Skocz do zawartości
Klonik

Granie padem z poprzednich konsol

Rekomendowane odpowiedzi

Jak powszechnie wiadomo, pod PS3 można podłączyć przejściówkę na USB, która umożliwi granie padami z PSX i PS2 ;)

Jednakże.. Twórcy gier, to świnie i w większości gier pad poprostu nie działa ;)

Sam osobiście mam przejsciówkę na pady.. i podłączone pady z PSX ;) No i niestety.. w GT5.. Nie da się.. w LBP nie da się :( Jak i w wiele innych.

Chciałbym, byście pisali jakie gry pozwalają na pogranie sobie padem z PSX/PS2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram w Resistance: FOM na dwóch dzięki padowi na USB Dilong :D Czyli w R1 powinno działać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pad Logic3 działa z PS3 dobrze. Ważne, aby był działający PS button, bo np. LBP wymaga jego wciśnięcia by aktywować sackboya, nawet jeśli pad w XMB doskonale chodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pad Logic3 działa z PS3 dobrze. Ważne, aby był działający PS button, bo np. LBP wymaga jego wciśnięcia by aktywować sackboya, nawet jeśli pad w XMB doskonale chodzi...

Hmm... Czyli bez przycisku PS na padzie nie można grać w LBP na dwóch? :[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie, ja próbowałem padem z ps2 i nie działało. Możliwe, że wprowadzili jakieś poprawki w nowych patchach, bo podobno na początku się dało, a o dziwo później tą opcję wycofali ...:( . Co do gier w które można grać padem z ps2 to na pewno Tekken DR i Wipeout HD.

Edytowane przez wader-niwka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie wprowadzili. Testowałem na ostatnim patchu z padem Dragon3 i pisało, że prosi o wciśnięcie PSbutton. Po podłączeniu Logica3 z PSbuttonem od razu wyskoczyło, jakiego chcę sackboya dodać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pada za 5 dych z manty i w LBP dziala jak trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś dać link "allegrowy" do tego pada Logic3 ?? Widziałem różne te pady Logic'owe i nie wiem, który jest dobry ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tanio, jak będę miał LBP to się skuszę :)

Ale na pewno ten pad działa ze wszystkimi grami?

Edytowane przez filemaniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tanio, jak będę miał LBP to się skuszę :)

Ale na pewno ten pad działa ze wszystkimi grami?

testowałem tylko z LBP. Ale skoro tam go normalnie wykrywa, w XMB też, ma PSbutton to sądzę, że konsola widzi go jako normalnego Sixaxisa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi