Skocz do zawartości
SanchezC4

PS3 gryzie PC:?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem PS3...nie posiadam w swoim pokoju TV ale za to mam w swoim starym PC tuner tv...postanowiłem podpiąć konsolkę pod tuner i wszystko ładnie pięknie działało za pomoca DScalera (pod XP)...konsolka stała pionowo obok komputera w odległości ok 10 cm...i teraz pytanie czy PS3 wydziela jakies pola elektromagnetyczne czy magnetyczne które miałyby zły wpływ na PC:? Po 2 dniach komp zaczol sie restartowac...myslalem ze cos z systemem ale po reinstalce to samo(konsola byla wl caly czas)...po 3 dni zauwazylem ze bios swiruje wiec juz wiedzialem ze plyta pada...i w koncu padla....ram,dyski itm sprawdzilem dzialaja prawidlowo...wtf:?...czy to tylko zbieg okolicznosci czy nie mozna konsoli trzymac blisko PC:? prosze o wasze wypowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe , że coś jest na rzeczy, biorąc pod uwagę jakie ilości kurzu przyciąga konsola... Nie jest to normalne.

A tak poważnie, to chyba jednak zbieg okoliczności :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie stoi jakiś metr-dwa od konsoli i od prawie dwóch lat żyje płyta główna sobie w spokoju. Zbieg okoliczności imo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biedny komputerek przestraszył się możliwości PS3 i wykitował. :turned:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiesz jak to jest ? Wszelkie dogryzki konsoli na temat wyższości GPU, CPU itd. Żaden komp tego nie wytrzyma :P

Staruszek się przestraszył :P

Edytowane przez hivonzooo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie staruszek też się przestradzył ale nie umarł podłączyłem i postawiłem konsole koło niego żeby pobrał dema monitora do ps3 nie mam gdy ten wywalil bluescren xD w Xp Windows 7 wytrzymał

Microsoft się boj ? xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie staruszek też się przestradzył ale nie umarł podłączyłem i postawiłem konsole koło niego żeby pobrał dema monitora do ps3 nie mam gdy ten wywalil bluescren xD w Xp Windows 7 wytrzymał

Microsoft się boj ? xD

kompy sie psują wiem coś o tym bo codziennie po pare sie naprawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisuje się pod zbiegiem okoliczności. To komputer prędzej emituje szkodliwe fale. A o tym, że robi to PS3 nigdy nie słyszałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beka plyta R.I.P hehehe

nie szczesliwy zbieg okolicznaosci niestety a jak wszyscy wiemy microsoft siadal zawsze od systemow operacyjnych po konsole ale plyta tego jeszcze nie bylo:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Edytowane przez Armand

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak to nie jest zbieg okoliczności, postawiłem PS3 na PC i włączyłem na PS3 demko FEAR2, a na PC C&C Generals, podczas gry na PC zaczeły wyskakiwać artefakty, a po pewnym czasie PC się zresetował... Może jednak rzeczywiście coś jest nie tak? Na co dzień PS3 stoi jakieś 80cm nad PC i nie mam problemów.

Może to coś ze sprzętem w PC, jakiś konkretny hardware. Mój PC jest dosyć stary, karta graf. to 7600GS na AGP8x jeszcze, procek AthlonXP 2400+, płyta główna Asusa jakaś bez dual channel i 1GB DDR.

Edytowane przez Dante

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tym że kompy się walą wiem sam naprawiam .... znajomym sobie

Rozwiązanie całego problemu postawić ps3 na biurku trochę dalej od kompa ...

Nie wiadomo czy 1 rozwali się komp 2 nie różnie jest ....

Ej Dante czy ps3 i komp nie były do 1 gniazdka podpięte albo jakiś rorgałęziaczem wiesz komp + ps3 i odpalone gry = dużo prądu restart wskazuje na to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

One zawsze są podłączone do jednego przedłużacza z bezpiecznikami i bardzo często na obydwu są włączone jakieś gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh

Poprosze jakies logiczne wytłumaczenie dlaczego ps3 gryzie lub nie z Pc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej no, poprostu PeCet nie wyrabia przy mocy CELL'a, nie dziwcie się chłopaki ;)

Jak potrafi przeliczać ruchy czarnych dziur czy coś w tym stylu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ziendal nie mam pojęcia czemu, jakby nie patrzeć w PS3 wytwarzane jest spore pole elektryczne związane z dużym napięciem i mocą podzespołów w konsoli, a że ja mam stary bios możliwe, że jest on wrażliwy na takie rzeczy, podobne cosie mi się dzieją jak przyłożę mocny magnes do biosa... Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć, nie mam pojęcia czemu i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm kiedyś przetestuję myślę że nie cała płyta zaczyna wariować tylko jakiś jej element nie wiem czemu ale po głowie chodzi mi bateria CMOS ale to nie logiczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm tez się znam troszkę na kompach ..pracowałem kiedyś w serwisie zajmującym się naprawa itp...ale nigdy nie słyszałem zeby konsola wytwarzala jakies szkodliwe fale dlatego pytam sie was...moim zdaniem to przez konsole plyta padla...nigdzie w internecie nie moge znalesc podobnych przypadkow...to dziwne ale mozliwe--->co do mocy konsoli...wg mnie sygnal analogowy ktory przetwarzal tuner i potem wysylal go do karty graficznej nie mial zbyt duzego wplywu na prace komputera...to tak jakbym podlaczyl kamere czy dvd pod tuner...tracilem na jakosci jakies 30% ale to przez to ze uzylem dosc wielu urzadzen aby wyswietlic obraz;p....tuner--> karta graf---> monitor...za duzo tego i sygnal traci na jakosci

Wracajac do tematu nie radze trzymac konsoli blisko kompa...tak na wszelki wypadek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wracajac do tematu nie radze trzymac konsoli blisko kompa...tak na wszelki wypadek :)

Bzdura!

Zbieg okoliczności i tyle, zamykam! :nuke:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.