KnodrPL 1 Napisano 28 Grudzień 2008 Jak w temacie kablem component . Gdyz np w gry ktore obsługują 1080i i p jak lepiej grac w jakiej rozdział ce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 32 Napisano 28 Grudzień 2008 720p lepsza bo to skanowanie progresywne, a w ogóle jest to natywna rozdzielczość większości gier, a skalowanie do wyższej 1080i nie za dobrze im robi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KnodrPL 1 Napisano 28 Grudzień 2008 a ma ktos porownanie czym sie rozni ten 1080i od 720 chodzi o to jakie sa te defekty . I jak wygląda to progresywne a jak bez. Bo np MGS 4 na 1080i wyglada lepiej chyba mniej zamazna jest. Ale np gry ktore obsługuja 1080 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KnodrPL 1 Napisano 28 Grudzień 2008 Np menu u mnie lepiej wyglada na 1080i zauważyłem jest jest mniej zamazane jak by bardziej czytelne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marquez 0 Napisano 28 Grudzień 2008 Tak z ciekawości zapytam, czy gra, która obsługuje tylko rozdzielczość 720p odpalona na np. 42 calach rozciągnie się czy będzie odtwarzana tylko na jakiejś części tego TV?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 28 Grudzień 2008 Coraz głupsze pytania się pojawiają :) wkroczy qgar i zrobi z wami porządek :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KnodrPL 1 Napisano 29 Grudzień 2008 wcale nie tylko to jest pytanie . Jedni uważają ze np w 1080i obraz jest nie płynny i sa jakieś smugi a drudzy uważają ze obraz jest bardzo dobry i nie ma różnicy . Na YouTube oglądam filmy z 1080i to nie widze różnicy od 720p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 32 Napisano 29 Grudzień 2008 Powiem inaczej - w jakiej rozdzielczości lepiej dla Ciebie wygląda to taką wybierz, ja miałem w TV do wyboru albo 1080i albo 720p wybrałem 720p, bo według mnie oraz z teorii obraz wygląda lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 29 Grudzień 2008 (edytowane) Napisał czy gry wyglądają lepiej w 1080i i p. Nazwa tematu może mylić, ale w poście co innego pisze, jak się dobrze przeczyta. Oczywiście, że najlepiej wyglądają w 1080p, ale jak na razie mało gier obsługuję taką rozdzielczość, większość jest do niej skalowana. Edytowane 29 Grudzień 2008 przez Rafix Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KnodrPL 1 Napisano 29 Grudzień 2008 (edytowane) skalowana czyli jak mozna mi wytłumaczyc? Czyli jak mam 1080i albo p sa skalowane Edytowane 29 Grudzień 2008 przez KnodrPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 29 Grudzień 2008 Mi chodziło o pytanie Marquez'a :D Cytat Tak z ciekawości zapytam, czy gra, która obsługuje tylko rozdzielczość 720p odpalona na np. 42 calach rozciągnie się czy będzie odtwarzana tylko na jakiejś części tego TV?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marquez 0 Napisano 29 Grudzień 2008 Cytat Coraz głupsze pytania się pojawiają :) wkroczy qgar i zrobi z wami porządek :D Może mógłbyś mi odpowiedzieć na zadane pytanie, a nie pisać, że jest głupie :dry: Teraz już wiem, że gry są skalowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qgar 49 Napisano 29 Grudzień 2008 Troche slabo sformulowales swoje pytanie, bo raz piszesz o rozdzielczosci 720p, dalej o przekatnej ekranu 42", a jedno ma sie nijak do drugiego. Mozesz miec ekran 100" z rozdzielczoscia natywna 720p, albo monitorek 14" z 1080p, tylko po co? Telewizory zazwyczaj rozciagaja obraz na caly ekran. Monitory albo rozciagaja w kierunku gora-dol, albo dodaja czarne pasy, bo zazwyczaj maja proporcje 16:10, a nie jak telewizory 16:9. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartosz1981 0 Napisano 29 Grudzień 2008 (edytowane) KnodrPL napisał: wcale nie tylko to jest pytanie . Jedni uważają ze np w 1080i obraz jest nie płynny i sa jakieś smugi a drudzy uważają ze obraz jest bardzo dobry i nie ma różnicy . Na YouTube oglądam filmy z 1080i to nie widze różnicy od 720p Co do rozdzielczości to tak jak byś w kompie ustawił!! im mniejsza tym (obraz - ogólny gorszy) im wyższa tym lepszy!! co do smug, to wszystko zależy od tv jaki masz! jak masz przeciętne lcd za 2-3 tysie to smugi są widoczne przy dynamicznych grach!! jak masz lepszy lcd za 4-5tysia to ten efekt jest mało widoczny! a jak masz plazmę tak jak ja to tego efektu nie ma!! za to na czarnym tle widać powypalane np.-zegary z gt5 a co do różnicy w grach o rozdzielczości 720p czy 1080p to ja mam gt5 z 1080p i nfs-undercover z 720p i generalnie nie odczuwam różnicy!! pozdrawiam :thumbsup: Edytowane 29 Grudzień 2008 przez bartosz1981 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach