Mniuwa 1 Napisano 10 Luty 2009 Jaki Ruter kopić hehe co poradzicie Znawcy bo nooby niech sie nie wypowiadaja jaki maja ;P tylko chodzi mi o kokretna podpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianek274 4 Napisano 10 Luty 2009 Napisz coś więcej o łączu. telefoniczne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mniuwa 1 Napisano 10 Luty 2009 (edytowane) kablówka 2 mega Arcus :D Edytowane 10 Luty 2009 przez Mniuwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianek274 4 Napisano 10 Luty 2009 W kwestii kablówki dokładnego modelu nie podam, bo się nie znam przy kablowym internecie. Ale najlepszy będzie Linksys-sprawdzona i dobra firma, sam używam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudek81 0 Napisano 11 Luty 2009 A ja używam D-Linka 524, i tego mogę Ci polecić. Zero problemów. Siostrze do takiej samej sieci też go zapodałem i 4 kompy jadą od pół roku bezproblemowo. Router ani się nie zawiesza, ani nie rozłącza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 11 Luty 2009 A ja używam D-Linka 524, i tego mogę Ci polecić.(...) Też używam D-Link'a DI-524 i muszę powiedzieć, że jest to świetny sprzęt. Tani, sprawdzony, szybki, niezawodny i bardzo prosty w konfiguracji. W sam raz dla każdego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guzik 0 Napisano 11 Luty 2009 też używam D-Link DI 524 wyśmienicie działa u mnie na 4 urządzeniach: laptop, PS3, PSP i DS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frater25 7 Napisano 11 Luty 2009 też mam ten model D-Link DI 524, jest rewelacyjny :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesin 2 Napisano 11 Luty 2009 Ja polecam routery firmy Pentagram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 11 Luty 2009 (edytowane) Ja polecam routery firmy Pentagram. Tylko za dobry router "Penatgramu", porównywalny z DI-524 trzeba słono zapłacić... Przynajmniej w porównaniu do D-Link. Edytowane 11 Luty 2009 przez SonnyTRK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesin 2 Napisano 11 Luty 2009 Ja mam model za 100 zł, i jest bezproblemowy a i zasięg ma o wiele większy niż D-Link znajomego za sprawą dwóch anten. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 11 Luty 2009 (edytowane) Jaki model masz i Twój kolega? Edytowane 11 Luty 2009 przez SonnyTRK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frater25 7 Napisano 12 Luty 2009 Ja mam model za 100 zł, i jest bezproblemowy a i zasięg ma o wiele większy niż D-Link znajomego za sprawą dwóch anten. Nie wydaję mi się żeby ten router pentagram miał większy zasięg, na pewno wewnątrz jest do 100 metrów, w specyfikacji pentagrama nie jest to opisane dołączam linki http://www.d-link.pl/cs/Satellite?c=Produc...-PL%2FDLWrapper .......................................................... http://allegro.pl/item548005209_pentagram_...c_aster_fv.html .......................................................... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fiLioOSW 0 Napisano 1 Marzec 2009 Ja mam internet tez z kablowki modem MOTOROLA SB5101E i jaki najlepiej router w miare tani zeby podlaczyc konsolke ps3 do internetu:)) ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudek81 0 Napisano 1 Marzec 2009 Ja mam internet tez z kablowki modem MOTOROLA SB5101E i jaki najlepiej router w miare tani zeby podlaczyc konsolke ps3 do internetu:)) ??? 