 Listopad 2008 Tak sobie teraz mysle ze grafika idzie w strone fotorealizmu, to jak te hologramy byly by uzywane w grach to pewnie z czasem takie hologramy stawaly by sie ladniejsze, bo ten potwor to pewnie jest przezroczysty, a z czasem moze staly by sie kolorowe i nie przezroczyste, a kto wie czy tez nie mozna bylo by dotykiem takiego holograma poczuc ale to pewnie nie predko bylo by Juz widze te porownania z xboxa i ps i klotnie fanboyow: a bo ja mam ladniejszego hologramka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arab 271 Napisano 26 Listopad 2008 A mnie się widzi np wyświetlanie obrazu na monitorze, a np GUI - pasek życia, ilość naboi itp przed nim... może radar w 3D? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 26 Listopad 2008 branża xxx już czeka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 26 Listopad 2008 ........................... Japończycy potrafią wszystko! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 26 Listopad 2008 Jeszcze upłyną dłuuuugie lata zanim hologramy staną się na tyle rzeczywiste że wejdą na dobre w nasze życie, przyznać trzeba jedno potwór robi wrażenie ale gdzie tam do idealnego odwzorowania (lata świetlne ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 26 Listopad 2008 Jeszcze kilka lat temu hologram był dla nas Sci-Fi. Ostatnio rozwój elektroniki pędzi z zawrotną prędkością, więc możemy mieć swoje własne wyświetlacze obrazów 3D wcześniej niż sądzimy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saincik 1 Napisano 26 Listopad 2008 Jeszcze kilka lat temu hologram był dla nas Sci-Fi.Ostatnio rozwój elektroniki pędzi z zawrotną prędkością, więc możemy mieć swoje własne wyświetlacze obrazów 3D wcześniej niż sądzimy Posadze sobie taki hologram przy biurku w robocie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyk 17 Napisano 26 Listopad 2008 niezły bajer chce taką nessi w domu, obiecuje że będę po niej sprzątał ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xiem 1 Napisano 26 Listopad 2008 Tak sie akurat sklada, ze to nie hologram, a obraz wyswietlany na pewnego rodzaju plaszczu wodnym. Wpis o tym byl jakies .. 3, 4 miesiace temu na valhalli. Co nie znaczy, ze mi sie to nie podoba, bo wyglada super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 26 Listopad 2008 Mi się przypomniały hologramy z Star Warsa... tylko w większej skali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyk 17 Napisano 26 Listopad 2008 Tak sie akurat sklada, ze to nie hologram, a obraz wyswietlany na pewnego rodzaju plaszczu wodnym. Wpis o tym byl jakies .. 3, 4 miesiace temu na valhalli. Co nie znaczy, ze mi sie to nie podoba, bo wyglada super. nikt nie przypuszczał, że mowa tutaj o tym poraz pierwszy ^^ możesz wyjaśnić to, że nie jest to hologram? płaszcz wodny? na jakiej zasadzie to działa bo nie rozumiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlos26 2 Napisano 26 Listopad 2008 mi nie wygladalo zeby tam byl plaszcz wodny a taki holo widzialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 26 Listopad 2008 Tak sie akurat sklada, ze to nie hologram, a obraz wyswietlany na pewnego rodzaju plaszczu wodnym. Wpis o tym byl jakies .. 3, 4 miesiace temu na valhalli. Co nie znaczy, ze mi sie to nie podoba, bo wyglada super. Ja czytałem ze to hologram no ale może masz rację. nikt nie przypuszczał, że mowa tutaj o tym poraz pierwszy ^^możesz wyjaśnić to, że nie jest to hologram? płaszcz wodny? na jakiej zasadzie to działa bo nie rozumiem Tak zwane next genowe telewizory, wlewasz wodę w specjalny pojemniczek a potem z takiego podłużnego paska są wystrzeliwane w górę kropelki a dokładniej jedna taka mini kropelka to jedna milionowa część litra a tych kropelek wystrzeliwuje się bardzo dużo co pozwala potem rzucać na to obraz np. z projektora HD i grać na tym, a jak przejdziemy przez ten płaszcz wodny jak to Xiem nazwał to nie jesteśmy mokrzy bo w końcu to bardzo mini kropelki. Nie wiem czemu nazywają to telewizorami bo one obrazu nie wyświetlają a pozwalają tylko na to by obraz na nie padał. Obraz nie jest jeszcze idealny ale pracują nad tym by w przyszłości jakiś dziur w tym płaszczu nie było, widziałem to na discovery science i mówili że takie początkowe wersje już są w sprzedaży ale nie słyszałem jeszcze by to było w sklepach a i nie szukajcie tego w Polsce na pewno ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajpek 0 Napisano 28 Listopad 2008 fajnie to wygląda jak będą kiedyś takie hologramy tylko że home i z rozdzielczością full hd albo i lepszą to będzie coś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wolfman 1 Napisano 21 Styczeń 2009 Ciekawe choc w warunkach domowych mało praktyczne ;-) ,co innego w ogrodzie . Osobiście czekam na okularki 3D które to zapowiedziało samo "SONY",gdyby ten pomysł wypalił ($) sądzę iż w przyszłości moglibyśmy doczekac się podobnych wynalazków jak ten z filmiku przystosowanych do warunków domowych . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuviks 78 Napisano 21 Styczeń 2009 w domu się nie przyda ale przyznam że bardzo fajnie to wygląda :P zachowywał się jak prawdziwy co nie znaczy że go widziałem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emenems 0 Napisano 21 Styczeń 2009 mi nie wygladalo zeby tam byl plaszcz wodny a taki holo widzialem kiedy? przeniosles sie w przyszlosc ? hologramow jeszcze nie wynaleziono, a ten dino to gra swiatel i dobre rozpylenie wody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wolfman 1 Napisano 24 Styczeń 2009 (edytowane) kiedy? przeniosles sie w przyszlosc ? hologramow jeszcze nie wynaleziono, a ten dino to gra swiatel i dobre rozpylenie wody ....ja również widziałem .... w tv na Discovery Science pokazywali działający prototyp ,wyświetlany obraz mierzył 10na 10 ..... cm . Edytowane 24 Styczeń 2009 przez Wolfman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dante 2 Napisano 24 Styczeń 2009 W Euro Disneylandzie w domie strachów jest najlepszy pokaz hologramów jaki widziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hivonzooo 42 Napisano 24 Styczeń 2009 Poprostu coś niesamowitego... i pomyśleć że w przyszłości, jak nie my, to nasze dzieci będą tak oglądać TV i grać na konsolach (?). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach