KrompPL83 0 Napisano 3 Marzec 2009 Zastanawialiście się kiedyś o ile wzrosły wasze rachunki za energie elektryczną? Ja nigdy nie zwracałem na to uwagi do puki sam nie zacząłem płacić za prąd. Przykładowo-ps3 producent podaje że pobiera ok 300W (TO MUSI BYĆ WIELKIE KOŁO:) do tego TV średni pobór 250W 35" LCD (nowej generacji biorą mniej) plazma pewnie więcej i jak ktoś ma kino lub wzmacniacz ja mam czyli do tego OK.:) 200W. Czyli 300+250+200W=oprócz tego że się człowiek świetnie bawi to jeszcze ciepło ma w pokoju! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.Lechu 0 Napisano 3 Marzec 2009 Zastanawialiście się kiedyś o ile wzrosły wasze rachunki za energie elektryczną? Ja nigdy nie zwracałem na to uwagi do puki sam nie zacząłem płacić za prąd. Przykładowo-ps3 producent podaje że pobiera ok 300W (TO MUSI BYĆ WIELKIE KOŁO:) do tego TV średni pobór 250W 35" LCD (nowej generacji biorą mniej) plazma pewnie więcej i jak ktoś ma kino lub wzmacniacz ja mam czyli do tego OK. :) 200W. Czyli 300+250+200W=oprócz tego że się człowiek świetnie bawi to jeszcze ciepło ma w pokoju! 200 mniej niż mój sam komputer ;c , cudownie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzibada 14 Napisano 4 Marzec 2009 Pewne porownanie, przed zakupem plasmy 42 i ps 3 zuzywalem ok 50 kwh, teraz jest to w granicach 130 kwh, takze sporo :] Ale coz czego sie nie robi dla dobrej zabawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAATSS 2 Napisano 4 Marzec 2009 (edytowane) Ja w swoim pokoju mam:komp 850W, PS3-380W, X360-270W, TV-400W, Audio-500W, lodówka na browwarki-150W-. Rachunki z tego pokoju wynoszą 50$\miesiąc. PS3 chodzi około 15h dziennie razem z TV. Przedtem koszty równały się 30$. Edytowane 4 Marzec 2009 przez MAATSS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
weasel 0 Napisano 5 Marzec 2009 ps3 nigdy nie bierze 300W To raczej wartość najwyższa. Tylko podczas największego obciążenia pobierane jest te 300W Tak samo jest z monitorami. Dużo zależy od jasności podświetlenia matrycy. Wartość poboru prądu może się wię wahać nawet o 50%. Prosty przykład z laptopem. Na zewnętrznym monitorze 4h, na wbudowanej matrycy min podswietlenia 3h, max podświetlenia 2h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach