Skocz do zawartości
outlaw87

PS3 do Neta

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problemy z moim modemem routerem :mad: i teraz musze podłączyc moje PS3 przez poczciwy kabelek, jednak nigdy tego nie robiłem bo zawsze miałęm WI FI na całej chacie.

I tu zonk chce wcisnąc kabel od neta w PS a tu nie PASUJE. ???

Wtf , ?? znalazłem prześciówke która łączy kabel ASDL i dajel nic , jak chce skonfigurowac to pokazuje włuz kabel.

Kabel który pasuje to szeroki LAN który miałem razem z modemem, jednak nie mam go jak połączyc z moim kablem od neta.

Co za masakra ,najpierw mi sie router zepsół teraz nie moge nawet pograc on line .

Wie ktos czy mozna jkąś przełściówke kupic do tego czy cuś ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do PS3 wchodzi kabelek RJ45. Jeśli masz inny np. RJ25 to musisz mieć odpowiednią przejściówkę. Inna jest RJ45->RJ25 albo RJ45->RJ14. Nie chodzi tutaj o rozmiar końcówki, ale o liczbę "pin'ów" w końcówce. Prawdopodobnie masz złą przejściówkę i dlatego PS3 nie widzi sygnału. Chociaż oczywiście mogę się mylić w tej kwestii.

Edytowane przez SonnyTRK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do PS3 wchodzi kabelek RJ45. Jeśli masz inny np. RJ25 to musisz mieć odpowiednią przejściówkę. Inna jest RJ45->RJ25 albo RJ45->RJ14. Nie chodzi tutaj o rozmiar końcówki, ale o liczbę "pin'ów" w końcówce. Prawdopodobnie masz złą przejściówkę i dlatego PS3 nie widzi sygnału. Chociaż oczywiście mogę się mylić w tej kwestii.

dzięki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu nie chodzi przypadkiem o telefoniczna RJ-11? Jezeli taka wsadziles do konsoli to nie zdziw sie jezeli bedziesz mial uszkodzony port ethernet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi