Skocz do zawartości
molderinho

PS3-DNS primary i secondary..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukałem już w wielu tematach na ps3site.pl problemu związanego z tym DNS i nic nie znalazłem pod moje wymagania, więc zapytam się o co chodzi i jak temu zaradzić, otóż spisałem wszystki adresy itp w cmd-config/all i wpisałem do konsoli wszystko poprawnie i gdy biorę test connection to mi wyskakuje że IP jest dobre a DNS jest Error, nie wiem jak temu zarazdzić więc może wy mi pomożecie.

Internet mam taki:

Multimedia

1mb-wiem że to nie ma znaczenia

No i zwykły Modem Terayonu.

Jeśli coś trzeba więcej to podam

Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polaczenie przez ruter czy bezposrednio do multi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli łączysz się przez router, to podaj zamiast DNS'u - IP bramy (czyli IP twojego routera). Powinno pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sugeruj sie komunikatem na PS3 ze sa problemy z DNS. Ten komunikat pojawia sie w 99% przypadkow problemow z siecia i to wcale nie musza byc problemy z serwerem DNS. Wg mnie szukaj problemu gdzie indziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem identyczny problem (jak wieeeeelu) udostępniłem mój internet nie połaczenie ps3 komputer tylko sieć komputer tylko jak ostatnio to zrobiłem to przestawił mi ip neostrady i musiałem przywracać system <_< ale teraz działa dobrze :sweat:

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to w sumie to co ja mam zrobić, aby działo.

jakaś podpowiedź by się przydała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no chyba nie podłącze tego internetu bez routera.

a tak swoją drogą to jak wybieram automatyczne ustalanie adresu IP to mi wyskakuje, że nie może go znaleźć.

chyba będę musial kupić router.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Router niczym sie nie rozni od konsoli. Jezeli sam nie potrafisz skonfigurowac konsoli to co ty zrobisz z routerem? Wszyscy traktuja router jako panaceum na wszelkie problemy z siecia. A tak nie jest. Jest to kolejne urzadzenie przez ktore konsola musi sie dogadywac, kolejna przeszkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja już nic nie rozumiem z tego.Nie potrafię skonfigurować tej sieci i nikt nie umie nawet pomóc.

Router nic nie pomoże tak jak mówisz, ani manualna konfiguracja, ani automatyczna, nic.

Po co wogóle jest mozliwość podłączenia skoro nie da rady.

W Xboxie jest to bardzo proste, wpisuje się MAC i śmiga bardzo dobrze, a tu nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to w XBoxie wpisuje sie MAC? On nie ma na stale? Mozna se wpisac co sie chce?

Probowales resetowac modem? Jezeli nie to podepnij konsole do mdemu i wylacz modem na jakies 2 minuty. Jezeli nic nie pomoze sprobuj jeszcze raz zostawic modem odlaczony od pradu na kilka minut. Czasem w ten sposob mozna zresetowac zapamietany adres MAC (np w UPC tak jest). Co do adresacji nie spotkalem sie jeszcze z powaznym dostawca internetowym, ktory nie przydzielalby adresu za pomoca DHCP, wiec na automacie cos powinno zlapac mimo wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No normalnie w Xboxie wpisywałem tylko MACa i to wszystko ładnie śmigało, a co do PS3 to już próbowałem dwa razy odłączyć z prądu modem i nic nie dawało.Nie wiem może tzeba poszukać gdzieś w mieście kogoś kto się na tym zna i zapłacić mu za dobrą robotę jeżeli oczywiścią ją wykona, a narazie dam sobie spokój z tym... bo szlag trafia już niemiłosierny..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja już nic nie rozumiem to ty masz to podłaczone skrętką tak( domyślna odpowiedź:tak)a zrobiłeś tak jak ci napisałem

at tak wogóle teraz tak zawsze będzie że trzeba klikać w posty żeby je przeczytać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy możesz korzystać z przeglądarki w konsoli?? Jeżeli tak , a PSN nie działa, to znaczy, że mutlimedia blokuje jakieś porty albo są jakieś filtry nałożone. Spóbuj zadzwonić do multimedii i ich opieprzyć. U mnie PSN nie działało przez 2 tygodnie (tez multi) i po kilku telefonach, miliardzie prób z różnymi ustawieniami routera i połączeń na kompie nagle zaczęło działać. Wszystko ustawione z automatu . Spróbuj jeszcze raz zainstalowac router lub przywrócić ustawienia fabryczne, a na konsoli wszystko zaznaczasz automatic. Najpierw jednak zadzwoń do multi ich ochrzań.

Ja miałem tak że jak kupiłem konsolę rok temu to przez prawie cały czas wszystko śmigało, aż tu nagle pewnego dnia przestało. reszta tak jak pisałem wyżej.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze raz wyjaśnie mój problem. Otóż, mam modem Terayonu,kabel LAN,konsolę PS3 i podłączam w kolejności tak jak wcześniej. Następnie wchodzę do network connetion setting(czy jak tam to się nazywa), później wybieram ustwaienia manualne i sam wpisuję dane i wybieram connection test, po czym z IP jest wszystko OK, a jak już tamta druga próba połączenia tu już wyskakuje ten problem z DNS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a jak ma byc problem z ustawieniem IP skoro sam ustawiles manualnie? Jak ustawiles to jest ustawione i IP jest OK zgodnie z tym co sam ustawiles. Ale to nie gwarantuje ze bedzie dzialac. Lepiej zostawic na Auto. Jezeli internet jest, to na 90% jest DHCP ktore saqmo przydzieli ci adres.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi