Skocz do zawartości
krystian1209thc

neostrada 2mb czy wystarczy

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie chcęzmienić neta n neostrade2mb czy to wystarczy do gry w sieci oprucz ps3 bedą podłączone 2 kompy i czy muszę mieć live boxa jeśli mam swój router model tl-wr340gd proszę o wasze opinie .może ktoś zwas ma neostrade i coś mi doradzi

Edytowane przez krystian1209thc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy jak bardzo te dwa kompy będą obciążały sieć, bo co innego jak ktoś czyta wiadomości na onecie, a co innego jak ściąga torrenty na pełnej piżdzie ;) Jeżeli nikt nie będzie korzystał z całego dostępnego transferu to 2mb spokojnie wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  subek napisał:
To zależy jak bardzo te dwa kompy będą obciążały sieć, bo co innego jak ktoś czyta wiadomości na onecie, a co innego jak ściąga torrenty na pełnej piżdzie ;) Jeżeli nikt nie będzie korzystał z całego dostępnego transferu to 2mb spokojnie wystarczy.

a router bedzie dobry czy muszę mieć livboxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie wiem, nie miałem nigdy styczności z Neostradą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę w specyfikacji tego routera, powinien działać. Jak napisał ktoś przede mną, to zależy co pozostałe 2 komputery będą w tej samej chwili robić. Ja na 1mb neostradzie bez problemu mogę grać po sieci, gdy odpalony jest inny komp albo dwa. Jeżeli nikt nie będzie miał na kompie odpalonego ściągania, oglądał filmy na you/red tubach itp 24/7 to nie będzie problemu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem się wypowiedzieć co do ceny liveboxa jak bierzesz neta 2mb/sek to sobie weź ofertę internet dla każdego bo w tej ofercie livebox kosztuje 90 groszy na miesiąc bo jak byś brał oferte bezpieczna neostrada to za liveboxa płacisz 10 zł na miesiąc sam brałem neostrade 2 miesiące temu 2mb/sek i jestem zadowolony płace na miesiąc 89.90 razem z liveboxem mam nadzieje że pomogłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  krystian1209thc napisał:
a router bedzie dobry czy muszę mieć livboxa

Ja mam neostradę 2mb/s, podłączoną do PS3, PC, MAC, XBOX przez kabel, a przez wi-fi do 2x laptopa i Wii.

Zupełnie wystarcza!! ;)

Co prawda jak włączam PS3, to XBOX i Wii nie chodzi jednocześnie ;)

Używam: http://www.komputronik.pl/Sieci/Linksys_Wi...y,id,42606,s,1/

Ahh, a kiedyś dałem za niego ponad 500zł. Naprawdę prosta instalacja modemu, wszystko opisane jest na dołączonej płycie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie chłopaki dzieki za pomoc tylko mam jeszcze 1 pytanko dlaczego w teście internetu w ps3 wyskskuje mi net3. net jest4mb/s mam podłączonego pleja przez podany wyżej ruter i lipa zagram parę minut i mnie wywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  krystian1209thc napisał:
fajnie chłopaki dzieki za pomoc tylko mam jeszcze 1 pytanko dlaczego w teście internetu w ps3 wyskskuje mi net3. net jest4mb/s mam podłączonego pleja przez podany wyżej ruter i lipa zagram parę minut i mnie wywala

Masz stałe czy zmienne ip? publiczne czy prywatne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak już coś to "podpięty" i "nie wiem" a nie net3 tylko nat3 poszukaj w temacie o sieci tam masz pełno o tym, no i kupuj router a nie bierz liveboxa, nawet jakby TP Ci za niego miało dopłacić, będziesz klął na to gówno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi