sk0lm4n 0 Napisano 30 Kwiecień 2009 (edytowane) hihi ja tez skonczylem swoje 2 customy jeden caly na sanwie drugi na seimitsu Edytowane 30 Kwiecień 2009 przez sk0lm4n Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 30 Kwiecień 2009 (edytowane) Już widziałem na emu, tak jak tam i teraz napiszę że biało/niebieski mi się bardziej podoba. Ciekaw jestem czy jesteś w stanie mi odpowiedzieć, które części ci lepiej pasują ? Edytowane 30 Kwiecień 2009 przez wilku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk0lm4n 0 Napisano 30 Kwiecień 2009 Już widziałem na emu, tak jak tam i teraz napiszę że biało/niebieski mi się bardziej podoba. Ciekaw jestem czy jesteś w stanie mi odpowiedzieć, które części ci lepiej pasują ? powiem tak dopiero teraz skonczylem skrzynki drewniane ale to w sumie nie ma wogole do sprawy... stwierdzam tak przyciski seimitsu pasuja mi lepiej i to wylacznie dlatego ze nie sa "az" tak czule jak sanwy naprawde te pierolny sa strasznie czule czasami siadalo cos z glupstwa bo sama reka lezala na przyciskach i sie cos wcisnelo... a jesli chodzi o joysticki, to musze stwierdzi ze JLF z restrictorem gt-Y jakos mi lepiej siada jednak to jest to w porownaniu do orginalnego restricotra z ls32 to sie nie umywa jak narazie. W tekkenie 100x czescie mi qcf i elektryiki kazya wychodza na jlf z gt-y niz na 8-way z seimitsu jezeli znajde cos podobnego z resitrictorow na seimitsu to bede mogl s twierdzi w sumie roznice bo jak narazie jlf win :D \m/ a co do bialego to jak senchu na emu stwierdzil FLCL haruka wymiata ;] tez mi sie najbardziej bialy podoba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 30 Kwiecień 2009 Są cholerstwa czułe, poczekam na demo Marvel vs Capcom 2 to sie jeszcze wypowiem ale dla mnie to wlaśnie sanwa wygrywa. JLW kupiłem bo miał restryktor GT-0 i kręcenie kółek już nie jest problemem za to przekątne to teraz prawie loteria (coś za coś). Mam wrażenie że standardowo LS-32 ma lepszy 8-way a w JLW czuć ten kwadrat. Jest restrykcja kołowa do LS-32 w niemieckim sklepie, przy okazji się zaopatrze i zobacze wtedy który lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk0lm4n 0 Napisano 30 Kwiecień 2009 (edytowane) hm tez tak myslalem ale JLF z restricotem lepiej przekatne czuc w ls32 wydaje mi sie ze sa jakos mniejsze obszarowo te przekatne hmmm jak bedziesz bral paczke od niemca z mila checia sie od restrictora dorzuce i cosik do paczki kto wie co wyjdzie ;] Edytowane 30 Kwiecień 2009 przez sk0lm4n Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dazidek 1 Napisano 2 Maj 2009 Kurde co to w ogóle jest ? Czy Wy to sami robicie ? Działa to na PS3 ? Czy to służy do samego grania w SF IV ? Dzięki z góry za odp... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk0lm4n 0 Napisano 2 Maj 2009 To sa arcadesticki jak z dawnych automatow ;] obudowy i wogole wszystko robimy sami, czesci przewaznie sa zamawiane z zagranicy gdyz w polsce ciezko dostac orginalne japonskie czesci producentow sanwa \ seimitsu. Zalezenie od tego jakiej uzyjesz plytyki pod twoj stick ( modul sterujacy ) ja akurat w swoich sticka uzylem plytek z sixaxisow przez co wypuscilem zlacze usb na przod i laduje normlanie jak sixaxisy i sa bezprzewodowe. A jesl chodzi o granie to raczej na ps3 to tylko do bijatyk tekken \ sc \ sfiv teraz bedzie mvc2 na psstore ;] ale wiekszosc osob podlancza to do pc i gra w meme - stare gierki z automatow ;] na takich cudach sie gra najlepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 2 Maj 2009 Kiepski ten Marvel vs Capcom 2, tła jeszcze jako tako im wyszły ale przeskalowanie sprite'ow to już przesada, powinny być od nowa narysowane w wyższej rozdzielczości. Lepiej wygląda odpalana z płyty PS2. Nie potestuję sobie joya na niej :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qgar 49 Napisano 2 Maj 2009 Maly offtop, ale musze sie zgodzic :P jak zobaczylem demo mvc2 to az mnie cos w sercu zakuło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
play 18 Napisano 16 Czerwiec 2009 Wiedziałem że mnie lejesz na sticku ale nie wiedziałem że to taki wypasiony typ :D Szacun za to dzieło i prace w nie włożoną :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 5 Sierpień 2009 Kolejna buda popełniona: JLF+octagon, 8xOBSN-30, 3xOBSF-24 W stosunku do poprzedników zastosowałem przyssawki, na szklanym stole nie oderwie się go za cholerę ;) Jak dodam elektronikę, a narazie waham się nad SIXAXIS'em i padem przewodowym to walne pod młotek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 10 Sierpień 2009 (edytowane) Dobra robota. Jestem pod wrażeniem tego co niektórzy potrafią sami zrobić. Edytowane 10 Sierpień 2009 przez Aki1986 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tynio 12 Napisano 10 Sierpień 2009 Kolejna buda popełniona: .... Wilku a możesz mi powiedzieć gdzie zamawiasz takie "arty" na plexi ?? chyba że sam robisz . Tynio Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 10 Sierpień 2009 w google :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 22 Wrzesień 2009 Kolejny w środku LS-33, OBSN-30 oczywiście USB i działa na PS3/PC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wu-BRN 0 Napisano 29 Marzec 2010 (edytowane) w środku LS-33, OBSN-30 oczywiście USB i działa na PS3/PC Yo, Wilku mam pytanie, jakie pcb zamontowałeś w tym sticku, że działa na usb pod PS3 i kompa. Mnie interesuje tylko PS3:) I jak rozwiązałeś sprawę z przyciskiem "PS"??? Z góry dzięki za odpowiedź. Przymierzam się do budowy własnego arcade sticka, części już jadą ale nie rozwiązałem jeszcze sprawy z pcb. Mam dwa rozpiżdżone pady od ps2, ale jeśli można bezpośrednio przez usb bez konwertera to jestem otwarty na propozycje. Pozdrówki i z góry dzięki za odpowiedź!!! Edytowane 29 Marzec 2010 przez Wu-BRN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 24 Wrzesień 2011 Długo nie było mnie na forum (przerażała mnie jakość komentarzy na stronie głównej) a w tym temacie trochę się ostatnio porobiło więc odświeżę go. Pojawiły się nowe konstrukcje. Oraz modyfikacje już istniejących Honcam Fighting Stick Mayflash Hori Fighting Stick 3 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
warezz 11 Napisano 25 Wrzesień 2011 Ty je robisz i odsprzedajesz czy trzymasz sobie w kolekcji? Ciezko mi sobie wyobrazic ile bys musial brac za takie rekodzielo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dranz! 47 Napisano 25 Wrzesień 2011 Robisz takie Sticki na zamówienie, czy to tylko hobby ?? Nie powiem, chętnie bym kupił jeden :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 25 Wrzesień 2011 Ty je robisz i odsprzedajesz czy trzymasz sobie w kolekcji? Ciezko mi sobie wyobrazic ile bys musial brac za takie rekodzielo :) Robisz takie Sticki na zamówienie, czy to tylko hobby ?? Nie powiem, chętnie bym kupił jeden :) To moje hobby a że przy okazji ktoś sobie zażyczy to mu zrobię oczywiście. W kolekcji to mam tylko tego pierwszego w tym poście i z Guilem na grafice, reszta sprzedana albo po przerobieniu odesłana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 20 Styczeń 2012 Kolejne odświeżenie tematu z uwagi na zbliżające się nowe gry w temacie bijatyk. Tu wersja jeszcze nieskończona - finalizowanie w postaci lakierowania i drobnej kosmetyki z kolorami przycisków kontrolnych zostało ale ogólny zarys już jest. Czeka za zainteresowanym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 9 Luty 2012 "Esteta" ukończony i dodatkowo lekko zaakcentowany Przewód jeszcze nie podłączony bo za cholerę nie wiem gdzie go wyprowadzić żeby nie zniszczyć całego efektu, ale pewnie wyląduje gdzieś pod przyciskami kontrolnymi albo standardowo w centrum. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach