Skocz do zawartości
Kenaj

Złamana płyta - co zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki oto problem: pod koniec października kupiłem nówkę Dead Space w jednym z najbardziej popularnych sklepów konsolowych w naszym internecie. Oczywiście mam rachunek.

Grajac wczoraj w tą grę, nagle konsola przestała czytać płytę, po tym jak ją wyjąłem, zauważyłem ze wewnętrznej stronie, płyta lekko pękła, a to pęknięcie uniemożliwia konsoli jej odczyt. Stąd mam pytanie: Co mogę zrobić w tej sytuacji? Czy jest jakakolwiek szansa na reklamację w sklepie? Czy udać się do dystrybutora tej gry w polsce?

Miał kiedyś, ktoś podobny przypadek? Bardzo proszę o rady bo nie wiem co robić :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wada ukryta - płyty nie pękają od środka same z siebie. Oddałbym sprzedawcy z prośbą o wymianę na niewadliwy egzemplarz.

Mi pękła płytka od GH3 - w ten sam sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam od siebie zeby nigdy nie probowac odczytywac plyty chociazby lekko peknietej. Kiedys wlozylem leciutko peknieta plyte do stacji CD (w PC'cie) i po wejsciu na obroty rozsypala sie w drobny mak niszczac cale wnetrze CD'ka ... Po otwarciu go w srodku byla miazga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już to widzę jak sprzedawca wymienia tą płytę. Eheh...

Pomijając fakt, że płyty same nie pękają, moim zdaniem jedynym wyjściem jest zapytanie producenta/wydawcy tej gry, czy istnieje możliwość wymiany. W większości krajów cywilizowanych taka opcja istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi jakoś rok temu złamała się lekko płyta The Sims 2 na PC(wersję 4 CD - premierową) i oczywiście wysłałem do EA z rachunkiem itd. i wymienili na wersję 1DVD - nową. WIęc powinno się udać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kolega miał kiedyś sytuację,że po włożeniu Diablo II: LoD płyta zaczęła skakać w czytniku, po czym... roztrzaskała się w drobny mak! Po takim incydencie dostał nowy egzemplarz Diablo i Cd-Rom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze ale temat jest inny :P Nie macie podawać tu przypadków tylko starać się mu pomóc. Spróbuj najpierw napisać do sprzedawcy. Później do EA :) Skoro gemboyrob wymienił Simsy to z Dead Spacem nie powinno być problemów ?? Ten sam producent z tego co pamiętam ;) Jeżeli się mylę proszę o poprawkę.

Pozdrawiam

I życzę powodzenia w rozwiązaniu sprawy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.