Skocz do zawartości
Majkel

Omnia 16 Gb Vs Iphone 3g 16gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od trzech dni posiadam Samsunga OMNIE 16gb z UK. Telefon mi się podoba fajnie, że tak powiem śmiga chodź czasami się zawiesza..

Ostatnio dostałem ofertę zamiany OMNIE 16GB na iPHONA 3G 16GB. Myślicie, że wyszedłbym lepiej zamieniając na iPHONA?

Mój znajomy posiada starego iPHONA i bardzo urzekł mnie on swoją prostotą. OMNIA jest bardzo skomplikowana.

Jedyne co mnie trzyma mocno przy OMNI to świetny aparat:]

Proszę o pomoc w podjęciu decyzji. Odpowiedź muszę dać jutro do godziny 8.00.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iphone to przereklamowana zabawka, dla ludzi którzy myślą, że apple jest szczytem luksusu i mody ;d. Mam iphone, zmieniłem na omnie, iphona trzymam dla muzy. Jeżeli zależy ci na podniecaniu się telefonem, a nie używaniem go to proszę bardzo, zmieniaj ;p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy mi na jednym.

Na nie zacinaniu się :]

I jeszcze jedno. Za jakiś czas mój stary komputer(windows) pójdzie w zapomnienie a mój nowy komputer(iMac) jak dotychczas nie ma sterowników dla OMNI. ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jesli juz zmieniasz kompa to wg mnie kombatybilnosc urzadzen powinna byc dla ciebie priorytetem..  dlatego iphone i Mac to dobra kombinacja.  Jednak mnie tak osobiscie ani sie nie podoba iphone ani omina. Jedynie Nokia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam posiadam ipka coś ok roku - pierwsza generacja,

nie jestem żadnym fanem marki APPLE, przy jego zakupie kierowałem się tylko i wyłącznie chęcią posiadania nowinki technologicznej (takie głupie hobby i tracenie kasy na elektroniczne zabawki)

co mogę powiedzieć - ipek to na pewno nie urządzenie pozbawione WAD - ma ich i to wiele,

jednakże miałem krótką styczność z OMNIĄ i jakoś nie powaliła mnie w żaden sposób,

Iphone, jest solidnym urządzeniem w zwartej obudowie (poprzednia moja Noki N95 nie grzeszyła pod tym względem)

Ma genialnej jakości wyświetlacz - używam go przede wszystkim do przeglądania zdjęć córki, a dziadki mogą zobaczyć na nim zdjęcia bez okularów :)

Dzowni - normalnie jak każdy iny fon

SMS - tragedia, lepiej zadzwonić

Internet - jakość pracy w Internecie to to co do tej pory trzyma mnie przy tym urządzeniu, jeszcze nigdy przeglądanie WWW nie było tak przyjemne na telefonie,

A reszta, to jak ktoś wspomniał wodotryski, zbędne zaśmiecające, ja ich nie mam a Iphone działa stabilnie i się nie wiesza :)

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trollu mógłbyś mi powiedzieć czy, iPhone ma jakąś podobną aplikację do notatek lub coś w tym stylu? Bardzo zależy mi na tej aplikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w podstawowym sofcie jest taka mała aplikacja - NOTATKI, bardzo przyjemna aplikacja graficznie na wzór normalnego papierowego notesu gdzie możesz sobie zapisywać co chcesz - jednakże nie jest to zsynchronizowane z kalendarzem i alarmem,

ale sam Kalendarz też pozwala na wpisywanie notatek,

jak więcej masz pytań służę pomocą :)

P.S. ponad to może ściągać dodatkowy soft np. właśnie z BARDZIEJ rozbudowany aplikacjami takim jak notatki itp.

soft może być z ITUNES - płatny lub z nieoficjalnych repozytoriów - darmowy ale działający normalnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje serdecznie rozwiałeś wszystkie moje wątpliwości:]

iPhone 3G za jakiś czas zawita w mojej kieszeni :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myslicie o telefonie google?Z tego co wyczytalem moze to byc ciekawa pozycja.

Z tego wyczytalem w sieci  nie dosc ze jest tanszy od iphone to i system ktory jest tam zainstalowany (android o ile dobrze pamietam) ma miec otwarty cod a to duzy plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie chyba nie ma za wiele informacji o Nim,

sam jestem ciekaw jak to w praniu wyjdzie, ale coś czuje, że może być na początku z nim "kulawo" jak ze wszystkim co nowe bez odpowiedniego wsparcia opartego na doświadczeniach ze starszych modeli i opiniach użytkowników...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pamietaj tylko ze iPhonie nie ma supportu dla Flasha oraz Java - wiec zapomnij o czesci stron www ;-)

dla tego wspominałem, że NIE JEST TO TELEFON IDEALNY a wiele mu do niego brakuje,

co do Nokii - sam posiadałem kilka wyższych modeli, nie mam nic do nich, służbowo używam cały czas Nokii, jednakże z osądem N97 też bym poczekał do premiery, bo bardzo mnie interesuje szybkość działanie jego systemu,

P.S.

ciekawa alternatywa na Iphona, Omni, Nokii czy Adroida to HTC TOUCH HD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ma swietna obsluge maila, www i komunikatorow (Palringo Instant Messenger) gg, msn,yahoo itd. oprocz tego swietny wyswietlacz i bardzo szybko sie na nim pisze, oczywiscie nie od razu bo trzeba wyczuc klawiaturke dotykowa :) ja mam iphona od 4 miiesiacy i jestem zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do tego szybkiego pisania to bym polemizował :)

jak jesteś w ruchu (np.idziesz) to pisanie na ekranie dotykowym to katorga, brak skoku klawisza i gładka powierzchnia powodują, że non stop naciska się nie to co by użytkownik sobie życzył....

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu napisałem mały teścik iPhone 3G. Oto on:

Jedni go uwielbiają, inni nienawidzą! Jedni uważają ze to super gadzet, inni za niepotrzebny na rynku bubel. O czym mowa? Oczywiście o iPhonie.

Najpierw był model 2G który okazał się wielkim hitem firmy Apple. Telefon w USA schodził jak ciepłe bułeczki, lecz wkrótce każdy narzekał na rysującą się obudowe czy małą funkcjonalność. Żeby pozostać na topie postanowiono wydać nowy model, i tak narodził się iPhone 3G który to dzisiaj dla Was przetestuje!

Po ciężkich próbach i przygodach udało mi się dorwać iPhone 3G White 16Gb, bez simlocka.

Telefon zapakowany jest w ładne pudełko które zawiera kabel USB, ładowarke, słuchawki i troszkę makulatury.

No dobra weźmy to cudo do ręki i obejrzyjmy dokładnie. Pierwsze co rzuca się w oczy to duży 3,5 calowy, lśniący ekran. Jego rozdzielczość to 480x320 pikseli i jest jednym z lepszych wyświetlaczy z jakimi miałem do czynienia. Ale o tym później..

Na dole mamy przycisk tzw. „Home” który służy głównie do wychodzenia z uruchomionych aplikacji.

Na lewej krawędzi mamy przycisk głośniej/ciszej oraz suwak który służy do wyłączenia wszystkich dzwięków. Czyli taki profil „milczy” znany z Nokii.

Na górnej krawędzi mamy gniazdo słuchawek 3,5 minijack oraz przycisk usypiający/aktywujący iPhone. Po prostu wciskamy go i telefon przechodzi w stan hibernacji.

Na dole mamy gniazdo do podłączenia iphone do PC oraz ładowarki. Jest też głośnik i mikrofon.

„Słuchawka” waży 133 gramy, a jego wymiary to 155,5 x 62,1 x 12,3. Czyli taka lakko cegłowata wielkość

No dobra pora włączyć to cudeńko. Na ekranie pojawia się znane wszystkim applowskie jabuszko i czekamy aż system się załaduje. Przy pierwszym uruchomieniu musimy iPhona aktywować poprzez iTunes. Radze się do tego programu przyzwyczaić ponieważ wszystkie czynności przy połączeniu iPhone <-> PC wykonujemy właśnie za jego pośrednictwem. Czas załadowania systemu (menu) jest różny za każdym razem. Raz musiałem czekać nawet 3 minuty, jednak zwykle fon włącza się ok 45-60 sekund.

Po załadowaniu ukazuje się nam główne menu. Dzieli się on na dwie części. W pierwszej „górnej” mamy dostęp do zainstalowanych aplikacji. Mieści się ich 16 na strone, a stron może być naprawdę dużo (nie wiem dokładnie ile, ale ja zapełniłem już 5 i jeszcze jest miejsce)  Na „dolnej” części mamy pasek (tzw. Dock) w którym możemy umieścić do 4 programów z których najczęściej korzystamy. Są one osadzone na stałe i nie przesuwają się wraz ze zmianą strony.

A jakie programy mamy zainstalowane od początku? Mały przegląd.

SMS – tym zajmę się później

KALENDARZ – swoisty organizer. Możemy dodawać różne zadania, mamy podgląd na dzień, lub miesiąc. Możemy włączać przypomnienie o danej czynności którą zapiszemy w kalendarzu. Osoby korzystające z systemu MacOSX mogą synchronizować kalendarz z tym w komputerze i odwrotnie. Czyli dodajemy jakąś czynność na kompie i przy kolejnym podłączeniu iPhone do komputera automatycznie zostanie ona przeniesiona na telefon.

ZDJĘCIA - typowa przeglądarka zdjęć. Możemy włączyć sobie pokaz slajdów i zmienić różne sposoby przejścia zdjęć. Tak jak w przypadku kalendarza również automatycznie można zsynchronizować zdjęcia z komputera.

KAMERA – opis powinien raczej brzmieć „aparat” ponieważ w standardzie nie ma możliwości nagrywania filmów. Aparat w iPhonie jest 2,0 Mpix jednak przyznam że tego nie widać. Jakość zdjęć jest niewiele lepsza od tych jakie były na starej Nokii 7650. Od biedy można strzelić fotke, ale szału nie ma.

YOUTUBE – jest to aplikacja dzięki której możemy oglądać filmiki na youtube. Działa to naprawdę sprawnie. Na moje oko filmiki buforują się szybciej niż poprzez strone internetową. Dodatkowo na korzyść przemawia fakt że możemy filmiki oglądać w trybie pełnoekranowym.

GIEŁDA – dla zwykłych użytkowników raczej mało przydatne:P Zestawienie kursów walut oraz akcji. Bizmesmeni będą w niebowzięci

MAPY – tutaj fajny bajer. Iphone łączy się z google maps i określa naszą lokalizacje. Możemy odwiedzić dowolny zakontek świata, sprawdzić najkrótszą trase dojazdu czy po prostu poszukać jakiejś ulicy. Niestety aby korzystać z tej aplikacji trzeba mieć połączenie z internetem (bądź Edge).

POGODA – tu sprawdzamy jaka jest aktualnie pogoda. Możemy wybrać do kilku miast czy regionów.

ZEGAR – możemy ustawić czas do miast. Poza tym budzik, stoper i minutnik.

KALKULATOR – zaawansowany kalkulator

NOTATKI – możemy sobie zapisywać krótkie bądź dłuższe wiadomości. Skorzystałem raz i może się przydać kiedyś

USTAWIENIA – tutaj zarządzamy całym iphonem. To tutaj ustawiamy sieci, sprawdzamy dane operatora, ustawiamy dzwięki, jasność ekranu, tapety i wiele wiele innych rzeczy. Naprawdę warto poświęcić czas i ustawić wszystko tak aby odpowiadało naszym upodobaniom.

ITUNES – łączymy się z applowskim sklepem. Możemy kupować muzyke, ściągać trailerki filmów itp. Niestety w naszym kraju usługa jest bardzo ograniczona.

APP STORE – kupujemy gry i programy do iphone. Jest też wiele darmowych aplikacji które warto zassać!

KONTAKTY – sortowane alfabetycznie, można przypisywać adresy, maile, wiele numerów telefonów, date urodzin i wiele innych ciekawych rzeczy

TELEFON – tutaj możemy zobaczyć wszystkie połączenia (wykonywane, nieodebrane, oczekujące), możemy odsłuchać poczte głosową, a także dodać najczęściej używane kontakty do „ulubionych” tak aby mieć do nich szybki dostęp.

MAIL – obsługa wielu skrzynek pocztowych, szybkie i proste pisanie elektronicznych listów.

SAFARI – Applowska przeglądarka internetowa w wersji mini. Szybka, sprawna lecz niektóre bardziej zaawansowane strony potrafią się wykrzaczyć.

IPOD – tutaj mamy dostęp do wszystkich funkcji normalnego iPoda. Czyli słuchanie muzyki, oglądanie filmów, sortowanie albumów czy superancji system „cover flow”

I to tyle. Mało, ale w zupełności wystarcza na pierwsze dwa dni zabawy. Niektóre programy posiadają tyle funkcji że do dzisiaj ich jeszcze nie rozgryzłem. Mimo iż wyżej wymienione programy sprawują się świetnie niektóre są bardzo ograniczone. Wspomne tutaj o aplikacji do redagowania SMSów. Jako były użytkownik Nokii brakuje mi wyświetlanej ilości wpisanych znaków, oraz licznika ilości smsów. Samo pisanie na klawiaturce nie sprawia problemów (lecz trzeba dojść do pewnej wprawy), ale możemy pisać tylko trzymając telefon pionowo. Pozioma klawiatura włącza się tylko przy korzystaniu z SAFARI. Na szczęście ukazało się wiele programów  zastępczych które te funkcje zawierają. Pisząc musimy uważać na autokorekte która zgaduje co chcemy wpisać i automatycznie wstawia słowo. Nie muszę chyba mówić że prawie nigdy nie trafia w odpowiednie słowo! Więcej czasu spędzamy na kasowaniu błędnego tekstu z autokorekty niż na samym pisaniu smsa. Na szczęście soft 2.2 wprowadza wyłączenie tej funkcji.

Wspomniałem o zmienie położenia z pionowego na poziomy i pora rozwinąć tą myśl. Iphone ma wbudowane akceleratory które reagują na wychylenia bądź zmiane pozycji urządzenia. Nie są zbytnio czułe i gdybym miał je porównywać to bardziej były by podobne do tych z SixAxisa niż to co mamy w Wiilocie. Akceleratory przydają się w przeglądarce internetowej (wówczas przeglądamy strony w poziomie), wielu grach, a także w iPodzie – gdzie służą do przeglądania całej naszej kolekcji płyt.

Pora napisać coś więcej o ekranie. Jak już wspomniałem na początku jest po prostu debeścialski! Kolory są żywe, a jasność możemy dowolnie regulować (zakres jest duży, od ciemnego gdzie nic nie widać aż po oczojebny maksymalny gdzie iphona można używać jako latarke). Dodatkowo na plus przemawia to że jest on dotykowy. Wybieranie wszystkich funkcji palcem wymaga troszkę przyzwyczajenia lecz efekty są naprawdę świetne. Dodatkowo ekran obsługuje funkcje „multi touch” czyli reaguje na więcej niż jeden punkt nacisku. Przydaje się to przy surfowaniu po necie gdy przesuwając dwoma palcami powiększamy i pomniejszamy strone. Również w ten sposób możemy powiększać zdjęcia.

No dobra to przejdźmy do tego co nas interesuje najbardziej czyli gry. Możne je zassać z APPSTORE i choć większość jest płatnych to znajduje się też dużo darmowych gier.

Testowałem kilka i napisze o nich parę słów.

Asphalt 4 – gra znana posiadaczom DS-ów, PSP czy nawet starego N-Gage. Czwarta odsłona na iPhone jest naprawdę dobra. Grafika może nie powala, ale jest przyjemna dla oka. Jeśli chodzi o sterowanie to gaz jest automatyczny a my możemy tylko hamować i skręcać a jest kilka trybów skręcania

a) sterowanie przy pomocy akceleratorów (skręcemy poprzez wychylenia)

b) dotykamy lewy bądź prawy kant ekranu co powoduje skręt w odpowiednią strone

c) pojawia się malutka kierownica i palcem po niej wodząc skręcając (podobnie jak w Ridge Racer na Dsa)

Nie potrafie wskazać najlepszego sposobu sterowania, ale na każdym da się spokojnie grać więc każdy znajdzie coś dla siebie.

Gra się naprawdę przyjemnie, a tryb kariery starcza na kilka godzin ostrej i przyjemnej zabawy.

Zdecydowanie gra z czołówki na iPhone

Tap Tap – pod tą nazwą kryje się uproszczony klon Guitar Hero. Mamy trzy „struny” i spradjące bąbelki. Musimy w odpowiednim momencie i w rytmie klepnąć bąbelka gdy spadnie na dół.

Kilka poziomów trudności, duży wybór piosenek (niestety większości nie znam :P)  czy możliwość ściągnięcia za darmo dodatkowych utworów to główne zalety! Niesamowity pożeracz czasu! Masz iPhone musisz mieć Tap Tap

Besiegment – gra która mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła i zajmuje miejsce numer 1!