1000 razy trzeba pisać. Przeczytałbyś ten temat chociaż ze 2 strony wstecz i byś wszystko wiedział. Osobiście polecam D-LINK 524 mam go podłączonego do tego samego modemu jak ty i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOR 0 Napisano 5 Marzec 2009 Wtrącę parę słów od siebie, Linksys czy Dlink to jedno wielkie nieporozumienie, ciągłe zwisy i przymusowe rebooty, dodatkowo w dlinkach lubią popiskiwać kondensatory przy czym nie można się należycie wyspać. Z supertanich i stabilnych polecam Topcoma Skyracer WBR 7001g, mam 3 sieci postawione na tych routerach i od prawie 2 lat niebyło żadnych problemów. Jedna sieć osiedlowa działa od prawie 2 lat i nikt nienarzekał na wolno działający net czy zwisy, torrent 24/7 plus 2 serwery, kupę innego śmiecia i wszystko lata jak marzenie, produkty linksysa wysiadały po 2-3 dniach ostrego ściągania wtedy tylko w samochód i wycieczka do piwnicy, przymusowy restart. Z godnych polecenia są jeszcze produkty Pentagrama do których byłem z początku mocno zrażony, jednak jak kupiłem Cerberusa i zobaczyłem możliwości konfiguracji byłem bardzo mile zaskoczony, używam go od 3 miesięcy i zapomniałem o jego istnieniu, gwarancja 5 lat door-to-door to też niezły argument przemawiający do zakupu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianek274 4 Napisano 5 Marzec 2009 Absolutnie nie zgodzę się co do Linksysa ! Praktycznie to nie Linksys a Cisco ! Ja nie wybrałbym żadnego innego poza Linksysem, a miałem ich naprawdę sporo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOR 0 Napisano 5 Marzec 2009 Linksys od jakiegoś czasu jedzie tylko na marce i taniej sile roboczej z Chin i z Cisco ma wspólne tylko logo... nic pozatym, kiedyś była to całkiem inna bajka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudek81 0 Napisano 6 Marzec 2009 MACIOR nie zgodzę się z Tobą. W obu przypadkach zrobiłeś wszystko, żeby routery działały prawidłowo? Zacząłeś od wgrania najnowszego FW? Ja mam D-Link 524 od jakiegoś czasu. I nie przypominam sobie ani jednego zawiasu, czy zerwanego połączenia. Zero problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 6 Marzec 2009 Każda sroka swój ogon chwali. Ja mam 5 lat tego samego D-Linka i nawet nie mruknął, że ma 3 kompy i ps3 podłączone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOR 0 Napisano 6 Marzec 2009 MACIOR nie zgodzę się z Tobą.W obu przypadkach zrobiłeś wszystko, żeby routery działały prawidłowo? Zacząłeś od wgrania najnowszego FW? Ja mam D-Link 524 od jakiegoś czasu. I nie przypominam sobie ani jednego zawiasu, czy zerwanego połączenia. Zero problemów. Robiłem cuda wianki, nawet nieoficjalne FW nic niepomagało, może miałem szczęście i trafiałem na wadliwe egzemplarze, albo to że praktycznie każdy w sieci to zapalony torrentowiec z setkami pootwieranych połączeń przez które routery niewyrabiały. Jedynie stare modele sprzed 2-3 lat działały i działają tak jak powinny, nowe to niestety tani w produkcji chiński s*** jadący na opini starszych modeli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kerm 11 Napisano 18 Marzec 2009 (edytowane) mam D-linka 524 (cena/jakość) i nie narzekam, operuje w standardzie 802.11g –więc max prędkość 54 Mb/s; częstotliwość 2,4 GHz. Transfer mam 6 Mb/s taki sam na stacjonarnym i na ps3. nic więcej mi nie potrzeba P.S. zwisy się zdarzają sporadycznie (raz na 6 mcy), wystarczy zrobić reset i po problemie Edytowane 18 Marzec 2009 przez Kerm_pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radosiewka 2 Napisano 27 Marzec 2009 Mam router D-Link 524. Jestem z niego zadowolona - wcześniej miałam Linksysa i często tracił on połączenie z laptopem będącym w drugim pokoju. D-Link z kolei spisuje się bardzo dobrze, a mam go podpiętego do PC i bezprzewodowe połączenie z konsolą i laptopem Szczerze polecam ten router. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach