Skocz do zawartości
pawlos26

PSN - Bejeweled 2

Rekomendowane odpowiedzi

0ad6bfcd.jpg

a4cff888.png- 7

0e367855.png- 4

aa6079c0.png- 1

a4cff888.png

Classic Rock - Ukoncz level 5 w Classic Mode

Action Hero - Ukoncz Level 5 w Action Mode

Casual Carat - Ukoncz level 10 w Endless mode

Detonator - Zniszcz 12 gemow jednym ruchem

Diamonds are Forever - Znisz 3 niebieskie kolumny pod rzad

Jewel Keeper - Zniszcz 5,000 gemow

100K Club - Zdobadz 100,000 punktow w Action Mode lub Classic Mode

0e367855.png

Six Shooter - Zrob 6x kaskade

Powermad - Stworz 200 Power Gems

Hypercube Hoarder - Stworz 50 Hypercubes

Dimensional Rift - Miej 5 Hypercubes w tym samym czasie na planszy

aa6079c0.png

Puzzlemaster - Ukoncz Puzzle MOde

TLumaczenie: pawlos26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 Hypercubes jest szalone. Podobnie zresztą jak 5 level na Action Mode. Jak ktoś ma jakieś wskazówki to chętnie przyjmę. Reszta Trophies sama wpada podczas gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol Action mode przegiecie za to zloto powinni dawac, a to 6x kaskade zrobiles??

lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś fartem się udało ;p

W ogóle jestem już na chyba 40 poziomie w Endless i jak do tej pory miałem max 3 Hypercubesy. Zawsze dochodzi do momentu, że muszę jedną poświęcić, bo brakuje ruchu. Nie sądzę, żeby na innym trybie się to dało zrobić. Potrzebny jest chyba super fart. Można na zwykłym trybie próbować, tylko brać często podpowiedzi trójkątem, wtedy odejmuje dużo punktów z licznika i nie przechodzi się na następny poziom. Aha Hypercubes przechodzą na kolejny level jakby co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

x6 wchodzi fuksem.

Action jest nie do przejścia chyba, że ktoś jest na 10 redbullach i nie mruga w ogóle. Czwarty poziom bez ciągłych kaskad jest nie do przejścia. Nie mam pojęcia co się dzieje na piątym bo nawet czwartego nie przeszedłem... Obstawiam, że czwarty można przejść przenosząc kilka hypercubes i power gems z poprzednich trzech etapów. Tylko co dalej....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja raz konczylem piaty ale nagle zabraklo ruchow i zlecialo do zera lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 hiperkostek róbcie na classic, to spokojny tryb (byle ruchy były), w którym można zrobić to trofeum. Powoli, przemyśleć każdy następny ruch i się uda. Stwarzajcie sobie jak najwięcej możliwości ruchowych, t.zn. zawsze miejcie jeden ruch w zapasie, a działajcie na innej części planszy.

Action oczywiście nie zaliczyłem, ale byłem już tak blisko jak pawlos, czyli w 5 levelu. Trzeba być na prawdę wypoczętym przy robieniu tego trofeum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego myślisz, ze akurat Classic jest najlepszy? Można dostać "No more moves" i dupa blada. Nie lepiej Endless?

Miałem dzisiaj 4 HC i zeżarło mi do zera... Koszmar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zawsze miejcie jeden ruch w zapasie, a działajcie na innej części planszy.

Tak tylko, że zawsze jak zostawiałem ten zapasowy ruch to okazywał się on tym ostatnim :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dlaczego myślisz, ze akurat Classic jest najlepszy? Można dostać "No more moves" i dupa blada. Nie lepiej Endless?

Napisałem, że jest lepszy, bo właśnie na classic udało mi się zrobić 5 hiperkostek i często byłem bliski osiągnięcia tej liczby. Uzyskałem to już na 5 levelu, czyli trzeba dobrze kombinować i tak jak napisałem, przemyśleć każdy ruch.

bejeweled.jpg

A co do endless, to doszedłem do (chyba) 50 poziomu i miałem może najwięcej 3 hiperkostki.

Tak tylko, że zawsze jak zostawiałem ten zapasowy ruch to okazywał się on tym ostatnim biggrin.gif

No tak też bywa, ale ja w takich wypadkach miałem już 3 hiperkostki i jedną musiałem niestety w takiej sytuacji poświęcić. I w classic jeśli właśnie do 5-6 levelu nie uda się stworzyć 5 hipercubes, to dalej już raczej szans nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie udało się ukończyć 5 lvl zostawiłem sobie 1 hiper i udało się bez problemu zrobiłem chyba ze 3 ruchy. No ale ile się wcześniej nagrałem. ciekawe jak ludzie dochodzą do 16 levelu :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^^' ta gra jest psychiczna... Szlag mnie trafia na Action Mode - myślałem, że jestem cienki dochodząc do lv 5 i nie przechodząc go. Zaciąłem sie na PUZZLE Mode ;) Ale gra warta poświęcenia czasu ;P

Zaciąłem się na tym miejscu: CZAS: 4:17

http://www.youtube.com/watch?v=02uDyCJMUMI

Edytowane przez hypnotix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za poradą forumowiczy też ,spróbowałem zrobic 5 hypercubów na clasic i ...... UDAŁO się i tak jak kolega napisał powyżej , czesto można było zbliżyc się do 5 . A na End less to lipa ja poleciałem do 43 lvl i nic raptem może 3 razy 4-ka miałem .A na Endless tez może braknąc ruchu i będziesz musiiał zniszczyc 5-tke

Edytowane przez Mlecko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem... jak ale ja maxymalnie mam 4 sztuki na jednej planszy... i powiem że szlag mnie trafia gdy nie mam innego ruchu i muszę użyć albo gdy podczas kaskady wybucha mi ten hypercube ;) Ale udało się zdobyć pucharek z Action Mode :) i doszedłem do 7 lv - ostatni pucharek to właśnie 5 hypercubów... pomęczę, się gra warta zachodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi