Skocz do zawartości
kajtek122

PS3 nie chce się włączyć

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam konsole PS3 zakupiłam ją w lutym , mam problem i mam nadzieję, że umiecie mi w jakiś sposób pomóc. Wczoraj wyłączając konsole przez turn off nie spojrzałam czy dioda zmieniła kolor na czerwony i wyłączyłam ja przyciskiem który znajduje się z tyłu (power) , i w dniu dzisiejszym włączyłam PS diody sie zapalają, ale nic nie widać na ekranie telewizora , tak jak by sygnał niedochodził poprostu nieraguje na nic nawet nie chce się wyłączyć. W instrukcji wyczytałam, że poprzez złe wyłaczenie playa mógł sie usunąć system.Jeśli ktoś miał taka sytułacje lub wie jak mi pomóc to będe wdzięczna.

Czy to oznacza ze PS trzeba bedzie oddać do serwisu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja tak miałem jak zmieniłem kabel na HDMI i tez nie wiedziałem co zrobić ale spróbuj tak przytrzymać przycisk z przodu którym się odpala konsole przez dłuższy czas az tak popika popika ;D konsola się wyłączy i ja odpal bo możne coś ci się z ustawieniach pozmieniało i jak sie zrestartują ustawienia to będzie luz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyne co sie moglo popsuc to dane na dysku, ale szanse sa na poziomie pojedynczych procentow albo i mniej. Systemu nie da sie usunac z konsoli, a juz napewno w taki glupi sposob. Sprobuj WLACZYC konsole (i akcentuje raz jeszcze: WLACZYC nie WYlaczyc) trzymajac przycisk na obudowie przez okolo 5-7 sekund, az konsola piknie 2 razy. Dopiero po tym podwojnym piknieciu mozna podniesc palucha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłam tak jak radziliście i to nie pomogło konsola się odpala i wszystkie diody świecą ... niestety na ekranie telewizora nic się nie ukazuje. Trzymałam paluchem przcisk podczas włączania aż piknoł dwa razy diody się palą i PS nie działa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na tv na pewni jest ustawiony odpowiedni kanal? Tylko sprawdz to kilka razy i sie upewnij, bo juz nieraz byly problemy z brakiem obrazu i dzwieku, a powodem byl ustawiony niewlasciwy kanal HDMI w TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też tak miałem jak HDMI podpinałem. Podepnij konsolę przez SCART i przełącz TV na wyjście SCART i przytrzymaj przycisk power aż piknie 2 razy i powinno się XMB ukazać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś jak sprzedałem konsole. Koleś który kupił miał to samo. Zawiózł do serwisu i okazało się że konsola była tylko zawieszona. A jak ją odwiesić to ja nie wiem:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi