traju 0 Napisano 9 Luty 2009 Witam, Mam okazję kupić tanio kilka gier w folii. Szkopuł w tym, że będą one z Niemiec. Rozumiem, że okładka i intrukcja będą po niemiecku, ale co z samą grą? Wydaje mi się, że powinna być po angielsku, ale nie jestem pewien i nie chciałbym się wpakować w grę w języku naszych sąsiadów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 9 Luty 2009 To zależy od gry. Np. CoD WaW jest po niemiecku i w dodatku pociachany cenzurą aż miło. Online byś zagrał tylko z Niemcami. Najlepiej spojrzeć z tyłu pudełka jaki jest język :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 9 Luty 2009 (edytowane) Gry powinny mieć w sobie język angielski do wyboru na 99%. Także nie powinno być problemu. Chociaż patrząc co u nas zrobili z Burnout'em (sama polska wersja), to zastanawiam się. Ja nieraz kupowałem gry na PS'a z Niemiec/Austrii i zawsze miałem angielski do wyboru. Żebym nie był gołosłowny, mam F1 w niemieckiej w wersji z Ferrari na okładce, nie Renault, a w grze wszystkie języki do wyboru. Ale są gry jak kolega wyżej napisał, które są tylko po niemiecku. Najlepiej sprawdź na sieci, gdzieś w niemieckich sklepach, czy jest tam angielski. Edytowane 9 Luty 2009 przez Patricko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiekhp 0 Napisano 9 Luty 2009 Jeśli masz napis "Komplett in Deutsch" na pudełku to bedzie po Niemiecku. Ale lepiej sprawdzaj z tyłu pudełko, bo czasem jest napisane w jakim języku jest dana gra... Niemcy są troche porąbani, cenzuruja gry, filmy it. Np. najnowszy COD: ucięte sceny brutalne, faszystowskie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 9 Luty 2009 (edytowane) Nie polecam za nic w świecie wersji niemieckich! Gra raczej będzie po angielsku, ale będzie w wielkim stopniu zmodyfikowana! Niemcy mają hopla na punkcie krwi i różnych rzeczy z tym związanych. No, chyba że nie zamierzasz kupować żadnej brutalnej gry - to co innego :D Sam raz kupiłem BiA: Hell's Highway... To był błąd :P Edytowane 9 Luty 2009 przez Rafix Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 9 Luty 2009 Nie wiem jak kupujesz ale lepiej zawsze pytać, mieli na ebay tanio civilization ale co z tego jak cała tylko po Niemiecku :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majlosh 2 Napisano 9 Luty 2009 Witam Chociaż patrząc co u nas zrobili z Burnout'em (sama polska wersja), to zastanawiam się. Z Burnout'em zawsze tak bylo...pamietam jeszcze jak za dawnych lat bylem szczesliwym posiadaczem ps2 i kupilem burnout'a 3 takedown, tydzien po premierze za 170 zl na madgames lecz byl po francusku...i to byl jedyny jezyk w grze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traju 0 Napisano 9 Luty 2009 Dokładniej jest to skate 2: http://allegro.pl/item551390141_skate_2_folia.html :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike_v8 0 Napisano 9 Luty 2009 Dokładniej jest to skate 2:http://allegro.pl/item551390141_skate_2_folia.html :D masz wyraźnie napisane w aukcji : Wersja gry: j. niemiecki Okładka, instrukcja: j. niemiecki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 9 Luty 2009 Dokładniej jest to skate 2:http://allegro.pl/item551390141_skate_2_folia.html :D Oferta cenowo korzystna, szkoda tylko, że wyłącznie język niemiecki jest dostępny :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichuV12 10001 Napisano 9 Luty 2009 A czym dokladnie roznie sie np GTA 4 z Niemiec a z Polski (US)? NIe ma krwi czy niektorych scen? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EvilGucio 3 Napisano 8 Marzec 2009 (edytowane) A powiedzcie mi jak to jest, na pudełku od gry np: Far Cry 2 czy MGS4 mam to normalne oznaczenie wiekowe czerwone kółko z białą obwódką czyli tam nie wiem PEGI czy ESRB, gry nie są z Niemiec a mimo to na płycie oprócz normalnego oznaczenia wiekowego mam tez niemieckie USK? To samo co Skate 2 z linku powyżej ma na okładce tylko, że w kolorze czerwonym. Czy to oznacza, że mam durnie ocenzurowaną i okrojoną wersję? Nie dość, że jest oznaczenie ''18'' to jeszcze będą mi coś cenzurować? No oni mają totalnie przestrzelony beret jeśli to jest ocenzurowana wersja, no ja już sam się w tych oznaczeniach gubię. Jest oznaczenie 18+ to kogo obchodzi czy krew sika tak czy siak, gra jest dla pełnoletniego odbiorcy więc w czym problem? Może jeszcze bronię będą cenzurować i kolorować na różowo..eh. Jeszcze jak by ten znaczek był jakiś ładny to niech sobie będzie ale nie bo inne oznaczenia nie wystarczają i trzeba wsadzić jeszcze niemieckie no bo jak by to wyglądało? To jest takie jak by europejskie oznaczenie wiekowe czy specjalnie na rynek Niemiecki? I jeszcze przy okazji możecie mi powiedzieć czy da się sprawdzić skąd jest dana gra? Bo ja kupuje je wyłącznie poprzez Allegro i piszą tam, że gra jest 3xA czyli wszystko po Angielsku to mam rozumieć, że to oznacza, że mam normalną grę bez jakiejś tam cenzury? Czy może taka cenzura to tylko wymysł młotków z Niemiec i tylko u nich? Bo nie można tego w jakiś sposób sprawdzić.. Edytowane 8 Marzec 2009 przez EvilGucio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 32 Napisano 8 Marzec 2009 Ja tak też mam na paru grach, że okładka PEGI, a na płycie USK, może po prostu w Niemczech tłoczone czy coś. mam takie coś w DMC4 i jakoś nie zauważyłem by cenzura była, demony kroi się normalnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deerhunter 45 Napisano 8 Marzec 2009 Może jeszcze bronię będą cenzurować... Jak Bronia będzie nieletnia to ją ocenzurują ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach