adrianek274 4 Napisano 3 Marzec 2009 Jak dla mnie jest mega pozytywny Tak naprawdę jest on tym, czym Vista powinna była być w dniu premiery-uważam Siódemkę za naprawdę godnego następce XP, teraz tylko liczę żeby Microsoft pod kierownictwem nowego szefa (;/) nie zepsuł nic. Beta oficjalnie wypuszczona jest bardzo stabilna. Działają wszystkie sterowniki i aplikacje spod Visty-w końcu to ten sam Kernel. Graficznie jest to również nieco zmodyfikowana Vista. Interfejs jest bardzo podobny, na plus uległ zmianie pasek zadań oraz pare graficznych bajerów typu AeroShake, które mniej lub bardziej się przydadzą. W końcu ktoś w tej firmie po średnio udanej Viście (dla mnie bardzo udana, jednak ta zasobożerność...to nie to ;/) złapał się za głowę :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxavelli 0 Napisano 3 Marzec 2009 Pracowalem na becie i jestem megazadowolony - piekny wyglad Visty + wymagania sprzetowe XP. Dla mnie BOMBA! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Accoun 0 Napisano 4 Marzec 2009 Skoro podobno wielu linuxowców (a nawet Linus Torvalds!) wypowiada się o tym systemie pochlebnie, to chyba musi być dobry, co nie? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frosty-PL 0 Napisano 7 Marzec 2009 (edytowane) Cichutko licze na siodemke bo wyglad xp juz mi sie znudzil :P A tak serio: Czyzby pierwszy naprawde dobry Windows?? Edytowane 7 Marzec 2009 przez Frosty-PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Accoun 0 Napisano 7 Marzec 2009 Cichutko licze na siodemke bo wyglad xp juz mi sie znudzil :PA tak serio: Czyzby pierwszy naprawde dobry Windows?? O przepraszam. Win 98 i XP były dobre. A że nie od razu, to inna bajka. Z tym pewnie też trzeba będzie trochę poczekać, ale już teraz wygląda przyzwoicie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.Lechu 0 Napisano 8 Marzec 2009 O przepraszam. Win 98 i XP były dobre. A że nie od razu, to inna bajka. Z tym pewnie też trzeba będzie trochę poczekać, ale już teraz wygląda przyzwoicie... Windows Server 2000, kk, lol, bye. Co do windowsa 7, nie lubię ogólnie wersji testowych, korzystam z visty 64 bit i jestem zadowolony, z niewielu rzeczy musiałem zrezygnować. Działa mi stabilnie już 7 miesięcy, a jak na moje użytkowanie to długo. Na siódemkę się przerzucę jak może nowy dysk dostane 'od kogoś'. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 8 Marzec 2009 Ja jeszcze dlugo zostane przy XP. Nie widzi mi sie upgrade'owanie kompa dla samego systemu operacynego. XP ma duzo niepotrzebnych bzdetow, co widac po programach dajacych dostep do ukrytych opcji, moglby zajmowac max 64Mb ramu. Nowy wyglad to nie wszystko. Vista nie ma nic, a zajmuje od groma zasobow. A ten W7 to chyba bedzie la**e robil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 11 Marzec 2009 Po waszych opiniach chyba się skuszę na bete siódemki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyk 17 Napisano 11 Marzec 2009 Ja jeszcze dlugo zostane przy XP. Nie widzi mi sie upgrade'owanie kompa dla samego systemu operacynego. XP ma duzo niepotrzebnych bzdetow, co widac po programach dajacych dostep do ukrytych opcji, moglby zajmowac max 64Mb ramu. Nowy wyglad to nie wszystko. Vista nie ma nic, a zajmuje od groma zasobow. A ten W7 to chyba bedzie la**e robil. też mnie to przeraża, że system najprawdopodbniej będzie miał wymagania większe niż niejedna gra na peceta sprzed dwóch lat... sik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uncharted 0 Napisano 14 Marzec 2009 Lepsze od visty i XP ale od linuxa nie ....... Halo wy mówicie o meg a wymaganiach o mój komp pentium 4 1 gb ramu i FX5500 i vista nawet ładnie działa Seven miodzio no i git majonez miód i orzeszki lecz mi w seven nie pasi nowy pasek ....... Ale i tak nie ma na świecie systemu nie zawodnego bezpiecznego i szybkiego .... Takie rzeczy to tylko w erze A to dla jaj http://www.zdnet.com.au/insight/software/s...39294810,00.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frosty-PL 0 Napisano 14 Marzec 2009 O przepraszam. Win 98 i XP były dobre. A że nie od razu, to inna bajka. Z tym pewnie też trzeba będzie trochę poczekać, ale już teraz wygląda przyzwoicie... XP byl systemem na ktory najwiecej narzekalem, na jego instalacje zdecydowalem sie dopiero po SP2. Wczesniej to byla katastrofa... niestabilny jak wieza z zapalek. Moj kumpel potrafil co miesiac robic formata bo sie mu xp sypal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pkania6 0 Napisano 15 Marzec 2009 Lepsze od visty i XP ale od linuxa nie .......Halo wy mówicie o meg a wymaganiach o mój komp pentium 4 1 gb ramu i FX5500 i vista nawet ładnie działa Seven miodzio no i git majonez miód i orzeszki lecz mi w seven nie pasi nowy pasek ....... Ale i tak nie ma na świecie systemu nie zawodnego bezpiecznego i szybkiego .... Takie rzeczy to tylko w erze Kolego, a czy ty widziałeś kiedyś OS X'a ? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vesiv 0 Napisano 17 Marzec 2009 XP byl systemem na ktory najwiecej narzekalem, na jego instalacje zdecydowalem sie dopiero po SP2.Wczesniej to byla katastrofa... niestabilny jak wieza z zapalek. Moj kumpel potrafil co miesiac robic formata bo sie mu xp sypal. e? Ja uzywalem SP1 XP praktycznie od premiery do tamtego roku i nic mi sie nie sypalo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach