Skocz do zawartości
Batman381

Dlaczego większość gier wydawanych na ps3 jest w 720p?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie - Dlaczego większość gier wydawanych na ps3 jest w 720p. Z tego co wiem jest jedynie kilka gierek potrafiacych wyswietlic obraz na ps3 w 1080p. XBOX360 każdą gre może wyświetlić w full hd (1080p), a przecież badźmy realistami -ps3 jest o wiele szybsze i potężniejsze( wiem bo mam obie konsolki) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak robią, co zrobić, mi to nie przeszkadza bo mam TV HD Ready :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Co z tego że wydajniejsza jak cepy nie potrafią programować na chlebaka.nawet na 720p gry potrafią mocno chrupać więc o co caman?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak jak w temacie - Dlaczego większość gier wydawanych na ps3 jest w 720p. Z tego co wiem jest jedynie kilka gierek potrafiacych wyswietlic obraz na ps3 w 1080p. XBOX360 każdą gre może wyświetlić w full hd (1080p), a przecież badźmy realistami -ps3 jest o wiele szybsze i potężniejsze( wiem bo mam obie konsolki) ;)
To takie kolejne oszustwo M$. Na okładkach może i figuruje 1080p, ale konsola skaluje obraz na tv, nie jest on natywny. W ps3 też możesz tak zrobić. Ustaw manualnie Display na 1080p i voila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynie tytuły, tylko na PS3 jak GT5 obsługują taką grafikę ;)

Chociaż to i tak nie wszystkie ;) Ale chyba 1 grą która obsługiwała Full HD był NFS: Carbon, jego grafa w 1080p, a 720p różni się bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co z tego że wydajniejsza jak cepy nie potrafią programować na chlebaka.nawet na 720p gry potrafią mocno chrupać więc o co caman?
Np. które?

@Bubu

1080p nativ ps3 = Ridge Racer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie na ps3 jest dużo gier, przy których na TV widać informację 1080 p.

Jednak natywną taką rozdzielczość ma tylko kilka gier. WipEout, GT5P, i chyba gry z PS STORE. Reszta się wyświetla, ale to jest skalowanie telewizora a nie natywna rozdzielczość gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Np. które?

@Bubu

Np. które?

@Bubu

Motor Strom,FEAR,GTA4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Motor Strom,FEAR,GTA4

Chyba Ci się coś dzieje z konsolą. Mówię bez złośliwości. Grałem w te gry (oprócz FEARa), i nie uświadczyłem mocnego chrupania. W sumie to nawet lekkiego też nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTA miało mocne ścinki:] Jeszcze na początku po premierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
przynajmniej jeden co nie jest slepy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jakoś nie odczułem, a miałem "Od razu po premierze", grałem i z patchem i bez niego, nie było różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Może powinieneś zassać patcha? I potem się przyjrzeć.
człowieku siedzę w tych sprawach więcaj czasu niż ty posiadasz konsole więc nie mów mi ze mam pobrać patcha.Gra sama w sobie nie wyciąga full 60FPS stale zmienia się zależy od tego co komu się przytrafi.a wracając do patch to on ino porawiał ze gra się nie wiesza co nie którym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
człowieku siedzę w tych sprawach więcaj czasu niż ty posiadasz konsole więc nie mów mi ze mam pobrać patcha.Gra sama w sobie nie wyciąga full 60FPS stale zmienia się zależy od tego co komu się przytrafi.a wracając do patch to on ino porawiał ze gra się nie wiesza co nie którym.
Ojej. A ile siedzisz? Powiedz ładnie. Ja siedzę od czasów Atari 2600. Widziałeś w ogóle na oczy? Puściły Ci nerwy. Od samego początku starasz się przekonać innych, że gry na ps3 "chrupią". Powiedz mi jakie to ma dla Ciebie znaczenie? Tobie chrupią, mi nie chrupią. Bubu nie chrupią. Setce, co tu zajrzały też nie chrupią. Brnij dalej w ten temat a stracisz całkiem resztki wiarygodności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ojej. A ile siedzisz? Powiedz ładnie. Ja siedzę od czasów Atari 2600. Widziałeś w ogóle na oczy? Puściły Ci nerwy. Od samego początku starasz się przekonać innych, że gry na ps3 "chrupią". Powiedz mi jakie to ma dla Ciebie znaczenie? Tobie chrupią, mi nie chrupią. Bubu nie chrupią. Setce, co tu zajrzały też nie chrupią. Brnij dalej w ten temat a stracisz całkiem resztki wiarygodności.
wiarygodność jest taka ze nie ma gry doskonałej i każdej co wymieniłem zdarzają się dropy.Wiem że nie chcesz się kolegą chwalić ale podpinasz atarika pod chlebaka i w ten sposób aktwujesz swój ósmy rdzeń w konsolce xd gratuluje pomysłu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koty nie drapać się!!!! dajcie spokój gra to gra!! byle radość  i zajęcie dawała!! a czy się wyświetla  w 700-parę czy w 1080p. to małowiele ma do samego sedna grania!!

pozdroo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy Xbox wspiera 1080p? Nie wszystkie modele maja nawet wyjścia HDMI...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie :) Od tego trzeba zacząć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja słyszałem że Microshit potajemnie płaci niektórym firmom żeby nie robili 1080p w grach. Ponieważ 1080p nie chodzi na ich konsoli a oni nie chcą żeby na PS3 gry ładniej wyglądały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest dobre :D Skąd takie info wytrzasnąłeś? Nie wiem ile w tym prawdy ale śmiesznie to brzmi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja słyszałem że Microshit potajemnie płaci niektórym firmom żeby nie robili 1080p w grach. Ponieważ 1080p nie chodzi na ich konsoli a oni nie chcą żeby na PS3 gry ładniej wyglądały.

A ja slyszalem, ze MS kupuje Sony... masz cos na potwierdzenie tej rewelacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
bzdety wyssane z palca.A może to tobie Bill zapłacił żeby pierniczyć takie bzdury! xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh zaczynacie już opowiadać bzdury... :| Jeżeli chcecie wiedzieć dlaczego większość gier wydawana jest w 720p to spytajcie sie producentów gier :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi