Skocz do zawartości
ONE

F.E.A.R.2

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie ma jeszcze takiego tematu (jeżeli jest, to mnie poprawcie)

Premiera jakoś na początku lutego. Właśnie skończyłem demko, które było dołączone do najnowszego Qore. Musze przyznać, że bardzo przyjemni się grało. Fajny patent z zwolnieniem czasu, świetnie wyglądające headshoty ze snajperki, dużo krwi. Ale najmocniejsza strona tej gierki, to bardzo fajny klimat. Nocna sesja z FEAR 2, to będzie coś :) Graficznie gra nie zachwyca, ale może w pełnej wersji będzie lepiej.

Ogólnie jestem miło zaskoczony i może zdecyduję się na zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie zagralem w demko... ktore pojawilo sie 22.01 w US PSS

A wiec zaczne od wad...

Grafika... hmmm.... sama grafa nie ma co ukrywac nie jest najlepsza... Slaby AA , tekstury beczek to poprostu masakra oraz wyglad niektorych pomieszczen (np sciany)

Interakcja z otoczeniem - jest mozliwosc przewracania wielu elementow aby sie oslonic nimi ale czasami sa elementy ktorych ni 5 ni w 10 nie idzie ruszyc... W jednym z pomieszczen bylo kilku przeciwikow no to malymi kroczkami od oslony do oslony rozwalalem ich... i przewracalem sobie stoly , krzesla , donice az nagle dobiegam do jednego ze stolow i co?! Nic z nim nie moge zrobic xP nie da sie go przewrocic co bylo dla mnie zaskoczeniem poniewaz inne wieksze i mniejsze elementy z latwoscia przewracalo sie...

Dziury po pociskach... w niektorych scianach sa w niektorych nie WTF?!

No i musze wspomniec o 2 bugach ktore spotkalem w ciagu 20min gry - i to na dodatek takie bugi ze nie dalo sie grac dalej xP

1) Podczas shootowania ze sniperki "zacielo" sie Slow-mo (trwalo ciagle) i nic nie dalo sie zrobic z tym... a po paru minutach...

2) ... dzwiek sie skrzaczyl... poprostu brzeczenie z kina domowego lecialo... (sprawdzalem i to nie wina sprzetu tylko gry xP) co zmusilo mnie do wylaczenia gry....

A tak poza tym to uwazam ze gra... jest swietna : ]

Klimat jest kosmiczny... poprostu spacer po miescie czy chociaz ten autobus co walil sie na nas... BOSKO!

Oraz stwory niematerialne - potrawia niezly balagan zrobic w efekcie czego cale pomieszczenie jest blyskawicznie malowane na kolor "krwiscie" czerwony xP

Gameplay

Hmmm... potyczki z przeciwnikami wydaja mi sie duzo ciekawsze niz w R2

Nie wyskakuje tuzin przeciwnikow tylko po 2-3 na dodatek dobrze sie chowaja i wykorzystuja otoczenie (schowalem sie za drewniana przeszkoda to oczywiscie futrowali we mnie). Walki sa ciekawe i trwaja dosc dlugo... przeciwnik nie pada po 2 strzalach (chyba ze headshot xP) i dosc zwinnie sie porusza...

Efekty graficzne - hmmm... dosc ciezko jednoznacznie sprecyzowac ale jednak idzie to na + bo niektore sa takie sobie ale sa takie co poprostu WGNIATAJA W FOTEL/PODLOGE/KRZESLO/BLAT/PARTNERKE/KUMPLA/SOFE (niepotrzebne skreslic). Klebista kula ognia czy lecacy autobus - takich rzeczy sie nie zapomina xP W tym 20 minutowym gameplay'u efekty zrobily na mnie wrazenie... duzo i sa bardzo dobrze zrobione....