O co chodzi? Musimy nie pozwolić aby przeciwnicy przeszli z punktu A do punktu B! Co robimy aby im przeszkodzić? Rozstawiamy wieżyczki, armaty czy różne inne magiczne przeszkadzajki. Cały sprzęt musimy kupować za punkty z zabitych nieprzyjaciów. Można też zrobić ulepszenie wierzyczek, tak aby miały większy zasięg i miały większą moc.

Może z opisu nie wygląda to jakoś rewelacyjnie ale naprawdę sprawdza się świetnie w praniu. Musimy obrać odpowiednią taktyke tak aby zostawić sobie więcej kredytów na końcowych przeciwników którzy są najmocniejsi!

Jak by tego było mało w grze pojawiły się osiągnięcia! Nielada gratka dla wszystkich hunterów (wyniki z gier można przeglądać w rankingu online). Kilka gier posiada osiągnięcia lecz te tutaj są naprawdę świetne. Przykładowo trzeba przejść poziom wykorzystując tylko jeden typ wieżyczki czy przejść poziom nie przepuszczając żadnego nieprzyjaciela do punktu B. Napradę polecam tą gre! Jest warta wszystkich pieniędzy!

Te trzy wymienione przeze mnie gry to ścisła czołówka. Jest wiele pozycji które są typowymi popierdółkami (choć przyjemnymi), są takie które zmuszają nas do myślenia, są platformówki, są wyścigi, a w końcu są gry innowacyjne i pomysłowe np. Hexterity, Chopper, Vector Ball czy Everest. Naprawdę jest w czym przebierać, ze sterowaniem w większości przypadków problemów nie ma i muszę przyznać że iPhone może okazać się czarnym koniem i niespodziewanie stać się najprawdziwszą konsolą do gier.

Na koniec zostawiam kwestie odblokowania iPhone. Odblokowanie czyli po naszemu „przerobienie” na piraty. Po przerobieniu dostajemy dostęp do funkcji i programów które nie wiem czemu nie są od początku wgrane do iPhone. Jednym z nich jest Swirly MMS czyli program do wysyłania i odbierania MMSów. Zupełnie nie kapuje czemu nie ma tego w standardzie!

Innym ciekawym programem jest BossPrefs. Możemy w nim poukrywać niepotrzebne ikonki czy wyłączyć kilka wkurzających funkcji takich jak autokorekta przy wpisywaniu tekstu. W końcu można ją wyłączyć i cieszyć się szybkim wprowadzaniem tekstu. Moge polecić jeszcze WinterBoard czyli program do zmiany wyglądu menu. Można naprawdę poeksperymentować i zmienić menu nie do poznania.

Dotąd (prawie) tylko chwaliłem czas więc napisać coś o wadach.

Bateria, jest tak słabiutka że przy częstym używaniu telefonu i mając podjaśnioną jasność na maxa wytrzymuje max 10 godzin (soft 2.2 wydłuża żywotność baterii o ok 30minut). Można wydłużać czas wyłączając WiFi czy Edge kiedy nie korzystamy z tych funkcji. Jednak kupująć iPhone trzeba się nastawić na tym że trzeba bo będzie codziennie ładować ( a czasem nawet 2 razy dziennie)

Kolejna wada to słaby głośnik i mikrofon. Głośnik generuje dźwięk jakości ruskich radyjek z bazaru i nadaje się tylko do dzwonków. Żeby słuchać na tym muzyki trzeba być sado maso. Mikrofon natomiast nie zawsze dobrze zbiera dźwięk. Podczas rozmowy często słysze że coś przerywa, że mnie kiepsko słychać itp. Może przyczyną jest jego umiejscowienie (na dolnej krawędzi) a może po prostu niedorobka Apple.

Jeśli miał bym cos jeszcze wytknąć to samo wykonanie iPhone. Co prawda nic nie trzeszczy, części są doskonale dopasowane, jakość materiałów jest wysoka ale.. No właśnie chromowana ramka z przodu i logo Apple z tylu nie dość że się rysują to jeszcze chrom po pewnym czasie schodzi! Mnie tego nie spotkało bo w miare wcześnie się zabezpieczylem folią, ale niektórszy tyle szczęścia nie mieli..

I to chyba wszystko. Telefon bardzo mi się spodobał! Ma wszystkie funkcje których potrzebuje i powoli zaczynam przyzwyczajać się do tego smartfona. Słaba bateria mi nie przeszkadza bo i tak wszędzie taskam MacBooka więc doładowuje sobie go gdy zajdzie taka potrzeba. Gry są fajne i pomysłowe, dają przyjemność, a o to chyba chodzi. Nieodblokowany iPhone to tylko jakieś ¼ jego możliwości.

Ja jestem zadowolony. Tym bardziej że wraz z nowymi wersjami softu dochodzą coraz to nowsze funkcje, a niedoróbki są poprawiane.. Ciekawe co iPhone będzie potrafił za rok czy dwa?

Mam jeszcze taką uwage.. Ten telefon jest dobry wszędzie tam gdzie macie dostęp do internetu. Ja mam w domu i na uczelni więc nie narzekam. Jednak bez internetu ten telefon traci prawie wszystkie swoje funkcje. Tak więc zastanówcie się czy to dobry dla Was zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
co do tego szybkiego pisania to bym polemizował :)

jak jesteś w ruchu (np.idziesz) to pisanie na ekranie dotykowym to katorga, brak skoku klawisza i gładka powierzchnia powodują, że non stop naciska się nie to co by użytkownik sobie życzył....

Pozdrawiam,

ja juz sie nauczylem :) nawet gdy ide to mi sie dobrze pisze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ufff dużo czytanie choć dla kogoś użytkującego telefon ponad rok nie wnosi nic nowego,

pomimo to gratuluję tekstu i chęci :)

@pawlos26 - tu już dalej nie będziemy dyskutować, ja zgadzam się z Twoją opinią, bo oczywiście można się przyzwyczaić i być zadowolonym, ja używam trzech komórek, i w IPHONIE sms-ów po prostu nie piszę - dzwonię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bede mogl zmienic aparat telefoniczny za 3 miesiace, przedluzajac umowe z jednym z operatorow telefonicznych i w sumie juz bylem zdecydowany na Omnie ale.... duzo czytalem i nie jest on az tak dobry na jakiego go kreują reklamy

Jestem w sumie przeciwnikiem wciskania nam mody na wszystko co "i" znajomi maja iMac, iPhone, iPod itd..., dla mnie to tylko zbędny wydatek na funcjonalnosc którą można mieć za dużo mniejsze pieniądze, choć nie ukrywam ze design produktow z pod znaku jabłka adama jest znakomity.

Mam nadzieje ze do marca będzie u nas dostepny model nokii do prezentacji ktorego ktos powyzej dal linka. Jestem ciekaw czy po bardzo powolnej e50 którą posiadam, będzie to telefon z ktorego bede bardziej zadowolony :)

jesli ktos ma jakies sugestie lub propozycje aparatów telefonicznych to je bardzo chetnie przeczytam

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iphone co 1 zrobić trzeba to go skofigurowac trochę dłużej posiedzieć nad nim ((mi się podoba ;E))

Może poczekaj na telefon HTC z Google Android

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Era Android wchodzi wlasnie do salonow Ery. Co nie zmienia faktu ze i tak swoistym symbolem lansu jest iPhone ;-)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci się Omnia wiesza to wgraj inny soft, jest cała masa alternatywnych softów. Oficjalne ROMy Samsunga są mocno do dupy, a szczególnie te starsze. Polookaj na www.modaco.com Na pewno znajdziesz coś co da Ci funkcjonalność Iphona i dodatkowo wszystkie zalety Omni, czyli aparat, flash, java itd. Do tego bateria która mi spoko trzyma do tygodnia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przepraszam...aparat w Samsungu wyliczasz w zaletach? :shok: Co prawda nie mialem jeszcze Omnii w rece ale nie wydaje mi sie, zeby poprawili jakosc aparatu. Zawsze Samsung mial o dwie klasy gorsze matryce niz np Sonny Erricson czy Nokia. Omnie kupuje moj kolega za jakis tydzien. Wiec napewno sie z tym telefonem zapoznam. Tak czy siak uwazam, ze Samsung dobrze robi nabierajac doswiadczenia w kolejnym, przyszlosciowym segmencie telefonow komorkowych. Pozyjemy i zobaczymy co z tego bedzie.

Edytowane przez Jedrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi