kolala 6 Napisano 19 Kwiecień 2009 Dokladnie mam to samo. 2 mln bez problemu zaliczylo a 50 in a row nie. Wyczytalem gdzies, ze po prostu musisz usiasc i przejsc. Nie mozna wyjsc z gry i pozniej continue. Przetestuje moze jeszcze dzis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banzai 1 Napisano 19 Kwiecień 2009 Dokładnie tak jak piszesz, można zrobić train again lub restart levelu, ale nie można dać kontynuacji. Czyli siadamy i robimy 50 leveli za jednym podejściem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ajakdwalin 14 Napisano 26 Kwiecień 2009 (edytowane) kurczę mi się nie zalicza to z kochankami, rozwalam te drzewa przed nim (te demoniczne) ale nic nie wpada, jak wy to dokładnie zrobiliście :) Edit: Wpadło, nie wiem dlaczego po zabiciu drzewek musiałem jeszcze trochę nie zabijać młodego (najpierw zbiłem drzewka a potem jego). Edytowane 26 Kwiecień 2009 przez ajakdwalin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skillz0r 43 Napisano 7 Maj 2009 Ehhh !! Omg pomocy, niewiem czemu ale trophy z 200 monetami niechce wpasc !! Gre robie juz 3 raz z rzedu uwazajac na trofea. I moje pytanie jest takie, jesli np zbiore 100 monet pod rzad, i pozniej wezme opcje quit game w menu gry ( nie konsoli ) wiec sie spokojnie zapisze, i gdy pozniej wezme Continue Game to mam dalej te 100 monet czy musze od nowa? Bo juz mnie szlag trafa :F Pomocy :< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 7 Maj 2009 Ehhh !! Omg pomocy, niewiem czemu ale trophy z 200 monetami niechce wpasc !! Gre robie juz 3 raz z rzedu uwazajac na trofea. I moje pytanie jest takie, jesli np zbiore 100 monet pod rzad, i pozniej wezme opcje quit game w menu gry ( nie konsoli ) wiec sie spokojnie zapisze, i gdy pozniej wezme Continue Game to mam dalej te 100 monet czy musze od nowa? Bo juz mnie szlag trafa :F Pomocy :< Jeśli tak robisz to powinno wpaść. Natomiast panuje jedna zasada utrudniająca otrzymanie wielu trophies w tej grze. To kontynuowanie po straceniu wszystkich żyć! Zawsze, zawsze trzeba restartować poziom z menu pod Startem, inaczej wszystko się zeruje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ajakdwalin 14 Napisano 7 Maj 2009 niestety opcja jak dasz wyjście z gry a potem contiune nie sprawdza się, musisz wszystko zrobić za jednym podejściem (bez wychodzenia do menu :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skillz0r 43 Napisano 8 Maj 2009 Hmm, to naprawdę nie mogę tego zrobić, co jest ? >.< Od nowa zaczynałem gre, i zebralem wszystkie monety ktore wypadały na lvl'ach , a na bonusowych to zbieralem tak okolo 30-50 k pkt to niewiem ile to jest :F Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AGArtha 786 Napisano 14 Lipiec 2009 Mam problem z DLC ... mianowicie: zakupił Mężuś mój dodatek do MB... wszystko fajnie super chcieliśmy sobie pograć wiec odpalamy grę - a w miejscu nowego świata nadal widnieje "Buy me" WTF??? Podpowiedzcie proszę o co chodzi. BTW jeśli chodzi o zdobywanie pucharków w grze: przechodzenie gry "... in row" oraz wszystkie pozostałe sprawy włącznie z 9 życiami - najlepiej zrobić w Co-Op - jest dużo prościej i szybciej. Polecam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ajakdwalin 14 Napisano 14 Lipiec 2009 Może macie MB podstawę i DLC zakupione w PSS innych ktajów? Jeśli nie to może wywalenie gry z dysku (podstawki i DLC) pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AGArtha 786 Napisano 15 Lipiec 2009 Może macie MB podstawę i DLC zakupione w PSS innych ktajów? Jeśli nie to może wywalenie gry z dysku (podstawki i DLC) pomoże. Tak właśnie... :( masz rację. Kurcze grę dostaliśmy od kolegi, kupił ją na US a dodatek kupiliśmy na EU. Cholercia! Dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skillz0r 43 Napisano 15 Lipiec 2009 Ale ja chętnie odkupie jednego slota do dodatku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 20 Październik 2009 (edytowane) Co do gry to absolutnie rewelacja :D Poniżej macie moje wskazówki co do pucharków :) ZŁOTE PUCHARY AWARD WINNER - na styl platyny, zdobędziesz wszystkie pozostałe a ten sam wpadnie :) SREBRNE PUCHARY BACK IN THE CHAIN GANG - najłatwiej zdobyć na levelach 1-5 w 1 epizodzie, należy uderzyć w armatę która trafi w inną armatę :) THROUG THE FIRE AND FLAMES - w levelu 16 na 2 epizodzie należy wybić wszystkie smoki nie zabijając przy tym stojącego w kręgu smoków rycerza :) BRĄZOWE PUCHARY ARRR! - za ukończenie 1 epizodu NI! - za ukończenie 2 epizodu 10 IN A ROW - ukończ 10 poziomów z rzędu - nie wolno wychodzić z gry, nawet do menu głównego tytułu 25 IN A ROW - podobnie jak wyżej 500K PLAN - uzbieraj 500 000 punktów MILLIONAIRE'S CLUB - uzbieraj 1 000 000 punktów CAT'S 9 LIVES - uzbieraj 9 żyć - można restartować levele np: w przypadku utraty serduszka :D BONUS PLAN - uzbieraj 200 monet - można restartować grę i z niej wychodzić a potem grać dalej z pozycji continue game MINUTEMAN - ukończ level poniżej 60 sekund GOODBYE CRUEL WORLD (ukryty) - zbierz 5 czaszek - czyli 5 raz się zabij :( WICKED WITCHES PUCHARY (dodatek) EVENING EXORCIST (SREBRNY) - na 8 levelu poziomu 3 zabij wiedźmę pod osłoną nocy :) AS YOU WISH (SREBRNY) - na 9 levelu poziomu 3 należy wykasować wszystkie drzewa nie zabijając przy tym księcia :) 50 IN A ROW (BRĄZOWY) - ukończ 50 poziomów z rzędu - nie wolno wychodzić z gry, nawet do menu głównego tytułu MASAKRA MORE POINTS THAN YOU'LL EVER NEED (BRĄZOWY) - uzbieraj 2 000 000 punktów EE-HEE-HEE !!! - za ukończenie 3 epizodu Tak jak to pisała AGArtha polecam granie w CO-OP, minus jest że nie da się robić restartu ale jak macie już SKILL'a to szafniecie gierkę w 4 godzinki :D Edytowane 20 Październik 2009 przez Tomo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 27 Kwiecień 2010 Czy ktos z fanow MagicOrbz ma moze info odnosnie pucharkow z dodarku Jungle? Wlasnie wraz z malzonka podjelismy sie kolejnego DLC i nie mam pojecia w ktorych lvlach nalezy wykonac zadania do srebrnych trophy. z gory dziekiza pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtekg 18 Napisano 28 Kwiecień 2010 Podpisuję się pod postem Tomasa mam ten sam problem . Jedno trofeum jest za ukończenie tego dodatku następne 3 trofea za wykonanie poszczególnych zadani , tylko w jakich planszach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 28 Kwiecień 2010 (edytowane) [Jungle] Conquistador - brązowy Pucharek za ukończenie wszystkich 24 leveli z dodatku Jungle [Jungle] Keen cannoneer - srebrny Pucharek do zdobycia w 9 levelu - należy trafić piłką w armatę która następnie trafi w inną, a ta w tygrysy na boku planszy - wystarczą dwa-trzy wystrzały aby zniszczyć tygrysy - ważne że przed rozbiciem tygrysów nie można zniszczyć innych elementów znajdujących się w levelu ... [Jungle] Enchanted water - srebrny Pucharek do zdobycia w 17 levelu - należy zniszczyć trzy wodospady znajdujące się na planszy - opis pucharku sugeruje że należy je zniszczyć przed zabiciem szamana, zagraniczne serwisy potwierdzają że pucharek wpada nawet po jego unicestwieniu, każdy wodospad wymaga jednak około 12 trafień i zmienia piłkę w różową "zmyłkę" więc jest to denerwujące i wymaga sporo czasu. Trudność polega na tym że można przejść level bez niszczenia wszystkich wodospadów tzn: możecie wszystko rozwalić level się skończy a wodospady będą dalej stały ... [Jungle] The enemy is defeated! Pucharek do zdobycia w 24 levelu - Zabij szamana błyskawicą (thunderstorm) i trofik wpadnie ... Edytowane 5 Maj 2010 przez Tomo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 3 Maj 2010 Dzięki za poradnik. Może kupię MagicOrbz. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiszka 0 Napisano 4 Maj 2010 jak to z tymi 50 levelami pod rząd weszłam w 3 poziom bo to dotyczy dodatku przeszlam 24 + 24 + 4 rundy z 1 poziomu = 50 a trofeum nie ma ;/ wrrr heeelp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapi 10 Napisano 4 Maj 2010 jak to z tymi 50 levelami pod rząd weszłam w 3 poziom bo to dotyczy dodatku przeszlam 24 + 24 + 4 rundy z 1 poziomu = 50 a trofeum nie ma ;/ wrrr heeelp ostatnio to zaliczyłem bez problemu musisz zrobić tak że jak grasz i przegrasz to MUSISZ nacisnąć TRY AGAIN (kółko) nie możesz dać continue bo gra wyzeruje ci statystyki!! Po 50 levelach pucharek wpadnie. Zaliczyłem to wczoraj więc działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiszka 0 Napisano 4 Maj 2010 ostatnio to zaliczyłem bez problemu musisz zrobić tak że jak grasz i przegrasz to MUSISZ nacisnąć TRY AGAIN (kółko) nie możesz dać continue bo gra wyzeruje ci statystyki!! Po 50 levelach pucharek wpadnie. Zaliczyłem to wczoraj więc działa ale tak to zrobilam nie dawałam continue, ale zaczynac od ktorego poziomu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapi 10 Napisano 4 Maj 2010 Ja wczoraj grałem od poziomu 1.01 i po 50 planszach trophy wpadło też tak proponuje zrobić. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiszka 0 Napisano 4 Maj 2010 Ja wczoraj grałem od poziomu 1.01 i po 50 planszach trophy wpadło też tak proponuje zrobić. dzieki za podpowiedz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 5 Maj 2010 Przechodziłem 50 plansz od 1.01 - grałem w trybie Co-op (dwie paletki) i udało się przejść bez dawania Continue i Restart Nie jest to takie trudne w dwie osoby, ja grałem z żoną która na codzień pogrywa głównie w Buzz'a a mimo to była dzielnym kompanem :D P.S. Posiadam wszystkie DLC i mam 100% trophy - to naprawde nie jest trudna sztuka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiszka 0 Napisano 5 Maj 2010 Przechodziłem 50 plansz od 1.01 - grałem w trybie Co-op (dwie paletki) i udało się przejść bez dawania Continue i Restart Nie jest to takie trudne w dwie osoby, ja grałem z żoną która na codzień pogrywa głównie w Buzz'a a mimo to była dzielnym kompanem :D P.S. Posiadam wszystkie DLC i mam 100% trophy - to naprawde nie jest trudna sztuka he he u mnie odwrotnie, żona (ja) gra a mąż uwaza ze to strata czasu ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiszka 0 Napisano 5 Maj 2010 he he u mnie odwrotnie, żona (ja) gra a mąż uwaza ze to strata czasu ;/ -------------------------- jeee udało się :whistling::whistling::thumbsup:, zaglądam, bo to było ostatnie zadanie , czy mam juz 100% a tam nowe zadania z dodatku <_<, znacie moze jakies szczegoły co trzeba w nich zrobic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach