Gość Napisano 7 Luty 2009 Mam pytanie do użytkowników rapidshare. Ostatnio ściągnąłem nieco więcej niż 50 GB danych, przez co zostałem poinformowany o tym, iż zostały nałożone limity na moje konto w postaci 2,5 GB odnawianych na dzień. Czy ten limit jest pernamentny czy po uzbieraniu tego max czyli 50 GB wolnego transferu, limit zostanie zniesiony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 8 Luty 2009 To jest tak, że jak nie przekroczysz tych 2.5 GB na dzień, przez kolejne 4 czy 5 dni, to masz na nowo 50GB. Lub bardzo podobnie. Wiem, że tak kiedyś było, ale nie wiem jak teraz. Ja pobieram z rapida dziennie sporo. Ale limitu nigdy nie przekraczam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Luty 2009 To jest tak, że jak nie przekroczysz tych 2.5 GB na dzień, przez kolejne 4 czy 5 dni, to masz na nowo 50GB.Lub bardzo podobnie. Wiem, że tak kiedyś było, ale nie wiem jak teraz. Ja pobieram z rapida dziennie sporo. Ale limitu nigdy nie przekraczam. Wielkie dzieki za wyjaśnienie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 9 Luty 2009 hmm dziwne, od grudnia się obraziłem na rapid bo miałem właśnie limit dzienny 2,5gb. Przestałem z niego korzystać w takich ilościach jak kiedyś i właśnie sprawdziłem sobie limit po waszym poście i mam marne 8gb. Więc jak z tym 50gb. No nie ukrywam, że wtedy pogodził bym się, zwłaszcza że mam wykupione konto na cały jeszcze rok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Luty 2009 hmm dziwne, od grudnia się obraziłem na rapid bo miałem właśnie limit dzienny 2,5gb. Przestałem z niego korzystać w takich ilościach jak kiedyś i właśnie sprawdziłem sobie limit po waszym poście i mam marne 8gb. Więc jak z tym 50gb. No nie ukrywam, że wtedy pogodził bym się, zwłaszcza że mam wykupione konto na cały jeszcze rok. TO jak masz 8 GB, to znak ze ktos ci ssie z konta na lewo... albo sam sobie i w dodatku nie przestrzegasz limitow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 9 Luty 2009 Oczywiście, że zasysam ale nie w takich ilościach aby te 50gb mi znikło lub nałożyli na mnie limit. Od kiedy zapłaciłem za nowy rok to cały czas miałem 2,5gb limit dzienny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 12 Luty 2009 No to jak to jest w końcu z tymi 50gb. Bo jakoś rośnie mi tylko o 2,5gb codziennie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 13 Luty 2009 ja mam tak ze jak przekrocze limit dzienny to mi automatycznie zamienia te punkty (rapid points czy jak im tam...) na traffic share czyli zwieksza limit. ale troche to kicha jest bo tych punktow sie ma 3000 jak sie kupi rs na 3 miechy a jak zamienia je na transfer to jest to (o ile dobrze pamietam) jakies 200 pkt za 1gb. moge sie mylic ale tak mi sie wydaje. tez uwazam ze kiche straszna z tym zrobili. dawniej bylo bez limitow albo te limity byly tak wysokie ze sie z nich nie zdawalo sprawy. wqrwiaja mnie firmy ktore nie zmieniaja ceny abonamentu a zmniejszaja opcje czy pakiety (jak telewizje cyfrowe czy kablowki). bo ten limit dzienny wprowadzili kilka miesiecy temu dopiero. poza tym nie spotkalem sie z opcja ze jak nie uzywam rs przez jakis czas to mi do 50gb limit zwieksza. maksymalnie tez mialem 8gb ostatnimi czasy. ps: mowimy oczywiscie o rapidshare.com (nie .de). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 15 Luty 2009 Ja muszę poprawić siebie. Rapidshare rzeczywiście wprowadziło jakiś debilny limit 2.5GB (a dokładnie 2.66GB) na dzień. I czy przekroczysz czy nie to i tak tylko 2.5 się przywraca na następny dzień. Napisałem maila do nich, czy to już tak będzie na stałe, bo przecież nie płaciłem za takie coś, bo wtedy były zupełnie inne limity. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 16 Luty 2009 Z tego co wyczytałem to najlepsze jest jeszcze to, że można sobie uzbierać maks 12gb z tych dniowych limitów. To też jest niezły żart. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Luty 2009 hehe... jeba** zlodzieje. wiecej nie kupie rapida, niech zdychajo! 12 GB - dobre sobie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach