Skocz do zawartości
adakk

PS3 na monitorze lcd 20' (1680x1050)

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest taka możliwość , jakim kablem , jaka jakość będzie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakosc bedzie super - tyle tylko ze musisz kupic konwerter, ktory zamieni sygnal Component na VGA. Na tym monitorze bedziesz mogl ogladac 720p lub 1080i

pozdrawiam.

P.S.

Poszukaj w archiwum forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co za problem mieć monitor z DVI i HDCP. Ja mam LG 22" monitor z HDCP też 1680x1050 i mam PS3 podłączone kablem HDMI>DVI bez przejściówek. Jakość bardzo dobra, tak poza tym monitory nie obsługują rozdziałek i, tylko p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podłączony monitor 22" przez kabel HDMI-DVI i idzie jedynie 720p . Wcześniej miałem konwerter i też działało na 720p , zaś po ustawieniu 1080p obraz zwyczajnie nie mieścił się na ekranie. Dlatego nie wiem, czy uzyskanie rozdzielczości 1080p na takim monitorze jest możliwe .

Edytowane przez 123fokus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto tu pisze o 1080p. Są co prawda monitory ze świetnym skalerem, które mimo rozdzielczości 1680x1050 odpalają 1080p, jest to np. Samsung 226BW czy HP 2208h i wygląda to normalnie, ale przy 22" nie ma żadnej różnicy między 720p a 1080p. Pisałem tylko, że monitory nie obsługują rozdziałek i, więc 1080i odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałeś, że

tak poza tym monitory nie obsługują rozdziałek i, tylko p.

więc po prostu chciałem sprecyzować, że w zasadzie to zostaje tylko 720p .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy jest taka możliwość , jakim kablem , jaka jakość będzie ?

Czy monitor obsługuje HDCP? Jakie posiada wejścia? Jaki to model monitora?

Bez tych odpowiedzi nikt Ci nie powie czy odpalisz na tym monitorze ps3 tzn. odpalić pewnie odpalisz, ale przez vga box, bądź podobne urządzenie. Tylko po co wydawać kasę na vga box, jeśli po podaniu odpowiedzi na w/w pytania okaże się że Twój monitor posiada np. wejście DVI z HDCP i obsługuje na nim rozdzielczość 720p? Wtedy kupujesz odpowiedni kabel i ~200zł w kieszeni zostaje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jest HDCP , DVI

No to ekstra :) Dowiedz się jeszcze tylko (najlepiej na infolinii producenta) czy monitor na tym wejściu obsługuje rozdzielczość 720p i jeżeli tak to śmiało kup zwykły kabel HDMI - DVI i podłącz nim ps3 do monitorka. Będzie elegancko śmigało :) Obraz będzie prawdopodobnie lekko rozciągnięty w pionie ale nie powinno to przeszkadzać specjalnie w grze.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.