Mimo ze podczas walki nie ma czasu na podziwianie efektow to jednak walace sie budynki dookola i elementy budynkow spadajace o krok od nas robia wrazenie xP

Hmm.... mimo iz gra podobala mi sie bardzo to obawiam sie ze koncowy efekt bedzie kiczem... 2 bugi na 20min gry to stanowczo za duzo na dodatek grafika jest cienkawa... (nie mowie tu o efektach xP) O ile poprawia grafe i bugi nie beda tak czesto to gra bedzie HITEM!

Mam ogromna nadzieje ze tworcy do ostatniego dnia beda poprawiac i udoskonalac gre... potrzebuje takiego ostatecznego szlifu!

a i bym zapomnial... te paski bo pokach ekranu (od tego kasku na glowie to chyba jest xP) sa wkurzajace... mam nadzieje ze mozna to wylaczyc albo ze w dalszej czesci gry ktos nam obije troche banie...

Wszyscy fani horrorow , fpsow albo Feara powinni czym przedzej zassac demo i zagrac... reszta tez nie powinna dlugo czekac : ]

Pozdrawiam & Have Fun!

by: Winiasz aka Shinigami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie silnik graficzny to nie czasem Frostbite z battlefielda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojecia... nie gralem nigdy w zadnego BF'a xP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisali na jakimś forum o tym, nawet podobny obraz ziarnisty jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nawet podobny obraz ziarnisty jest.

Właśnie stąd moje pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat w przypadku tej gry grafika zupelnie mi nie przeszkadza. Klimat jest zabojczy. Grajac te kilkanascie minut wczoraj w nocy prawie zfajdolilem sie w gacie. Kupilbym ja ale killzone, resident evil i street fighter to juz sporo atrakcji. fear 2 bedzie musial poczekac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom co fakt to fakt Fear2 wybral sobie zla pore na premiere xP

Ja mialem wlasnie dylemat czy FEARA2 czy KZ2 ale jednak wybralem KZ2 a feara 2 kupie jak stanieje (przy okazji zobacze recenzje i oceny gry)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi również grafika nie przeszkadza, lecz chyba najpierw skończę jedynkę... stoi sobie na półce biedna... Wie ktoś może jaka dwójka będzie długa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O rany jak w dobie nawet tak starusieńkiej grafiki jak cod4 można wydalić z siebie taką kupę jak ten FEAR? Poważnie myślałem nad zakupem tej gry, ale demo skutecznie mój zapał ostudziło. Poza tym fatalna animacja głównego bohatera, bardzo słaby frame rate. Odwalili na chama konwersje z PC po najniższej linii oporu. To już chyba jedynka była lepsza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mi również grafika nie przeszkadza, lecz chyba najpierw skończę jedynkę... stoi sobie na półce biedna... Wie ktoś może jaka dwójka będzie długa ?

Jezeli klimat jest taki sam jak w 2 to jutro chyba kupie fear 1, powinna byc tania jak barszcz. Kupie sobie tez paczke pieluch bo pewnie sie nie oderwe od grania na podcieranie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym co piszecie, to nawet mi się gry nie chce włączyć :turned:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... gra nie jest zla...

Co fakt Frame Rate nie jest boski i grafa tez nie najlepsza ale pamietacie demo MS Pacific Rift? Moze tu bedzie podobnie xP?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FEAR 2 jest kolejnym FPS'em, który mnie przyciąga do tego gatunku. Demko oceniam na 8+/10, świetna i straszna zabawa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak gra nie powala wizualnie ale nadrabia klimatem.Grafa nie jest najważniejsza,no właśnie ale .... w dobie tak bardzo ładnych gier mało jest tytułów które trzymają grafikę i klimat na wysokim poziomie.

Według mnie najlepsze w demie była walka robotem :biggrin:

Minus za brak dźwięku w części DEMA!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam że Jakoś mnie ta gra nie ruszyła ;| w Jedynce bałem się zrobić następny krok a to Demko tu to ciągła akcja niby coś mi wyskakuje co chwilę ale jakoś mnie to nie ruszyło. Poza tym jak to teraz ma wyjść to wychodzi w złym momencie bo zaraz będzie Killzone,RE i wiele innych gier... ale jak kto lubi ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafa słaba, ale mi nie przeszkadza. Przeszkadzają za to spadki liczby klatek na sekundę, bugi, przenikanie tekstur, fatalna animacja. Spodobały mi się za to mechanizm chowania, a właściwie ustawiania różnych elementów jako osłony, klimat i ciekawe rozpierduchy. 7/10 za demo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też w nocy odpaliłem demko F.E.A.R 2 i byłem naprawdę mile zaskoczony bo spodziewałem się gniota :) , graficznie jest dobrze , nie ma się czym zachwycać ale grafa nie wpływa jakoś negatywnie na samą rozgrywkę , framerate też jest dosyć dobry i nie wpływa negatywnie na gameplay, natomiast klimat jest super , kilka razy w nocy przeszedł mi dreszcz po plecach :) super pomysł gry robotem , możliwość robienia sobie osłony , no i ta Alma :) , bardzo dobry dźwięk , przekonujemy się o tym kiedy w demku zaczyna go brakować jak wychodzimy na powierzchnie(okropny bug) , gra bez dźwięku w F.E.A.R 2 to koszmar , na szczęście dźwięk po chwili powraca:) Mam nadzieję że pełna wersja zostanie pozbawiona tego typu błędów.

Jedno z najlepszych demek jakie ostatnio grałem:)

oceniam 7,5/10 , jednak gra ma potencjał w klimacie , mam nadzieję że pełna wersja go w pełni wykorzysta :) ale i tak najpierw wszyscy kupimy KZ2 no i street fighter w moim przypadku :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt grafika nie powala ale klimat jak najbardziej :) Może w finalnej wersji grafika będzie poprawiona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj ściągnąłem demko i sądzę, że gra jest świetna... Tylko zdziwiłem się jak sobie szedłem a nagle nie ma dźwięku, gdy strzelam :D Myślałem, że coś z TV nie tak :D

PS: Chodzenie robotem było super :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, sie Monolith nie popisalo... Mi spadki FR nawet nie przeskadzaly, dzwiek na powierzchni chyba tez mialem. U mnie zabraklo jednej waznej rzeczy, a mianowicie... strzelania...

Tak, nie dobrze slyszycie. Dotarlem na powierzchnie uzywajac granatow i melee, po czym dalem sobie spokoj.

Zobacze czy ponowne uruchomienie cos da, czy potrzebna bedzie reinstalka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnalem, zagralem, usunalem. Niby wszystko ok, ale grafika nie poraza a miejscami wrecz przeraza (kiepska jakoscia). Klimat niby jest ok, ale jakos strasznie nie bylo - pierwsza czesc powodowala u mnie jakies dreszczyki/strach a tutaj nic. Jak dla mnie to slabo, slabo. Na PS3 raczej furory nie zrobi ze wzgledu na KillZone 2, na innych platformach moze sie lepiej sprzedac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demo mi się nawet podobało.

Przeszkadza mi jak szedłem ciągły ruch broni góra -dół .

Wiem, że to bardziej realistyczne ale u mnie powoduje mdłości i mi nie dobrze

Jeszcze jedno, jak strzelam to jakos nie specjalnie czuję, że mam giwerę w ręku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeszcze jedno, jak strzelam to jakos nie specjalnie czuję, że mam giwerę w ręku

Ja to samo :thumbsup: , dlatego gry nie kupię :down:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie odpalilem. sam poczatek takze ciezko cos powiedziec pogram torche to pewnie cos napisze kolo 17 :) wtedy mam zajecia przy kompie i bede sie mogl pochwalic mojimi doznaniami. Dziwne strasznie ze nie ma wogole zainteresowania ta gra jedynka byla nawet niezla zobacze co z ta czescia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi