Skocz do zawartości
MatiZ666

Połączenie z internetem

Rekomendowane odpowiedzi

Siema!

Mam pytanie. Jeśli chcę sobie przeglądać internet to muszę zainstalować linuxa, czy na domyślnym systemie jest przeglądarka internetowa?

Neta mam z dialogu (dialnet). Na kompie muszę specjalne połączenia robić na hasło, żeby przeglądać internet.

A na ps3 trzeba coś takiego robić? czy wystarczy wpiąć tylko kabel od neta i gotowe?

Aha czy mogę sobie korzystać też z gg na domyślnym systemie playa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W systemie PS3 jest przeglądarka internetowa, żadnego GG czy innego komunikatora nie zainstalujesz. Dialnet to ADSL więc potrzebujesz routera ADSL lub musisz udostępnić połączenie po LANie w kompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja korzystam z udostępniania internetu. Jedynie potrzebne jest dokupienie kabelka skrossowanego (chyba taki jaki masz podłączony do modemu). Wpinasz do ps3 i kompa, wchodzisz w ustawienia swojego połączenia i udostępniasz (połączenie lokalne). Można jeszcze przez wifi udostępniać ale nie próbowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja korzystam z udostępniania internetu. Jedynie potrzebne jest dokupienie kabelka skrossowanego (chyba taki jaki masz podłączony do modemu). Wpinasz do ps3 i kompa, wchodzisz w ustawienia swojego połączenia i udostępniasz (połączenie lokalne). Można jeszcze przez wifi udostępniać ale nie próbowałem.

Dzięki wszystko wiem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi