Skocz do zawartości
Mniuwa

Trofea na Sprzedaż ? a Jednak !

Rekomendowane odpowiedzi

Co wy na to ?

Nie oferuje wam tego żebyście sobie kupili tylko jakie jest wasze zdanie trzeba to zgłosić gdzieś tam by zlikwidowali w następnym updacie ten błąd :D

tasiol15 :

Nie zależy mi żeby Cie oszukać, jak widzisz mam juz wiele za sobą, i oferuję jedynie swoja pomoc:).

http://allegro.pl/item588974421_19_najtrud..._of_persia.html

Wildze ze na allegro można nawet za 10 zl zrobić z siebie "doświadczonego gracza"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo pojawią się wszystkie trofea do wszystkich gier, ludzie zarobią na wszystkim.

Pomyślcie sobie 500 torfeów w tym pare platynek za 20 zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą jak można sprzedać trofea ? Nie da się.

Ten gość sprzedaje najzapewniej sposób na ich zdobycie.

Tak jak w lbp community levele niektóre są stworzone tak żeby zdobyć trophies.

Bez sensu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Najciekawsze, że ludzie to kupują...

Najciekawsze, ze gosciu ma PSN ID: Honorovy hlehle

Fayabusa.png

PS3 Trophies

Edytowane przez Fayabusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmieszna sprawa i całkowicie sprzeczna z zasadą zdobywania trophies :) jestem jeszcze w stanie zrozumieć sejw 100% do gta (z wielkim bólem!), ale samo trophies? po co pytam :) gdyby jeszcze nagroda jakoś za zdobycie tego była itd ale nie ma tego, więc w jakim celu? trophies zdobywa się dla własnej satysfakcji a ta chyba zanika gdy ktoś zrobi to za mnie :)

swoją drogą czy ten odesłany sejw na pewno działa? coś mi się nie chce wierzyć, a jeśli tak tor rzeczywiście przyda się REPORTED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czego to ludzie nie wymyślą, a najlepsze w tym wszystkim jest tekst kolesia ” ...jak widzisz mam juz wiele za sobą...” :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
śmieszna sprawa i całkowicie sprzeczna z zasadą zdobywania trophies :) trophies zdobywa się dla własnej satysfakcji a ta chyba zanika gdy ktoś zrobi to za mnie :)

popytaj tych tu -> KLIK ile satysfakcji moze przyniesc zdobywanie trophies ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przynajmniej zdobędą je własnymi rękami, mniejsze zło :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne wyjście to blokada na kopiowanie Save'a. Tylko, że to jest bardzo niefajne. Myślałem, że mnie szlak trafi np. w takim Killzonie, jak musiałem skasować całą pracę włożoną w singla. O powodach kasowania nie chce mi się pisać, ale innego wyjścia nie było. No, ale ktoś postanowił, że kopiować nie wolno i dupa, baw się. To samo podobno jest w Resie. Niedaj bóg jakby nastąpił corrupted, np podczas zapisywania zabrakło by prądu. Chyba bym się zapłakał :P Ciekawe czy tak zabezpieczone savy się backupują?

Natomiast co do samego zlecenia na zrobienie trofików, bo to jest zlecenie na robotę a nie kupno, to w sumie jakoś mnie to nie oburza. Lamerstwo i tyle. Za to ten koleś dobrze wykombinował ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja lubię trofea, ale nie samo ich posiadanie, ale uczucie gdy wpada calak, świadomość ile czasu się włożyło w masterowanie danej gry, jakby mi to ktoś zaliczał, to gdzie tu sens. Jak ktoś chce to proszę bardzo, jego wybór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co to za trofea i nie chce mi się wnikać jak długo je będzie zdobył ale sądzę, że będzie to dobre pare h

tutaj powstaje pytanie: czy opłaca się siedzieć parę godzin za 10 złotych?? taka stawka jest nieopłacalna nawet jak za nic nie robienie, a wiadomo, że przechodzenie tytułu tysiąc razy (nawet najlepszego na świecie) do najprzyjemniejszych rzeczy nie należy - mówiąc inaczej, nie sądzę, by zrobił te trofea parę razy gdyby nie dostał za to dychy, a jednak ta motywacja finansowa zbyt duża nie ejst

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest podaż ,jest popyt (o dziwo!!!) więc wszyscy są zadowoleni

Aby tylko takie problemy nas w życiu spotykały :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie wiem co to za trofea i nie chce mi się wnikać jak długo je będzie zdobył ale sądzę, że będzie to dobre pare h

tutaj powstaje pytanie: czy opłaca się siedzieć parę godzin za 10 złotych?? taka stawka jest nieopłacalna nawet jak za nic nie robienie, a wiadomo, że przechodzenie tytułu tysiąc razy (nawet najlepszego na świecie) do najprzyjemniejszych rzeczy nie należy - mówiąc inaczej, nie sądzę, by zrobił te trofea parę razy gdyby nie dostał za to dychy, a jednak ta motywacja finansowa zbyt duża nie ejst

Gościu daje link do filmu na YT pokazującego caly "proceder" gościu ładuje save'a i w kilka chwil wbijają mu się wszystkie wymienione trofea, trwa to dosłownie minutę, Sam zobacz na aukcji jest link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje, że to tylko ta gra tak ma. Kiedy kuzyn przyszedł do mnie z LBP i wgrał swojego save'a, wyskoczyło mu, że sejw nie pochodzi z tej konsoli i trzeba go usunąć , żeby móc zdobywać trofea...

Edytowane przez Accoun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko lamy kupują coś takiego trofea sa dla zabawy a nie dla szpanu ze masz więcej ... żal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem już, wejdź na ta aukcję tam jest link do filmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ja go popieram, nie robi nic złego a znalazł godziwy sposób na zdobycie pieniędzy na nowe gry. To ci kupują są żałośni tak samo jak ta cała mania zdobywania bezwartościowych trophy, które w pewnym sensie odbierają grom urok. Gościu fajnie wykombinował, jak ktoś chce trophy to sobie kupi, proste. Brawa za pomysł i udowodnienie jak niesłuszne jest ocenianie gracza na podstawie jego listy trofeów.

Edytowane przez caballero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No i ja go popieram, nie robi nic złego a znalazł godziwy sposób na zdobycie pieniędzy na nowe gry. To ci kupują są żałośni tak samo jak ta cała mania zdobywania bezwartościowych trophy, które w pewnym sensie odbierają grom urok. Gościu fajnie wykombinował, jak ktoś chce trophy to sobie kupi, proste. Brawa za pomysł i udowodnienie jak niesłuszne jest ocenianie gracza na podstawie jego listy trofeów.

Skoro takie masz zdanie o Trophy, to dlaczego umieściłeś informacje o nich w swoim portable ID? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem coś napisać, ale widzę, że kolega, którego cytuję zrobił dokładnie to co ja chciałem. Rozumiem trophy, rozumiem, że jedni grają w grę online dla punktów, rozumiem, że inni grają w gry dla trophies, ale nie wiem jaki jest cel kupowania, albo oszukiwania w zdobywaniu trophies?! Brawo dla kolesia, który znalazła sobie niezły business... Myślę, że te wszystkie rankingi na trophies działajątak na ludzi i li3y się ILOŚĆ, a nie jakość. Szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skoro takie masz zdanie o Trophy, to dlaczego umieściłeś informacje o nich w swoim portable ID? ;)

Wiedziałem że to będzie następne pytanie w temacie.

Po 1. Nie banuje trophies jako takich, a sam wyścig szczurów z wszelkimi ustawkami i itp. Trofea to fajny dodatek do gier, ale z tego co obserwuję przeistoczyły się w manię i wyznacznik tego co mamy robic z grą. Wymęczyłem do platyny tylko jedną gre i to dla tego że bardzo mi się spodobała i przeszedłem na wszystkie sposoby z czego jestem poniekąd dumny.

Po 2. Oficjalny gamecard miałem juz długo przed tym jak wprowadzili w nim trofea, a z tego co teraz widze i tak jest nieuaktualniony.

Taki mały EDIT:

Ile razy pierwszą rzeczą którą zrobiliście po odpaleniu gry było zaglądnięcie do listy trofeów do zdobycia? Nawet przed zobaczeniem menu gry lub oglądnięciem intra? Jeżeli często tak robicie z nowymi grami to zastanówcie się czy wszystko jest OK. Czy kiedykolwiek kupilibyście powiedzmy Linger in Shadows gdyby nie było w nim trophy? Sporo trofeów za kilka złotych. Jak bardzo się to różni od tej aukcji na allegro?

Kupiłem Killzone 2 w dniu premiery i do tej pory nie wiem jakie sa w niej trofea. Kilka wpadło po drodze ale nawet do tej pory jakoś nie zaglądnąłem do listy. Co mnie cieszy bo oznacza do ile zabawy daje mi sama gra.

Edytowane przez caballero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w pełni popieram caballero

Trofea owszem, przy okazji jak jakiś wpadnie, nawet nie zaglądam do list ani do swoich trofeów, są to dobrze, mogłoby ich dla mnie równie dobrze nie być. Przyjemność z gry stanowi gra, a nie wyciskanie z niej na siłę co się da.

Ale to tylko moja opinia i pewnie nie zgodzicie się ze mną-rozumiem to i szanuję, nie chcę wszczynać żadnych bójek każdy ma pewnie swoje wyrobione zdanie na temat trofeów. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze w sumie... Jka kazdy bedzie mogl sobie kupic trofea - przestana miec one znaczenie i doprowadza "trophy whores" do bialej goraczki. Mnie sie podobalo jak ich nie bylo wcale - przeszkadzalo to komus?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi